Hogy kell helyesen kezdeni a reggelt?

Nem titok, gondolom senki számára sem, hogy a jó reggel – a sikeres és jó nap záloga. Hogyan is kell eltölteni, hogy a nap maximálisan jó és termékeny egyen? Íme néhány jótanács:

 1. Ne szégyelje az álmait arról, hogy minden jó lesz, ami szeretne és ami Önre vár. Alvás előtt minden képen gondolkozzon el és elemezzen minden jót, ami Önre vár a következő napon.
 2. Irányítsa saját hangulatát.
  Régóta bizonyított a világ minden egyes embere számára, hogy a reggeli hangulat befolyásolja az egész napot. Ebből kiindulva nem szabad, hogy hangulata negatív mederbe kerüljön. Úgyhogy gondolkozzon el azon, hogy mi javíthat hagulatán és azonnal csinálja ezt meg.
 3. Helyes reggeli.
  Bármelyik étkezést ki lehet hagyni meghatározott körülmények miatt, csak a reggelit nem. Igyekezzen, hogy telítve legyen összetett szénhidrátokkal és egészében véve egy színpompás ízbombát képezzen. A zabkását meg lehet bolondítani néhány gyümölccsel,  egy finom gyümölcslével, vagy egy tejes koktéllal.
 4. Mindig csinálja azt, amit szeret holnapra halasztani.
  Reggel mindig érdemes elvégezni azokat a dolgokat, amelyek a legnagyobb  munkát igénylik és melyek a legösszetettebbek. Ez azzal áll kapcsolatban, hogy a nap első felében az ember a legtermelőképesebb és ekkor van a legnagyobb  lelekesedése munkája iránt.
 5. A nehézségek leküzdésének terve.
  Reggelente érdemes összeállítani egy prioritás tervet a meghatározott feladatok nehézsége alapján.  Elemezze ezt a feladatot, mérlegeljen mindent és legyen kész a lehetséges  nehézségekre.  Az ilyen reggeli edzés az agy számára segít abban, hogy Ön könnyebben végre tudja hajtani az ilyen fajta nehéz feladatokat. Az adott módszert nagyon gyakran használják a különböző speciális szolgálatok munkatársai.
  Végezetül el szeretnénk mondani, hogy a tudósok nem javasolják a reggeli forró vagy kellemes zuhanyzást, a reggeli felkelést sokkal jobb fizikai gyakorlatokkal kísérni. Ideális esetben ezt érdemes egy hideg élénkítő zuhannyal  kombinálni.

One thought on “Hogy kell helyesen kezdeni a reggelt?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük