Férfi komplexusok – visszér, ízületi gyulladás elleni krém vagy a kopaszság nem segít

A férfiakról úgy szokás beszélni, mint az emberiség erős feléről. Egy férfi képes mindenre és egy kicsit többre is. Azonban az erősebbik nem egyetlen képviselője sem tudja megmondani, hogy 100%-ban biztos magában és, hogy nincsenek komplexusai. Sokaknak sikerül elrejteniük, hogy nem elégedettek magukkal, ezért eszünkbe sem jut, hogy egy ilyen sikeres/szép/vonzó srác mélyen boldogtalan lehet, hogy félelmekkel és aggodalmakkal küzd.

A pszichológusok meghatározták a legelterjedtebb férfi komplexusokat. Feltételesen fel lehet őket osztani több csoportra a szférától függően – fizikai, anyagi, lelki.

A férfiak fizikai komplexusai

Általában, ide sorolják a férfiak önbizalom hiányát valamelyik testrészüket illetően,  külsejük sajátosságait vagy a betegségeiket. Például, sokan titkolják el visszér kezelésüket, mivel meg vannak győződve róla, hogy ez a nem esztétikus probléma eltávolíthatja a környező embereket. Emellett félnek megmutatni a gyöngeségüket. Innen erednek a komplexusok az egyik vagy másik egészségügyi probléma miatt.

Ide érdemes sorolni z alacsony – túlságosan magas növést , a kopaszodást, a fölös testsúlyt, a fogproblémákat, a túlzott soványságot.

A férfiak anyagi komplexusai

Ebbe a kategóriába azokat lehet sorolni, akik számára visszér megelőzése vagy a gombás fertőzésé – megszokott dolog, akik sportolnak, normálisan táplálkoznak. Dehát mi nincs rendben ezekkel a férfiakkal? A pénzügyi kudarctól való félelem, hogy nem fognak tudni szakemberként érvényesülni az életben.  Mindegyik férfiban ott él a versengési szellem. Mindegyikük szenvedélyjátékos.  Egyszerűen egyesek nyíltabban megmutatják természetük ezen vonásait, mások pedig diszkrétebb természetűek. De nézzen ki bármennyire is magabiztosan és nyugodtan egy srác, valószínű, hogy lelke mélyén fél attól, hogy nem fogják megfelelően értékelni és szegény lesz. A pénzügyi szakadéktől való félelem sokkal erősebb számos fizikai komplexustól. Na ná, hiszen minden flebológus tudja hogyan lehet kikezelni a visszeret, az információt meg lehet találni az interneten, azonban, hogyan ehet sok pénzt keresni – sokkal széleskörűbb és összetettebb téma.

A férfiak erkölcsi komplexusai

Tegyük fel, hogy egy srác jó, nincsenek egészségügyi problémái, és remény van a pénzügyi sikerre. A visszér kezelésére nem lesz szüksége, sportos testalkata van, beszéde kiváló, a munkája pedig stabil… De akkor mi aggasztja őt?

Mindegyik férfi aggódik az ellenkező nemmel való kapcsolat miatt. Gyakran még gyermekkorban megszületnek azok a komplexusok, amelyek „kijutnak a felszínre” az idősebb korban. Egy férfi fél a szép hölgyektől, mert azok annyira  megingathatatlannak tűnnek, nagyon kell igyekezni azon, hogy meghódítsák a szépséget. Emellett a férfiak félnek attól ,hogy rossz szeretők lesznek, félnek ,hogy párjuk megcsalja őket, félnek ,hogy nem tesznek eleget kedvesük elvárásainak… A félelmeket sokáig lehet sorolni. A fő hasonlóság ezekben az erkölcsi problémákban – a nem elegendő magabiztosság.

A visszér, önbizalom hiány és szegénység megelőzése  – mit tegyünk a félelmekkel

Míg az egészségügyi kérdésben minden úgy ahogy világos – gyógyszeres kezelések kerülnek alkalmazásra, sebészeti beavatkozások, az emberek egyszerűen egészséges életmódot folytatnak, sportolnak – akkor a második és a harmadik komplexus kategóriával jelentősen összetettebb minden.

Pénzt keresni a család fenntartására és minden egyes családtag igényeire sokkal nehezebb, mint felkenni a visszér elleni krémet, hasizmot gyúrni vagy tablettákat szedni a kopaszodástól.

És mit is mondjuk a kudarc valószínűségéről az intim kapcsolat során, arról, ha nem sikerül kielégíteni a hölgyet. Egyesek számára bénító a félelem attól, hogy oda kell állni valakihez, beszélni kell és meg kell ismerkedni.

Hogyan küzdjük le az önbizalomhiányt?

Sok férfi számára a támogatás a fontos tényező, amely kihat az önbecsülésre. Jóváhagyás, dicséret – a legjobb dolgok, amelyek hatással vannak egy férfira. Minden egyes nőnek tudnia kell megtalálni a kulcsot választottja szívéhez, rá kell lelnie a vigasztaló szavakra kudarc esetében,  meg kell találnia a támogatás értékét a nehéz pillanatban. Mit tegyen egy magányos srác? Azt tanácsoljuk, hogy aki magányos töltse meg a szabad idejét fejlesztő elfoglaltságokkal. A test vagy az elme –  mindenki maga dönti el, egyszerűen nem szabad időt hagyni a semmittevésre. Akkor az elkeserítő gondolatoknak sem lesz idejük felmerülni a fejében. Jobbá válva, maga fog elkezdeni hinni magában, a környezte pedig –  még inkább!

Az Ön véleménye szerint milyen komplexusok a legerősebbek a férfiaknál?

Betöltés ... Betöltés ...

3 thoughts on “Férfi komplexusok – visszér, ízületi gyulladás elleni krém vagy a kopaszság nem segít”

  1. Számomra a kommunikáció a lányokkal – pokol! Nagyon félénk vagyok, nem tudom, hogyan küzdjem le ezt a félénkséget, bár elég jó vagyok, nem értem, honnan van ez az elutasítástól való félelem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük