Helyes lélegzés és erős lábak – légy egy lépéssel előlrébb!

A biciklizés hatalmas hasznot hoz a szervezetünknek. A biciklizés közben erősödnek a lábizmok, és nő tűrőképességük, javul a szív- és érrendszer, valamint kégzőrendszer tevékenysége. Hosszas biciklizés közben a friss levegőn, tüdőnk teljes erővel dolgozik. Emellett a vér megtelik oxigénnel, amely eljut az agysejtekbe és más fontos szervek sejtjeibe. Nagyon hasznos a biciklizés azoknak az embereknek, akik sokat dohányoznak. A tüdők erőteljes aerációjának köszönhetően a biciklizés közben, megszabadulnak a toxikus anyagoktól, amelyek  dohányfüst belélegzése során kerülnek be a szervezetbe. A biciklizés – kiváló módszer a megerősödésre és az immunrendszer javítására.

Nagyon hasznos a biciklizés azoknak az embereknek, akik visszérben szenvednek. Amikor lábak forgó mozgásokat végeznek, megnyomva a pedálokat, a vér a vénákban elked gyorsabban folyni, csökken az érrendszeri torlódás. A biciklizés kiváló szer az érrendszeri dystonia megelőzésére. A biciklizés közben  edződik a vesztibuláris apparátus, javul a véráramlás a kismedencében, ami nagyon fontos a férfiak számára egy olyan borzalmas betegség megelőzéséhez, mint az adenóma. A biciklizés nagyon jó azoknak, akik fogyni akarnak. A jelen sport űzése során nagy mennyiségű zsír ég el, csökkennek a zsírlerakódások a csípő területén. Ebben az esetben, a bicikli edzések rendszeresek kell, hogy legyenek és tartamuk el kell, hogy érje  legalább negyvenöt percet. Még a szemek számára is nagyon hasznos a biciklizés  – távolra tekintve és fókuszálva a tekintetünket a messzi tárgyakon, edzzük a szemizmainkat, ezzel pedig csökkentjük a rövidlátás kialakulásának kockázatát. Biciklizés közben hatalmas  elevenséget szerzünk, javul a hangulatunk, az általános érzelmi állapotunk.  Emellett erősödik az idegrendszer, eltűnnek a mindennapos gondok és aggodalmak, csökken a stressz.

De, ahhoz, hogy a bicikli sport hasznot hozzon, és ne okozzon kárt az egészségünknek, be kell tartani egyes szabályokat. Nem érdemes intenzíven biciklizni evés után. Egyeseknél fájdalom törhet elő a térdekben a gyakori biciklizés miatt, mivel hosszas megterhelést kapnak. Ahhoz, hogy ezek a problémák ne alakuljanak át komolyabb betegségekké, a biciklizést egyeztetni kell a pihenéssel, nem szabad megterhelni az ízületeinket maximálisan. Emellett, az erős megterheléseket a térd ízületeire biztosítani lehet az ülés és a kormány magasságának helyes szabályozásával. Az indulás előt othon végezni kell néhány gugolást, hogy bemelegítsük az ízületeket. A biciklizés közben fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, hogy ne merüljön fel kiszáradás, ami nagyon káros az ízületek számára. Inni szénsavmentes vizet kell, a legjobb, ha ásványvizet fogyasztunk, amely helyreállítja a sóegyensúlyt. Hogy kizárjuk az esések gyakori előfordulásának lehetőségét, ellenőrizni kell a bicikli állapotát – szabályozza a fékeket,  szükség esetén pumpálja fel a kerekeket, ellenőrizze le, hogy ne esett-e le a lánc.

A biciklizés az a sportfajta lehet, amely alkalmas neked. Előre!

2 thoughts on “Helyes lélegzés és erős lábak – légy egy lépéssel előlrébb!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük