Hogy őrizzük meg egészségünket akár 20 év múltán is?

Az idő – az egyetlen mértékegység, amely lassan, de biztosan befolyásolja egészségünket és, sajnos nem a legjobb módon. Szerencsére van egy sor jó tanácsunk, amelyeket számos orvos és tudós elismert. A jelen tanácsok segítenek helyesen köszönteni és eltölteni a múló éveket.

Első tanács.

Fogak. Ügyeljen fogai állapotára, mivel csak egy van belőlük. Mossa őket naponta 2-3-szor, járjon rendszeresen fogorvoshoz. Igyekezzen megszabadulni a fogkőtől minél hamarabb, időben  rakassa be és cserélje a fogtömítéseket. Szintén érdemes odafigyelni az elfogyasztott édes italokra, amelyek képesek korrodálni és rontani a fogzománcot.

Második tanács.

Aktív életvitel. Ebben az esetben a sportolásról beszélünk, kezdve a könnyű esti futásoktól az utcán az edzőterem látogatásával befejezve. Igyekezzen minél többet utazni.  Ne halassza az adott feladatot holnapra, ez nagyon fontos.

Harmadik tanács.

Gondoskodjon az izűleteiről. Évente legalább egyszer látogasson el az ortopédushoz, aki meg tudja határozni a problémáit, megfelelő gyakorlatokat javasolva izűletei állapotának javításához és egyéni kezelési kurzust jelöl ki Önnek.

Negyedik tanács.

Tanuljon meg főzni. A helyes táplálkozás – a jó és tartós egészség záloga. Tegye szokásává, hogy egészséges ételeket fogyaszt. Ideális esetben érdemes elmenni egy táplálkozási szakértőhöz, aki megtanítja Önt a helyes étrend összeállítására, helyesen kiválasztva a fehérjék, zsírok és szénhidrátok arányát.

Ötödik tanács.

Látogasson el egy terapeutához. Abban az esetben érdemes erről elgondolkozni, hogy gyakran veszi észre, hogy túlságosan aggódik, apátiás, vagy stresszes állapotban van, stb. Ha megtanul küzdeni az adott problémával, és megszabadul tőle, biztosan meghosszabbítja az életét, és boldogabbá tesz azt

Hatodik tanács.

Az anyagcsere ellenőrzése. A vér cukroszintjének rendszeres ellenőrzéséről beszélünk, valamint a pajzsmirigy állapotára vonatkozó tesztek elvégzéséről. Soha ne feledje, hogy a negatív elhízás olyan betegségeket von maga után mint a cukorbetegség, a rák és egy sor szív- és érrendszeri megbetegedés.

Hetedik tanács.

Védje bőrét a napsugaraktól. A téma nagyon aktuális, hiszen az emberek tudják, hogy az ultraibolya sugarak hatása az emberi bőrre negatív hatásokat von maga után. Ez abban mutatkozik meg, hogy sok embernek már 30 éves korában fiatalnak nem mondhatóan néz ki a bőre. Ezt nagyon egyszerűen meg lehet előzni, elegendő a forró évszakban napvédő krémet használni.

Nyolcadik tanács.

Semmilyen dohányzás! A dohányzás – az egyik legcélszerűtlenebb és önpusztító foglalatosság, amivel csak foglalkozhat egy ember. A nikotin fogyasztás növeli a hirtelen és korai halál kockázatát. Mondjon le a dohányzásról, hogy ne rontsa a környező emberek és állatok életét, valamint a környezetet sem.

Tizedik tanács.

Öntanulás. Az adott szokás segít megfelelő szinten tartani a tónust az agyban, még hosszú idő elteltével is. Igyekezzen újabb és újabb csúcsokat érni el az élet különböző terein.

Jó egészséget és hosszú életet kívánunk.

Nagyon fontos nem csak a fizikai, hanem az erkölcsi egészség fenntartása is. Ha otthon feszült a légkör a feleség és az anyós között, nem lesz könnyű élvezni az életet. Tanulmányozd át a konfliktust és békítsd ki életed két fő nőjét

 

One thought on “Hogy őrizzük meg egészségünket akár 20 év múltán is?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük