Hány naőot kell edzeni hetente

Az edzések mennyisége fontos, ha szeretne valós eredményeket kani. De a bloggunk elmeséli, hogyan kell kiépíteni a sportfoglalkozások optimális rendjét.

Milyen gyakran kell edzőterembe járni?

Úgy tűnhetne, hogy mi a különbség abban, hogy hetente kétszer vagy háromszor foglalkozik. Aktivitás van, és ez jobb, mint a semmi. Azonban két edzés hetente nem fog semmilyen látható eredményt biztosítani.

Ha szeretne szép és feszes testet, járjon az edzőterembe minden másnap. Ez a javaslat alá van támasztva a Texasi Egyetem egészségügyi részlege tudósainak kísérleteivel – az izmok helyreállása és növekedése az edzés utáni 48 óra folyamán történik.

A szakértők tanácsai

  • Foglalkozzon gyakrabban.Minél jobb lesz a fizikai formája, annál gyakrabban kellesz edzeni. Meg fog jelenni a minden napos aktivitás szükségessége.
  • Tegyen nagyobb erőfeszítéseket.Ha nincs ideje egy teljes másfél órás edzésre, semmi gond. Tartson a foglalkozás 30 percig, de intenzív 30 perc legyen. Tegye ki magát teljesen ez időt alatt.
  • Ossza fel az edzéseket.A megterhelések növelésével Ön nem tudja elvégezni az eltervezett programot egy foglalkozás alatt. Ezért külön edzéseket tarthat a teste alsó és felső része számára vagy pedig az izmok külön csoportjai számára.

Az Ön egészsége – az Ön kezében van

Ha azt a célt tűzi ki maga előtt, hogy növelje az izomtömegét, akkor az edzések gyakorisága olyan kell, hogy legyen, hogy a következő edzésig a meghatározott izomcsoport elérje a szuperkompenzáció fázisát, erre pedig körül-belül 1-2 hét megy el. Ezt azt jelenti, hogy az izomcsoportot csak 1-2 hétben egyszer lehet kitenni a megterheléseknek. Hármas splittet alkalmazva, Ön képes lesz hetente 3-szor  edzeni.

Milyen gyakran edz?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük