Hogyan érkezzünk mindent, s eközben fiatalok és egészségesek legyünk?

Az élet a modern társadalomban olyan kötelezettségeket ró az emberekre, és Ön el van havazva, mint még soha. Rövid idő alatt el kell menni számos találkozóra, és meg kell oldani egy csomó feladatot, s ez vonatkozik a munkahelyi és a családi szférára is. Próbálja meg megtenni az első lépést ideje hatékony irányításának útján és állítsa össze a tervet.

1.Válasszon formátumot a rendje számára

A számítógépes programok, a hatridőnapló vagy egy darab papír – bármilyen formátum jó lesz, ahol fel tudja írni az időbeosztást, s amelyen elég hely lesz a találkozók és feladatok felírásához. Fontos olyan formátumot választani, amellyel könnyű lesz dolgoznia. Így nem mond le döntéséről, hogy mindent megtervezzen és tartani fogja magát új szokásához.

2.Találkozók és határidők

Válasszon ki egy meghatározott időszakaszt és írjon ide minden találkozót, jegyezze meg, hogy mikor kell elérkeznie ezekre. Emellett írja fel feladatait és végrehajtásuk idejét is.

3.Fontos és másodlagos

Jelölje meg a prioritásokat a találkozók és a végrehajtandó feladatok terén, megfelelő módon tervezze meg a fontosabbakat. Dolgozzon a kevésbé fontos ügyeken már azt követően, hogy a fontos feladatokat megoldotta.

4.Hatékony tervezés

Tervezze úgy az idejét, hogy hatékonyan tudja kihasználni. Például, egy időszakra tegye azokat a találkozókat, amelyek a város egyik negyedében esedékesek, hogy ne kelljen többször utaznia előre-hátra és időt fecsérelnie erre.

5.Időtartalék

Nem érdemes túl pontosan felosztani az idejét. Vegye figyelembe, hogy néha az események nem a tervek szerint alakulnak, ezért mindig legyen tartalék ideje. Ez segít elkerülni a „dominó hatást”, amely mellett nem tudja megoldani a feladatát  és nem tud jelen lenni egy találkozón, amikor mindőssze egy találkozó nem a terv szerint megy.

6.Szokások

Idejét szokásainak és személyisége erősebbik oldalainak megfelelően tervezze. Ha általában reggel jobban megy Önnek a munka, akkor a feladatok többségét reggelre tegye. Ha hétfőnként nehéz elkezdenie a munkát, akkor ez a nap legyen egy kicsit szabadabb.

7.A pihenés kell

Tervezzen elegendő szabadidőt és időt a pihenésre is. Az emberek akkor dolgoznak maximálisan produktívan, ha eleget pihennek, helyesen táplálkoznak és sportolnak. Ha minden nap késő estig dolgozni fog, ez csökkenti fogja effektivitását hosszú távon, mivel általában ez nem kívánt hatást ad. Dolgozzon ki olyan rendet, amely érdeklődést fog kiváltani Önből és készenlétet a munka folytatására.

Hogyan aludjunk keveset és érezzük magunkat jól.

One thought on “Hogyan érkezzünk mindent, s eközben fiatalok és egészségesek legyünk?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük