Hogyan fejezzük be a veszekedést békeszexel:4 lépés

A konfliktusok akár erősíthetik is a kapcsolatot – a lényeg, hogy megtanulja helyesen megoldani őket.

Szex-békülés

Szerinted mi a legfontosabb a kapcsolatodban a lánnyal? A közös érdeklődések? A fantasztikus szex? Hátnem – bár enélkül sem lehet meglenni. A lényeg – a képességetek megbirkózni a veszekedésekkel, jelenti ki Vendi Uolsh, a családi tanácsok honlapjának alapítója. „A konfliktusok – az életünk része” – mondja ő. De, ha képes vagy megállítani a szócsatát az előtt, hogy átalakulna egy hatalmas veszekedéssé, akkor az összedörzsölődések közelebb hozhatnak titeket, ahelyett, hogy eltávolítanának egymástól. Emellett, kiengedni a gőzt hasznos az egészség számára is: egy nemrégiben közzétett kutatás, amely Michigan Állam Egyetemén volt elvégezve, azt mutatta, hogy azok a házaspárok, akkor hallgatva elnyomják a dühüket, korábban halnak meg mint azok, akik rendszeresen veszekednek. Itt van neked a terv bármilyen konfliktus megoldásához és a legérdekesebbhez való áttéréshez: a békeszexhez.

1. Fejezd be a veszekedést te

A düh fiziológiás reakciókat vált ki a szervezetben, növelve a pulzusszámot, mondja Uolsh. Ilyen állapotban el lehet felejteni a nyugodt és racionális kommunikációt (752). Ha úgy érzed, hogy a motorod nagyobb sebességet vesz fel, próbáld meg megszakítani a veszekedést, és hangzzon ez bármennyire vadul is, menj el sétálni gy kicsit. «Magyarázd meg a barátnődnek, hogy konstruktív beszélgetést akarsz folytatni, de most nem vagy olyan állapotban, hogy ezt meg tudd tenni», – tanácsolja Uolsh. Szerinte a séta segít megnyugodni neked, fizikai kiutat biztosítva a stressz hormonoknak. Ezt követően pedig, lehetséges, hogy a probléma már nem is fog annyira komolynak tűnni mindkettőtök számára.

2. Értsd meg, hogy mi miről van szó

Megnyugodva, el fogsz jutni a probléma lényegéig, ha, természetesen, nem vágta az arcodhoz azt. Óvatosan tudd meg, hogy miért haragudott meg a barátnőd. Ha arról van szó, hogy lecserélted a társaságát egy estére a barátaiddal, azt jelenti, hogy elhagyottnak érzi magát. Ha azért dühös, mert ellenőrizgetted a munkahelyi e-maileidet a közös ebéd során, akkor ez azt jelenti, hogy azt hiszi, hogy ignorálod.

3. Mond meg azt, amit hallani akar

Most, amikor már tudod, hogy mi az, ami nyugtalanítja, próbáld meg azonnal megszakítani a veszekedést, javasolja Uolsh. Mond azt, hogy: «Figyelj, az aggodalmaid teljesen logikusak, pontosan megértlek téged». És add hozzá a bocsánatkérésedet a számla kiegyenlítéséhez. Ennek a trükknek a szépsége az, hogy még abban az esetben is működik, ha még mindig nézeteltérések vannak köztetek: te úgy gondolhatod, hogy megérdemelted, hogy eltölts egy estét a barátaiddal, ő pedig azt, hogy jogában áll elhagyottnak érezni magát. Az egyik és a másik is valós probléma, és senki sem hibázott közületek. De gyakran minden, amire szüksége van – hogy megértsék és értékeljék az érzéseit. «Meg fogja érteni, hogy meghallgattad őt, és ezzel minden végetér », – ígéri Uolsh.

4. Fogd meg és békülj

Bizonyára tudod, hogy a veszekedés utáni szex kiválóan segít megszabadulni a negatívumoktól. «Az endorfin, dophamin és oxitocin, amelyek a szex közben termelődnek, kiegyenlítik az adrenalin kilökődést, amely a veszekedés során történik, – magyarázza Pol Hockymaier, családi kapcsolatokkal foglalkozó szakember. –  Tehát, a veszekedés után fog meg és húzd be az ágyba». Ha még maradtak megoldatlan kérdéseitek, akkor a szex után lesz a legjobb idő mindent a helyére tenni.

A szexa legjobb módszer megoldani a vitát

Egy kutatásnak megfelelően, amely a Communication Monographs folyóiratban volt közzétéve, a szervezet elősegíti a komoly beszélgetéseket, mivel növeli az oxitocin szintet, ami csökkenti annak a stressz hormonnak a szintjét, amely a bizalom érzésével (713) áll kapcsolatban.

Gyakoroltad-e a békeszexet?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük