Frfi egészség és büszkeség: lerántjuk a leplet a mítoszokról

Milyen pénisz méretet elfogadott normálisnak tartani? Van –e valószínűsége annak, hogy 40 éves kor után prosztatád lesz? A bloggunk most választ ad neked ezekre, és számos más kérdésre is.

A férfiak többsége elhanyagolja az egészségét

Igen, a férfiak igyekeznek hallgatni a betegségeikről, az utolsó pillanatig titkolva az egészségügyi problémáikat. De, ez nem jelenti azt, hogy nem aggódnak a közérzetük miatt. A természet a férfi nemet függetlenséggel ruházta fel, ezért próbálják meg megoldani a problémáikat önerőből, a környezet segítsége nélkül. Az a férfi, aki nem csinál egyebet, csak panaszkodik az ismerőseinek, ennek eredményeként elveszítheti a hírnevét a barátai körében és meg lehet fosztva a férfiasságtól az emberiség szebbik nemének szemében.

Frfi klimaksz

Az andropauzát a legelterjedtebb mítoszok közzé lehet sorolni. A mai napig egyetlen tudósnak sem sikerült bebizonyítani, hogy a férfi klimaksz létezését, de az orvosok továbbra is rágják ezt a témát. Az andropauz semmilyen kapcsolatban nem áll a női menopauzával, a férfiak szexualitása pedig nem függ a tesztoszteron hormon szintjétől a vérben.

Az idősebb korban a férfiak átélik a nemi aktivitás csökkenését számos tényező hatása alatt. Olynak befolyásolják ezt, mint a szív- és érrendszer tevékenységének problémái, érzékenység az időjárási feltételekre és sok más. Nem érdemes megfeledkezni az életmódról sem. Az a férfi, fél életében szisztematikusan iszogatott, sokat dohányzott és ignorálta a sportot, búcsút inthet a nemi aktivitásnak, méghozzá elég korán, és az «andropauzának» ehhez semmi köze sincs.

 A férfi szívéhez vezető út a gyomrán keresztül halad

Elfogadott úgy vélni, hogy az a nő, aki finoman főz, képes meghódítani bármelyik férfit. De valóban így van ez? A számos kérdés az emberiség erősebbik nemének körében megcáfolta ezt a mítoszt. Valójában, a férfiak egy érzéki, megértő és gondoskodó nőről álmodoznak, míg a kulináris tehetségek messze ezen tulajdonságok mögött maradnak.

Az ősidők óta őseink azt magyarázták be a következő generációknak, hogy egy igazi férfinak hatalmas adagokat kell megennie. És, ha keveset eszik, akkor vagy megbetegedett, vagy egyszerűen gyenge. Természetesen egy férfi a nap folyamán több energiát él fel, mint egy nő, és ezért ajánlatos neki sokat enni. De, mint azt mondani szokták, enni azért kell, hogy éljünk, nem pedig fordítva. Ha egy férfinál ki van fejlődve az egészségtelen szenvedély az evés iránt, a kalória fölösleg nagyon gyorsan átalakul zsírréteggé a csípő és a has térségében, és ez а nagyon negatívan hat ki a potenciára.

A prosztata és a vele kapcsolatos mítoszok

A prosztatagyulladástól megszabadító gyógyszerek megszámlálhatatlan reklámai öntudatlanul is azt a gondolatot rögzítik meg a fejünkben, hogy minden 40-éves férfinak előbb vagy utóbb, de minden képpen kezelnie kellesz a prosztata betegséget. Ezen kívül a prosztata provokálja a potencia csökkenését, és még prosztatarákot is okoz!

A valóságban derűsebb minden. A problémák a potenciával – általában pszichológiai szinten alapuló problémák, és a prosztata ebben egyáltalán nem vétkes. A daganat kialakulásának lehetősége pedig a prosztata miatt – csupán csak feltételezés, amelyre nincsenek bizonyítékok.

Napjainkban a prosztatát nagyon gyorsan kezelni lehet, főként, ha a korai stádiumban volt észlelve. És, még, ha a betegség előrehaladott állapotban van is, a modern orvostudomány képes jelentősen javítani a helyzeten.

Minden a férfi büszkeség méreteiről

Az egyik legnépsezrűbb téma a megvitatásra a férfiak, és persze a nők körében is egyaránt, a pénisz méretének megvitatása. Gyakran előfordul, hogy az emberiség erősebbik nemének képviselői bizonyos komplexusokkal küzdenek, amelyek a pornófilmek megtekintése és a barátokkal a szexről való csevegés után alakulnak ki (ahol általában mindenki hazudik legalább egy kicsit). Ez addig is fajulhat, hogy egyes férfiak pánikusan félnek mosakodni a nyilvános zuhanyzókban és vizeletet űríteni a nyilvános férfi wc-ben.

A valóságban a pénisz hossza nyugodt állapotban nem mond semmit a méreteiről az erekció pillanatában. Gyakran a valóban nagy pénisz csak egy kicsit változtat a méretén az erekció állapotában, míg a nem nagy méretű pénisz képes minimum kétszeresére nőni. Az erekció során a pénisz hossza 7 és 26 cm között ingadozhat, a középmutatónak pedig a 13-17 cm tartják.

Maszturbálás: mítoszok és valóság

Még a 18 évszázadban a medikusok széles körben elterjesztették azt a véleményt, hogy a férfi maszturbáció hihetetlenül káros az egészségre nézve. Például, S. Tisso svájci orvos egy teljes könyvet írt arról, hogy a maszturbálás képes vakságot okozni. Emellett sok medikus volt meggyőződve róla, hogy a maszturbáció az orientáció megváltozását idézi elő. Éppen ezért a múltban a fiatal fiúknak szigorúan meg volt tiltva a maszturbáció.

Napjainkban a férfiak 96% százaléka foglalkozik rendszeresen maszturbálással, és az orvosok már régen bebizonyították, hogy ez a folyamat nem képes kiváltani sem az orientáció megváltozását, sem pedig a vakságot. Éppen ellenkezőeg, a maszturbáció néha még hasznos is. Például, a segítségével le lehet venni a szexuális feszültséget, amely a hosszas önmegtartóztatás során lépett fel, és meg lehet előzni a stagnáló folyamatok kialakulását a prosztatában.

Milyen egészségügyi problémától félsz a legjobban?  

Betöltés ... Betöltés ...

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük