Ez minden nőt felizgat

Ha télen éghajlati kábulatba esel, és az egyetlen elérhető szabadtéri aktivitásod – a kisebb hidegrázás, azt javasoljuk, hogy keresd meg a legközelebbi mászófalat.

1. Először tanulj meg esni

Egy újonc mindig aggóik a biztosítás miatt. Hogy ne gondolj arra, hogy leesel, mássz fel néhány méterre és szándékosan told el magad a faltól. Győződj meg róla, hogy a biztosításod és a partnered is, aki a kötél végét tartja, tökéletesen dolgozik.

2. Gondolj a lábaidra

Sziklát mászni — egyáltalán nem jelenti azt, hogy folyamatosan a kezeiden kell húznod fölfelé magad. Igyekezz figyelni, hogy hova teszed a lábaidat, keress számukra kényelmes kidomborodásokat,  és lehetőség szerint, rugaszkodj el az egyik lábaddal, amikor felfelé mászol a falon.

3. Kapaszkodj könnyebben

Nem kell minden erőddel belekapaszkodni minden egyes kidomborodásba. Kapaszkodj a „sziklába” olyan könnyedén, ahogy azt a helyzet lehetővé teszi. Ennek köszönhetően nem terheled túl a kezeidet idő előtt és magasabbra tudsz felérni. És ne félj, van biztosításod.

4. Integess a kezeiddel

Szeretnél magasabbra felmászni — gyakrabban tartsál szüneteket és pihenj. Minden képpen rázd meg a kezeidet (nem mind a kettőt egyszerre, hanem sorjában), hogy javítsd a véráramlást hozzájuk. Amíg az egyik kezeddel  integetsz, a másikat tartsd kiegyenesítve – így ő is pihen.

Meghódítani a csúcsokat – még egy ok arra, hogy elutazz

One thought on “Ez minden nőt felizgat”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük