HOGYAN ÉRJÜK EL, HOGY KEVÉSBÉ FÁRADJUNK EL ÉS TÖBBET ÉRKEZZÜNK 

A modern világban oly sok mindent akarunk megismerni és kipróbálni, de hogyan érjük ezt el, ha olyan katasztrófálisan nem jut időnk semmire?

Bloggunkнаtalált 7 tanácsot, amelyek segítenek hatékonyan megszervezni a napot és elvégezni mindent, amit eltervezett magának.

Írja fel ügyeit és terveit, még, ha biztos is benne, hogy nem fogja elfelejteni őket

Próbálja meg összeállítani átlagos mindennapi teendőinek listáját, azon könyvekét, amelyeket el akar olvasni, a filmekét, amelyeket minden képpen meg akar nézni, vagy munkahelyi feladatiét.

Állítsa össze azoknak a termékeknek a listáját, amelyeket meg kell venni, sőt kívánságai listáját is – ez az elemi, de nagyon hasznos szokás lehetővé teszi, hogy ne felejtsen el semmit és helyesen megtervezzen mindent.

Használja ki  «a holt időt» ésszel

«A holt idő» — az ügyek közötti idő: az utazások a tömegszállító eszközökben, a sorok, a barátokra vagy kollégákra várás. Ne töltse az időt játékokkal a telefonon, inkább olvasson könyvet, amelyet el akart kezdeni olvasni, vigyen magával egy idegen nyelvű könyvet, stb.

Ne pazarolja az idejét reklámra — töltse le vagy nézze kedvenc filmjeit online

Napjainkban a televíziós reklámok annyi műsoridőt foglalnak el, hogy bármilyen televíziós program vagy sorozat megtekintése másfélszer hosszabbá válik. Spórolja meg drága idejét, töltse le kedvenc tv showját, filmét vagy sorozatát –  így nem fog fölösleges időt vesztegetni  a reklámok megtekintésére és szabad ideje marad más hasznos dolgokra.

Írjon fel és elemezzen mindent, mait a nap folyamán tett

Loading...

Végezzen egy kísérletet:  2 vagy 3 nap folyamán írjon fel mindent, amit csinál, és mennyi időt szán erre. Ezt követően figyelmesen tanulmányozza az eredményt – akkor pontosan meg fogja érteni,  mire fordítja  «drága» perceit. Meg fog lepődni, hogy menyi sok ideje megy el a postafiókja fölösleges ellenőrzésére és a szociális hálózatok megtekintésére.

Bízzon másra minél több kötelezettséget és feladatot

Áttanulmányozva a házi munkák listáját, meg fogja érteni, hogy mennyi sokat rá tud bízni a családtagjaira. Például, a férje kidobhatja a szemetet, a gyermekek pedig  — elvégezhetik az egyszerű házi munkákat, amelyek koruknak megfelelnek.

Végezzen ötperces feladatokat

Egyes teendők  nagyon kevés időt igényelnek: 5-15 percet. Állítsa össze az ilyen teendők listáját és minden nap végezzen el belőle egyet. Ezek lehetnek különbözőek: a levelek szortírozása a postafiókban, a szekrények portalanítása, a szobanövények meglocsolása.  Észre sem fogja venni, hogyan segítenek ezek az  apróságok megkönnyíteni egy nagy feladatot.

Rendszeresen pihenjen, nem pedig akkor, amikor a fáradságtól már esik le a lábáról

Tökéletes esetben — szánjon a pihenésre  10 percet minden órában,  hetente egy napot pedig — teljesen magára. Ha nincs rá lehetősége, hogy így pihenjen, akkor igyekezzen váltogatni a tevékenységi fajtákat minden 20 percben. Így kevésbé fog elfáradni és többet fog érkezni. Emlékezzen rá, hogy az Ön erejétől függ  munkájának termelékenysége, ezért nem érdemes spórolni a pihenésen.

Kiváló módszer, hogy érkezz mindent – a korai felkelés. Pacsirtává válni sokkal egyszerűbb, mint gondolnád!

2 thoughts on “HOGYAN ÉRJÜK EL, HOGY KEVÉSBÉ FÁRADJUNK EL ÉS TÖBBET ÉRKEZZÜNK 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.