Hogy és milyen táskát válasszunk a notebook számára — tanácsok és szabályok

A táska kiválasztása a notebook számára nem könnyű dolog. Napjainkban nagyon sokszínű a kínálat, s ezért a potenciális vásárló könnyedén hibázhat.

Kiválasztás szabályai

Első sortban a táska kiválasztása közben oda kell figyelni  méretre. Nem elég, ha az eladó esküdözik, hogy a típusos méret teljesen és egészében jó lesz a notebook számára. Még ha figyelembe is vesszük a táska és a számítógép helyes méreteit, akkor is könnyen hibázni lehet, mivel nem mindig veszik figyelembe az eladók a technika szélességét! Emiatt a táska rövidebbé válik.

Ezért a notebook vásárlása előtt, alaposan le kell venni minden méretet, és csak azután venni meg a táskát hozzá. Emellett fontos előzetesen megbeszélni  következőket – ha a méret nem lesz túlságosan pontos, akkor az eladó kicserélni táskát egy kisebbre vagy nagyobbra…

Nagy figyelmet kell fordítani az anyag minőségére. A legdrágábbak a természetesen vagy műbőrből készült termékek.  De a hazai piacon a leggyakrabban olyan notebook táskákat lehet találni, amelyek speciális polimerekből készültek –  poliészter, neoprén vagy nejlon. Itt a lényeg – hogy az anyag eléggé vastag legyen és  ne kezdjen el úgymond morzsolódni 1-2 év használat után.

A számítógép pótlólagos védelme érdekében érdemes olyan táskákat választani, amelyeknek van pótlólagos kerete. Az olcsóbb modellekben kemény műanyag keretek vannak habosított réteggel, míg a drágább táskákban erősebb fémkereteket használnak.

Abban az esetben, ha a vásárló számára fontos, hogy teljes védelem legyen biztosítva a mechanikus ütésektől, érdemes olyan variációt választani, amely ütésálló légzsákkal rendelkezik.

Érdemes olyan táskát választani a notebook számára,  amely nem csak  a kézben lehet hordani, hanem a vállon is. Általában, erre az esetre leggyakrabban elő vannak irányozva a speciális szíjak, amelyeknek a hosszát könnyedén szabályozni lehet a műanyag szorító mechanizmusok segítségével. Időnként ezek válnak a táska leggyengébb elemévé.  Ha nem a notebookot hordjuk a táskában, hanem valamilyen nehéz dolgokat (egyesek nem rendeltetés szerint használják a táskákat),akkor nagyon könnyen el lehet törni az adott műanyag zárakat…

A táskák a legkülönfélébb tervezéssel rendelkezhetnek. Mint azt már fentebb elmondtuk, választani lehet egysezrű táskákat, amelyeket hordani lehet a kézben és a vállon is. De gyakran lehet találkozni  mappa-táskákkal, aktatáskákkal, vagy speciális hátizsákokkal is. És a vásárló maga dönti el, hogy milyen táska variációra van szüksége a számítógépe számára.

Ha megspóroljuk a pénzt a jelen kiegészítőn, akkor egy véletlen mechanikus ütés esetében, a számítógép javítása sokkal többe fog kerülni, mint maga a drága táska ára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük