Hogyan lehet megerősíteni az immunrendszert és lefogyni a meggy segítségével

Egy kutatás eredményeinek megfelelően, amelyet a Michigani Egyetem (USA) szakemberei végeztek, a meggy kiválóan erősíti az immunrendszert – méghozzá akár kis adagokban is.

Az első kísérlet során a tudósok két laboratóriumi egércsoportot tartottak nagy zsírtartalmú diétán. Emellett az első csoport minden nap őrült meggy port fogyasztott kis mennyiségben (a táplálék össztömegének körülbelül  1%-át tette ki). Három hónapos megfigyelés után a tudósok elemezték a rágcsálók állapotát.  Mint kiderült, azoknál az egereknél, amelyek diétája meggyet tartalmazott az infarktus kockázata  (és egyéb szív- és érrendszeri megbetegedéseké) jelentősen alacsonyabb volt — ugyan úgy mint a koleszterin szinté is.

Miután tesztelték a gyógyító erejét a rágcsálókon, a tudósok áttértek az emberekre, Összegyűjtve az önkénteseket, akik fölös testsúllyal rendelkeztek, a kutatók arra kérték őket, hogy naponta igyanak meg egy pohár meggy levet négy hét folyamán. Ennek eredményeként, minden egyes tesztalany súlycsökkenést tapasztalt, és megjegyezte az önérzet javulását.

Érdekel, hogy mi az oka ezeknek az eredményeknek? Egyszerűen nézd meg, hogy mit is tartalmaz a meggy:  А, С, Е, В1, В2 vitaminok,  folsav és pektin — ragasztó hatású anyagok, amelyek elengedhetetlenek  az emésztéshez. Kell még ok arra, hogy bevond mindennapos étrendedbe a meggyet?

Ne várd a nyarat, hogy színesebbé tedd étrendedet; a sokkoló fagyasztás révén lehűtött meggy megőrzi előnyös tulajdonságainak 90%-át! Nem is beszélve a meggy lekvárról — gondolom, hogy még ősszel betartalékoltad?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük