Hogyan küzdjük le a fáradságot az edzés előtt

Annak ellenére, hogy nappal van, van egy kérdés, amelyet mindenki feltesz magának, aki valamilyen formában sportol. Hogyan küzdjük le a fáradságot az edzés előtt?

Első sorban meg kell küzdeni az olyan kifogásokkal, mint például “túlságosan fáradt vagyok az edzéshez“. És nem szabad elfelejteni: az edzések azok, amelyek energiával töltenek fel, jó alvást biztosítanak és segítenek a helyes hormon termelődésben.

Le volt folytatva egy kutatás, amelynek ismered az eredményeit, csak kissé megfeledkeztél róluk. Tehát: be van bizonyítva és alá van támasztva, hogy az edzés emeli az energiaszintet a testben, következményként pedig csökkenti a fáradságot. Íly módon, az időszakos fizikai megterhelések— nagyon jó szer a túlhajtástól és a krónikus fáradságtól.

Tehát, ha fáradságit érzel az edzés előtt, akkor cselekedj a lent leírtaknak megfelelően.

№1

A munka után — rögtön az edzőterembe. Ne menj haza, mivel nagyon könnyű „odaragadni” a kanapéhoz a tv előtt, vagy véletlenül más dolgokkal kezdeni el foglalkozni. Tartsd magad tónuszban és marad távol az otthoni szórakozás élvezeteitől.

№2

Edz reggelente. Főként, ha szeretsz korán kelni.Reggel nehéz a fáradság kifogásával kibújni az edzés alól.  Plusz reggel tele vagy energiával, erővel és ha szerencséd van – még jó kedvvel is.

№3

Találj magadnak egy partnert. Az egyik legnagyobb előnye annak, ha van edzési partnered – a támogatás. Plusz, egy jó partner gyorsan és minőségteljesen helyre állítja az „agyad”, ha ismét ki akarod hagyni az edzést.

№4

Próbáld ki a jógát. Azt mondják, hogy a jóga – kiváló szer a fáradság ellen. Megtölt energiával és erővel egy egész napra előre. Gyakorolhatod a jógát a nap bármelyik részében. Nagyon jó variáció a lusták számára, amelyek nem nagyon szeretik  megterhelni magukat az edzésekkel.

№5

Ne foglalkozz minden nap. A legoptimálisabb – edz hetente háromszor. Nem érdemes még több edzést plusszolni  — nem fognak segíteni. A szervezetnek szüksége van a helyreállásra, a pihenés hiányának esetében pedig — krónikus fáradságot szerezhetsz magadnak,  ami után nehéz lesz magadhoz térni.

№6

Válts ruhát a munkahelyeden. Ez bután és naívan hangozhat, de a ruhacsere a munkahelyen emeli sportszellemedet és szintén megakadályozza, hogy kihagyd az edzést. A sportruha azt sugallja az agynak, hogy mindjárt elkerülhetetlen dolog fog történni. Így nem fog tudni letérni az edőzteremhez vezető úton.

№7

Fáradt elme — nem fáradt test. Érezd a különbséget a fizikai és elmei fáradság között. Néha ezek nagyon hasonlóak a megmutatkozásukban, és nehéz megkülönböztetni őket egymástól. De, irodában dolgozva, állítjuk: elmeileg fáradsz el, nem pedig fizikailag. A tested épp ellenkezőleg — tele van erővel és készen áll leváltani az agyat a vezető szerepben.

№8

Érezd a különbséget. Mindig tartsd szem előtt azokat az előnyöket, amelyeket akkor kapsz, amikor fitnessel vagy testépítéssel foglalkozol. Elmenni az edőztermbe — nem kötelességed, hanem előnyöd. Előnyöd mások előtt, azok előtt, akik nem teszik ezt.

Eredmény

A fáradság  — egy kifogás az edzések kihagyására. Hiszen az edzés — a legjobb szer a fáradság ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük