Erősnek lenni mindig – az előítéletek megtörik a férfiakat

Egy férfi családja támasztéka kell, hogy legyen. Egy férfi köteles mindig kézben tartani magát. Egy férfi – mindig erős, mindig megbízható. De vajon nem túl sokat „köteles”? Egyet értek azzal, hogy az élet minden nap új kihívásokat vet ki elénk, de mindannyian emberek vagyunk. Az emberre pedig jellemző, hogy krízis időszakokat éljen át, betegeskedjen, néha szétszórt és erőtlen legyen.

A feleségem – egy fantasztikus nő, nagyon szeretem őt. Sok mindent éltünk át együtt. Közte az ízületeim kezelését is. Mint ismeretes, ez a probléma nem tűni kel egy nap alatt, hanem  kitartást és igyekezetet igényel. És nem korlátozódik a tabletták szedésével – korlátozni kell a fizikai megterheléseket, oda kell figyelni a táplálkozásra…

Nagyon féltem, hogy gyöngének fogok tűnni a szemében, amikor a betegség engem is érintett. Ezért igyekeztem egyedül megoldani a problémámat. De milyen jó, hogy megosztotta velem ezt a gondot, igyekezett több fehérjét készíteni nekem, hogy erősödjenek a csontjaim és az ízületeim J

Hogyan is  alakult úgy, hogy én, felnőtt 51 éves férfi ilyen helyzetbe kerültem? Most elmesélem.

Nem messze dolgozom az otthonomtól, ezért gyakran járok gyalog. Ezen a télen mint általában a munkába tartottam, de nem fordítottam figyelmet a hőmérsékletre. Igen, hideg van, dehát ez hasznos az egészség számára. Nem volt igazamJ Nem egészséges! Egy párszor áthűltem, aminek eredményeként problémáim adódtak az egészségemmel. Ha csak egy átlagos megfázás lett volna – megittál egy teát, pár napig feküdtél, és minden rendben van. De sajnos, nem, fájó ízületek tulajdonosa lettem!

A térdfájdalmak kezelése – a feladat eléggé összetett, hiszen fontos helyesen meghatározni a betegséget, hogy helyes mederbe tereljük a cselekményeinket.

Az arthritis kezeléseaz én történetem

Azután, hogy kialakultak a fájdalomérzetek, elmentem az orvoshoz. Azonnal megmondta, hogy arthritisem van. Hát így játszottak rossz viccet velem a minden napos séták a friss levegőn.

Szerencsére, nem húztam az időt a kórházi vizittel, és maximális esélyem volt visszatérni a megszokott életemhez.

Speciális gimnasztikát végeztem, krémmel kentem a lábaimat, melegen öltözködtem. Egészében véve az arthritis kezelése egy hónapot vett igénybe. A 4 hét folyamán a megpirosodások eltűntek, elkezdtem élénknek érezni magamat.

Hogyan mutatkozik meg az ízületek kezelése a kapcsolatukon

Bizonyára érdekli Önöket, hogy miért kezdtem a történetemet az elmélkedésről a férfi megjelenését illetően egy nő életében. Hát azért, mert nem kell minden téren igyekezni és mindent érkezni. Az élet nagyon kiszámíthatatlan.  És senki sincs biztosítva az enyémhez hasonló problémáktól.

Ezért nem szabad az utolsó percig halogatni, ha úgy érzi, hogy közérzete egyre csak romlik. Jobb inkább elmenni az orvoshoz és megtudni, hogy a félelmek fölöslegesek voltak, mint félni attól, hogy gyöngeséget mutat a családtagjai előtt, és ignorálja a szervezete jeleit a probléma kialakulása kapcsán.

Semmi sem lép fel csak úgy és nem is tűnik el magától.

Örülök, hogy korán megértettem ezt. És nem félek attól, hogy túlságosan gyanús leszek a feleségemnek az egészségemet illetően J

Ha kételkedik abban, hogy szüksége van-e az osteochondrosis kezelésére, érdemes hallgatni a szervezet jeleire.

Ha:

 • duzzadást, elváltozásokat vett észre az ízületei struktúrájában;
 • meghatározott területeken megőpirosodások jelentek meg
 • mozgás közben sajgó vagy éles fájdalom lép fel a lábakban, a hátban, a könyökben, a kézfejben,

akkor érdemes azonnal lépéseket tenni.

A csontfájdalmak kezelése – egy probléma, amellyel már akár holnap szembe nézhet. Hiszen a súlyosbodásnak számos tényezője lehet. Akár egy banális allergia is!

Azért, hogy ne kelljen radikális intézkedéseket foganatosítani (műtétek), inkább vegye igénybe a probléma megelőzésének módszereit:

 • ne hűljön át;
 • zárja ki az alkoholt és dohányt;
 • kezdjen el sportolni;
 • pihenjen többet, aludjon telje sértékűen;
 • ügyeljen a testsúlyára.

Mint látjuk, ezek a szabályok nem csak arthritisre vonatkoznak, hanem az egészségügyi állapotra is egészében véve.

5 thoughts on “Erősnek lenni mindig – az előítéletek megtörik a férfiakat”

 1. Nem értek teljesen egyet – egy férfinak tűrnie kell és nem szabad gyengeséget mutatnia. Nem tisztelem azokat a férfiakat, akik a legkisebb rosszulléteknél azonnal szenvedőt csinálnak magukból!

 2. Arthritis – egy szörnyű betegség, és hálátlan is. Nekem csak akenőcs segít!

 3. klassz, hogy ilyen megértő felesége van, nekem nem volt ilyen szerencsém , …

 4. A feleségemnek osteochondrosise volt, az Osteoren krémet használta naponta kétszer – nagyon megtetszeztt a hatása! Tanácsolom)))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük