FORMARUHA SZAG NÉLKÜL: TUDD MEG, HOGYAN MENTSD MEG RUHÁDAT AZ EDZÉS UTÁN

Bizonyára nem akarsz a „legillatosabb” szubjektummá válni az edzőteremben. Ezért olvass és lépj a mi tervünk szerint  és  frissesség fog kísérni.

Emlékeztetünk egy fontos tényre: az izzadságnak nincs szaga. De amikor rákerülnek a bőrön élő baktériumok – akkor elkezdődik. Egy modern sportos ruha kiválóan elvezeti a nedvességet  a testtől, de eközben maga válik tökéletes környezetté a mikroorganizmusok számára – és ennek eredményeként a póló, a rövidnadrág, a zokni elkezd büdösödni, annak ellenére, hogy rendszeresen mosod. Ha pedig az edzés után egy-két órát kell töltenie ruházatodnak a bezárt táskában, akkor nagy a baj. Mit lehet tenni?

1. Kiöblíteni

Bármilyen furcsának is tűnjön, de mássz be a zuhany alá abban, amiben az előbb edzettél. Jól öblítsd át a ruhádat, azután pedig csavard ki. Így megszabadulsz az izzadság fölöslegtől és a baktériumoktól. Amikor hazaérsz  — maximális gyorsasággal dobd a ruhádat a mosógépbe. Nincs rá lehetőséged? Legalább akaszd ki száradni és szellőzni a ruhádat.

2. Kimosni

Amikor a sportruhákat fogod mosni, adagolj a mosógépbe 1 pohár ecetet és 1 evőkanál szódabikarbónát  — ezek az alapanyagok segítenek elválasztani a fasírtot a legyektől, azaz a ruhát a baktériumoktól. Még mindig szaga van? Áztasd be egy órára egy tálba, adj hozzá a vízhez 1 pohár ecetet, 2 teáskanál hidrogén-peroxidot, 2 teáskanál szódabikarbónát, azután még egyszer mosd át.

3. Megőrizni

Ne használj öblítőket és antisztatikus szereket — ezek miatt romolhatnak az anyag izzadság elvezető tulajdonságai. És ne felejtsd el időről időre kimosnia sportáskádat amellyel az edzésekre jársz (ha anyagból van — fordítsd ki és dobd be a mosógépbe, a bőrből – pakold meg újságpapírral, hogy megszabadulj a felgyülemlett szagoktól  ).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük