Hogyan lehet jól elrejteni a másnaposság tüneteit a munkahelyen?

Tegnap megittál egy kicsit, ma pedig a föld alá akarsz sülyedni, csak hogy ne kelljen megjelenni a munkahelyeden? Nyugodj meg, nekünk van receptünk a másnaposság tüneteire!

Nem fontos, hogy mi volt a tegnap bulizásod oka. Ma csak egy kell, hogy foglalkoztasson: hogy rejtsd el a másnaposságot a legmegfelelőtlenebb helyen: a munkában. Bár a fájdalmas érzésektől nem tudsz megszabadulni, de legalább ellenőrzésed alá tudod őket venni, emellett pedig elég rendezett állapotba hozhatod magad, hogy a főnököd ne jöjjön rá, hogy érzed magad valójában.

1. Igyál meg egy reggeli koktélt (multivitaminokkal)

Adam Fridman, a Washingtoni Georgiai Egyetem bőrgyógyászati tanszékének docense ezt úgy magyarázza, hogy az alkohol csökkenti a hormonok termelődését a gyomor-bél traktusban, amely arra készteti a veséket, hogy megtartsák a vizet. Ezért kezdesz 3-4 adag után szaladgálni a WC-be és reggel száraz szájjal ébredsz fel. A vizelettel a szervezetedből nagyon sok vitamin és  ásvány jutott ki, amelyek veszteségét pótolni kell, ha jobban akarod magad érezni. Tehát először is, mint azt Fridman tanácsolja, oldj fel egy multivitamint egy pohár vízben és idd meg. Így helyreállítod az egyensúlyt a szervezetedben.

2. Egyél egy szerény reggelit

Például, egy szendvicset mogyoróvajjal vagy egy banánt. Ez az étel segít ráhangolni a veséket a víz megtartására és nem nagyon irritálja a gyomort. Megihatsz egy kávét, ha általában ezzel kezded a reggeledet, de ne fogyassz el egynél több csészével. Egész reggel igyál vizet. Fridman szerint a  szervezetnek két napra van szüksége, hogy helyreálljon. A víz felgyorsítja a toxinok kijutását és csökkenti a kellemetlen szagok valószínűségét.

3. Csinálj „téglaarcot”

Ha csak nem jársz sörtés arccal állandóan, akkor érdemes megborotválkoznod, mert, ha borotválatlanul jelensz meg a munkahelyeden az ugyan olyan, mint ha egy jelölést viselnél a mellkasodon „Másnapos akarsz lenni”? Kérdezd meg tőlem, hogy hogyan!» – mondja Pedro Zermeno, férfi fodrász Los Angelesből. A génektől függően  bőröd az alkohol fogyasztásának következtében megpirosodhat, megduzzadhat, sápadt lehet vagy betegnek tűnhet. «Minden esetben a folyadék veszteség a gond, segítségedre pedig egy hidratáló krém lesz», — mondja Fridman. Kérj tanácsot a gyógyszertárban, hogy milyen krém les alkalmas arra a reakcióra, amely a bőrödön van. A szem alatti táskákkal a következő a teendő:  tegyél be a fagyasztóba 5 percre két tea filtert a főzött teától, azután tedd ezeket néhány percre a szemedre.  Ha megpirosodott a szemed, használhatsz cseppeket.

4. Frissítsd fel a leheletedet

Amikor fogat mosol, mosd meg a nyelvedet is egy kicsit. Éppen itt szaporodnak  a baktériumok, amelyek a rossz szájszagot okozzák. Öblítsd ki a szádat alkoholmentes szájöblítővel. Kiegészítő védelemként a rossz szájszag ellen   Mark Mojad, a Michigeni Egyetem mellett működő Egészségügyi Központ alternatív gyógykezeléssel foglalkozó igazgatója  azt javasolja, hogy meg kell enni egy nem édes joghurtot. Az International Journal of Oral Science lapban 2012-ben megjelent kutatás szerint a joghurtban megtalálható probiotikus kultúrák segítenek semlegesíteni a baktériumokat, amelyek a rossz szájszagot okozzák.

5. Válassz megfelelő ruhát

Vegyél fel valami könnyűt és olyat, ami szinte lélegzik, például, egy vékony nadrágot és egy pamut inget, ne pedig egy gyapjú öltönyt. Az alkohol tágítja az ereket, s ezzel hőség érzetet és izzadást okoz,  – magyarázza Fridman. Azután pedig alkohol szagot bocsáthat ki, mivel szervezeted igyekszik kijuttatni azt, közte az izzadság segítségével is. Ezért, hogy ne legyen olyan szagod, mint általában  a másnapos embereknek, olyan ruhára van szükséged, ami nem fogja zavarni a hűtési folyamatot még az irodában sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük