Férfiasság leckék James Bondtól

Képzeljék el, hogy milyen jó lenne eltölteni egy napot a 007-es ügynök „Bond, James Bond” minőségében. Autók, kalandok, szép nők és kémeszközök. Most komolyan, ki ne szeretne kipróbálni egy  trankvilizációs pisztolyt, amelyet Bond az ingujjában rejtegetett?

Emellett van még valami vonzó Bondban. Ez nem csak az életstílus és  kiegészítők, hanem hanem a természetének a vonásai is, amelyeket nagyra értékelnek a férfiakban. Magabiztoság, önkontroll, függetlenség és bűbáj a brutális erővel együtt. Úgy tűnik, hogy a kezében tartja az egész világot.

1962-ben Doktor Doe-tól kezdődően minden Sean Connery-től Daniel Craigig terjedő Bond-inkarnáció megértették a férfiakkal, hogyan kell nagyvilági életet élni, amely egyik oldalról finom és ragyogó, de a másik oldalról nagyon veszélyes.  Az alábbiakban fel van sorolva néhány lecke James Bondtól, amelyeket jó volna inden férfinak elsajátítani.

Az igazi férfi törvénye №1. Mindig vigye véghez az ügyet

Egy férfi minden megkezdett ügyet be kell, hogy fejezzen. James Bond megmutatja nekünk, hogy a döntőképesség – a férfi természet fontos része.

Most gondoljon azokra a férfiakra, akik körülveszik Önt. Valószínű, hogy ezek méltó emberek. Példát lehet róluk venni. Követni lehet őket. Számukra a legfontosabb  –  nem elkezdeni a versenyt, hanem befejezni azt. A kudarcok arra késztetik őket, hogy erőteljesebben dolgozzanak. Bond – egy jó példa, akit a férfiaknak követniük kell.

Az igazi férfi törvénye №2. Ne essen a technológia rabságába

James Bond — egy férfi, aki lépést trat az idővel. Ő a modern technológiák és eszközök gazdája, de nem a rabja. Nem fogja az egész napját azzal tölteni, hogy sms-eket küldözgessen vagy számítógépes játékokat játsszon. Legyen Bond bárhol is, teljesen a folyó ügyének szenteli magát, nem bámulva az okostelefonjába.  Csak akkor használja a készülékeket, maikor erre szüksége van.

A technológia lehet lehet áldás, de gyakran függővé tesz minket. Bond azzal tűnik ki, hogy mindig úgy viszonyul a technikához, mint kiszolgáló eszközhöz.

Az igazi férfi törvénye №3. Ismerd az ellenségedet

Bond soha nem indult harcba anélkül, hogy megismerte volna az ellenségét. Ez nem csak a nevére vonatkozik. Hanem arra is, hogy miként gondolkozik mit akar és mitől fél. Mindez segít megérteni, hogyan is lehet legyőzni.

Ha ismered az ellenségeidet és ismered saját magadat, akkor többszáz harcból mindig győztesen kerülhetsz ki. Ha csak magadat ismered, de nem ismered az opponensedet, akkor ugyan olyan esélye van annak, hogy elveszíted a csatát, mint annak, hogy megnyered.  Ha nem ismered sem magadat, sem pedig az ellenségedet, akkor mindig veszélyt fogsz jelenten ömagadra nézve.

Sun Tzu  («A háború művészete» szerzője)

Ön Ön ellensége lehet az a versenytárs, aki azt várja, hogy Ön csődbe menjen, vagy egy vonása, egy szokása, esetleg hajlama. kideríteni, hogy ki az ellenség, megismerni és legyőzni – Bond, és bármilyen férfi célja.

Az igazi férfi törvénye №4. Öltözködjön kifogástalanul

Évszázadokon keresztül a férfiak előjoga volt, hogy jól öltözködjenek. Ön most azt mondhatja: «Dehát én férfi vagyok, csak a  nők gondoskodnak arról, hogy mit vegyenek fel». Bond a következőket válaszolná erre: «Ön egy idióta, uram» —és elmenne az Ön barátnőjével. Az hogyan öltözködik egy férfi, sokat elárulhat róla. Egy ól öltözött férfi kitűnik a tömegől és magabiztosságot sugároz. Ezért dobja ki a régi rongyait és újítsa fel a ruhás szekrényét.

Az igazi férfi törvénye №5. Tanulja meg használni a fegyvereit

James Bond érti a fegyverek fontosságát és indig tudja, hogyan kell őket használni. De csak akkor nyit tüzet, amikor nincs más kiút.

Ha Ön tapasztalt céllövő ez még nem jelenti azt, hogy át kell alakítania a házát egy univerzális fegyver-raktárrá. Nagy különbség van a harci pisztolyok és az önvédelmi fegyverek között. A jó minőségű fegyver – értékes eszköz, amely annyira jól működik, amennyire egy ember használni tudja.

Az igazi férfi törvénye №6. Őrizze meg a nyugalmat

Emlékszik legalább egy olyan pillanatra, amikor James Bond pánikba esett volna a feladata végrehajtása során? Ilyen nem fordult elő. Bnd megmutatja nekünk, hogy férfinak lenni – azt jelenti, hogy megőrizni a nyugalmat a kritikus helyzetek közben. A nagy férfiak rendelkeznek belső erővel ahhoz, hogy kézben tartsák magukat, amikor az egész világ elkezd romba dőlni. Ők válalják magukra a vezető szerepét a stressz helyzetekben.

Bond képes jól kontrollálni magát, azért, mert megtanították erre. Egy átlagos férfinak megbirkózni a stressz helyzetekkel a versenysportok fajtái segítenek.

Az Ön számára James Bond tökéletes férfi?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük