Gyümölcs és zöldség az örök fiatalsághoz

Hogy megtelítsük szervezetünket hasznos vitaminokkal és ásványokkal, nem kötelező drága készítményeket vásárolni a gyógyszertárban. A természetes, hozzáférhető és hasznos vitaminforrások egyenes a kezünk alatt találhatóak. A gyümölcsökről és zöldségekről van szó, amelyek haszna gyakran  nem kerül megfelelő képpen értékelésre. Pedig telítve vannak olyan komponensekkel, amelyek biztosítják a szervezet helyes munkáját és számos betegséget képesek megelőzni.

Meg lett állapítva, hogy a gyümölcsök és zöldségek fogyasztása segít normalizálni a nyomást és  a súlyt, csökkenti a szív, szem betegségek és az emésztőrendszeri betegségek kifejlődésének kockázatát. Emellett a tudósok azt is megállapították, hogy ezek a természeti ajándékok megvédenek a rosszindulatú daganatoktól is. Éppen ezért kell az ilyen természetes vitaminokat bevonni a mindennapos étrendbe. Nézzük csak részletesebben,  milyen betegségekkel tudnak megküzdeni a zöldségek és gyümölcsök.

Szív és érrendszeri megbetegedések

Egy kutatás, amelyben több mint 100  ezer ember vett részt, azt mutatta, hogy a gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása csökkenti a szélütés kockázatát, valamint más betegségekét, amelyek  a szívvel és az erekkel kapcsolatosak.

A tudomány képviselői 14 éven át tanulmányozták az önkéntesek napi étrendjét. A kísérlet eredménye azt mutatta, hogy azok az emberek, akik napi szinten fogyasztottak ilyen termékeket nagy mennyiségben, 30% -kal kevesebben betegedtek meg a fent felsorolt betegségekben.

A legegészségesebb zöldségek és gyümölcsök az erek és a szív számára: spenót, valamennyi káposzta fajta, narancs, citrom és más citrusfélék.  

Patológiai vérnyomás

Ha a vérnyomás eltér a normálistól és rossz közérzetet vált ki, segít a zöldségek és gyümölcsök bevonása az étrendbe. Az orvosok alátámasztották, hogy  az ilyen «kezelés» semmivel sem hat rosszabbul, mint a gyógyszerek szedése, főként, ha az étrendbe alacsony zsírtartalmú tejtermékeket is bevonunk.   

Onkológiai megbetegedések

A tudomány képviselői az USA-ból alátámasztották, hogy a zöldség-gyümölcs étrend lehetőséget biztosít a szervezet számára arra, hogy elnyomja a halálosan veszélyes daganatok kialakulását és fejlődését. A tudósok véleménye szerint, a leghasznosabb termékek, amelyek megvédenek a ráktól, a következőek: brokkoli, hagyma, tök, fokhagyma, pekingi káposzta, valamint a paradicsom.

Cukorbetegség

A tudósok végeztek egy kísérletet, amelybe nem csak 66 ezer önkéntest vontak be, hanem maguk is részt vettek. A kísérlet célja az volt, hogy meghatározzák, milyen termékek csökkentik a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A kapott adatok azt mutatták, hogy a savanyú friss gyümölcsök, olyanok mint az áfonya, szőlő és az alma, megakadályozzák ezen betegség második típusának kialakulását. 

Emésztőrendszeri problémák

A zöldségek és gyümölcsök  normalizálják az emésztőrendszer munkáját, mivel rostokat tartalmaznak. A tulajdonságai megakadályozzák a diverticulak kialakulását, megelőzik a székrekedést és a nyálkahártya irritációját.

Szem betegségek

A gyümölcsök olyan hasznos elemek forrásai, amelyek megvédenek a szemészeti betegségektől, közte a szürkehályogtól. Emellett, az áfonya és a sárgarépa fogyasztása  javítja a látást és csökkenti a szem feszültségét.

Mit kell még tudni a zöldségek és a gyümölcsök hasznáról?

Érdemes megjegyezni, hogy az egyszínű zöldségek és a gyümölcsök ugyan olyan vitamin komponenseket tartalmaznak. Például, a  lila és kékszínű termékek glikozidokat tartalmaznak, amelyek hatékonyak a fertőző betegségekkel való harcban.  A  piros színűek  nagyon gazdagok antioxidánsokban, amelyek megelőzik a  szívpatológiákat és a rákos megbetegedéseket. A fehér termékek  olyan organikus anyagot tartalmaznak, mint a sulforaphane, amely hatásos a rák és a baktériumok elleni küzdelemben.  A természet zöld színű ajándékai folsavat, káliumot, valamint omega-3 savat tartalmaznak. Ezek a komponensek hasznosak a memória javításához és a vér állapotának normalizálásához. Tekintsük meg részletesebben a «zöld» csoportba tartozó zöldségeket és gyümölcsöket.

A zöld színű termékeket találták a leghasznosabbnak

A tudók megalapozottan vélik úgy, hogy a zöld színű termékek a leghasznosabbak az emberi szervezet számára. A következő  előnyös hatásokat gyakorolják a szervezetre:

– elősegítik a súlycsökkentést;

– erősítik az immunrendszert;

– javítják a haj, a bőr és a körmök állapotát;

– csökkentik a szípatológiák kialakulásának kockázatát;

– megvédenek a rákos megbetegedések kialakulásától;

– nem hagyják, hogy kialakuljon a cukorbetegség;

– normalizálják az emésztési folyamatot.

Javítani az egészségünkön eléggé egyszerű. Ehhez mindössze fel kell idézni a természet ajándékait és be kell őket vonni a minden napi étrendbe  a nyers zöldségeket és gyümölcsöket.

Előkészítettük számodra az információt a kaktusz hasznáról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük