Férfi kifejezések, amelyek idegesítik a nőket

Az esetek többségében egyet lehet érteni az állítással,  hogy a férfiak nem képesek értékelni a nők érzelmeit. Az emberiség erősebbik nemének képviselői nem tudnak és nem akarnak úgy cselekedni ,hogy ne bosszantsák a hölgyeket. A nők gyakran zavarba jönnek emiatt, nem értve, hogy valóban  nem tudják a férfiak, hogy milyen kifejezések hozzák őket ki a sodrukból, vagy szándékosan tesznek így! Ha egy férfi nem sejti, hogy mi a probléma, akkor érdemes áttaulmányoznia azoknak a kifejezéseknek a top listáját, amelyeket nem bírnak a nők gyöngéd fülecskéi.

«Meglátjuk!»

cececfdbfdc

 

Éllovas a: «Meglátjuk!» kifejezés. Ez a kedvenc férfi kifogás, amikor egyszerűen nem tud mit válaszolni, de nem akarja ezt bevallani.  Az egyenes nem valamilyen dolog kapcsán valószínű, hogy veszekedéshez fog vezetni, és a férfi naivan hiszi, hogy párja maga fog lemondani erről az ötletről.

«Nem tudom»

dbebeededc

 

 

A második helyen található a «nem tudom» kifejezés. Valójában a lényeg ugyan az, ez egy válasz semmiről. Ahelyett, hogy egyenesen megmondaná, hogy mit is gondol az üdülés, a fizetés a menü, vagy az anyuka ajándéka és hasonló apróságok kapcsán, egy egyenes kibúvót kapunk a válasz alól. Az embernek az a kívánsága merül fel, hogy mérgesen megkérdezze: «Tudsz te egyáltalán valamit az életben?!?».

«Az anyukám jobban főz!»

bedfdfbccaab

 

Nagyon bosszantja a nőket, ha más nőkkel hasonlítják őket össze legyen az a volt feleség, barátnő vagy édesanya. Az «Volt barátnőm az ágyba hozta a reggelit» vagy «Az anyukán jobban főz!» kifejezések előbb vagy utóbb a kapcsolat felbomlásához vezetnek. Minden attól függ, hogy milyen gyakran fogja hallani a nő a történeteket a volt kapcsolatról és anyósa előnyeiről.

 

«Normális»

aeaacbadcb e

 

A «normális» szó szintén sok nőt kihoz a sodrából. Ez a kifejezés rokonságban van a  «nekem mindegy» kifejezéssel. És nem fontos, hogy miről van szó – egy új frizuráról, amelyre a hölgy egy fél napot szánt, vagy egy érdekes receptre, amelyet kikeresett az interneten, hogy örömet szerezzen kedvesének.  A válasz pedig  – közömbösség. Érthető, hogy egy ilyen kapcsolat nem fogja sokáig húzni.

«Mindjárt…»

faedfedcedA kifejezés: «Mindjárt…» nem kisebb felháborodást kelt a nőkben, és ezt a kifejezést nem csak a felnőtt férfiaktól lehet meghallani, hanem a serdülőktől is. Amikor a kérésre, hogy „mosd el az edényt magad után”, „rakd el a zokniaidat”, „akaszd fel a képet a falra”, „csavard be a csapot” valami hasonlót hall az ember, akkor bátran indulhat, hogy maga lásson neki a munkának! És mindenki érti, hogy ez a «mindjárt» közel sem hamar lesz, ha lesz egyáltalán valaha.

A «mindjárt» variációi változhatnak: «még egy perc», «mindjárt végignézem és megcsinálom», «már szaladok», «kicsit később» és így tovább. A kifejezés másik fajtája lehet a: «Drágám, nem mondtad nekem!» a  «Én biztosan nem felejtettem volna ezt el!» záró akkorddal. Vitatkozni, mint azt a gyakorlat mutatja, egysezrűen értelmetlen.

Nem kevésbé kifejezően hangzik a csönd… válaszként. Ez nem csak bosszantó, hanem már sértő is! A férfiak gyakran mondják, hogy a hallgatás – az egyetértés jele, és ezt a nők mintha tudmák is. De valójában, párjuk semmit sem tud.  Beszélgetésre, részvételre, megértése van szükségük és szavakra a szerelemről. Máskülönben a nők maguk találják ki azt, amit nem hallanak, és gyakran nem épp kedvesük javára.

Ahhoz, hogy elkerüljük a veszekedéseket és leegyszerűsítsük az életünket, a férfiaknak figyelmesebbnek lenniük párjaikkal!

Azonban a nőknek nem lesz fölösleges tudni, milyen dolgoktól vesztik el a férfiak a fejüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük