Érdemes motivációt tanulnia a boxolóktól

Egy boxoló úgy mint senki más, a győzelemre van motiválva, hiszen megfelelő motiváció nélkül lehetetlen készen állni a közelgő mérkőzésre, fogadni az ütéseket és visszaütni. Most megvizsgáljuk, hogy miben hiszen ezek az erős és férfias emberek és mi készteti őket arra, hogy újra és újra kimenjenek a ringbe.

A boxot az egyik legtraumatikus típusú harcművészetnek ismerik el. A boxolás veszélyessége körül sokkal több mítosz létezik, mint bármilyen más sportág körül. A box edzések nehezebbek, fárasztóbbak, és persze fájdalmasabbak is. Igazi mérkőzések nélkül lehetetlen az előrelépés, ezért ez állandó sérülések, ellenállás a növekvő traumáknak, próbálkozás a saját határok kibővítésére.

Miben rejlik ezeknek a sportolóknak a sajátossága, mi motiválja őket és készteti arra, hogy újra és újra bekössék a kezeiket, felhúzzák a kesztyűt és kimenjenek a ringbe?

A hit a sorsban és a hűség a legjobb motiváció

erdemes motivaciot tanulnia a boxoloktol

A boxolók hiszik, hogy boxolásra születtek. Hisznek abban, hogy a saját helyükön vannak. A boxot nem csak, mint sportágat választják ki maguknak, vagy mint szakmai tevékenység fajtát – úgy választják ki, mint egy utat, mint egy életmódot. Egy életmódot, amely során készen állsz megvertnek, fáradtnak, kimerültnek lenni, de minden egyes edzés után közelebb kerülsz a kitűzött célodhoz. Ez a választás számukra nem egy ideiglenes döntés. Ez örökre szól.

Én mindig harcban fogok élni — így vagy úgy. Mayk Tayson

Hit a nehéz munkában

erdemes motivaciot tanulnia a boxoloktol

Egy boxoló, mint senki más, hisz a valóban nehéz munkában. Találkozni lehet a nagy boxolók között olyanokkal, akik úgy fognak mesélni, mintha  zseniknek és tehetségeknek születtek volna. Mindannyian nehéz utat járnak meg, mielőtt  elérnék a sikert, és csak a képesség, hogy ne térjenek le erről az útról és dolgozzanak magukon teszi a boxolókat azokká, akik végeredményként lesznek.

Ha szeretnél jó boxolóvá válni, akkor a lehetőségeid határain kell dolgoznod. Ellenkező esetben a tehetség semmit sem fog adni neked. Mások meg fognak előzni, mert a kemény munka – ez a legfontosabb dolog. Úgy kell dolgozni, mintha egyáltalán nem lenne tehetséged. Roy Dzhons

A fájdalom számukraa növekedés része

Eléggé elcsépelt elv, amelyet azonban gyakran használnak átvitt értelemben. Csak nem ebben az esetben. A boxolók mindenki másnál jobban tudják, mi is az az igazi fájdalom és mi az a valós növekedés. Megszoktak tűrni és harcolni, hogy többet érjenek el. (215) Máskülönben az előrelépés egyszerűen lehetetlen a számukra.

A nagyok is leesnek, de fel kell állnod, kerüljön ez bármibe is. Csak ez után fogod megérteni, hogy mit is érsz valójában. Roy Dzhons

Tudni veszíteni

A verhetetlen győztesek helyet kapnak a történelemben, ha ilyenek maradnak a karrierjük végéig. De az az igazság, hogy egyszer a vereség mindenkivel előfordul. Vereség még Muhammad Ali számláján is volt, de ez nem akadályozta meg abban, hogy a «legnagyobbnak» nevezzék.  Egy boxolnak el kell tudnia fogadni a vereséget és tanulnia kell belőle. Tud veszíteni.

Az igazi bajnokok — azok, akik elveszítve egy mérkőzést a követekezőben kimennek és bebizonyítják, hogy mit is érnek. Roy Dzhons

 Semmilyen önsajnálat

erdemes motivaciot tanulnia a boxoloktol

Az önsajnálat— az ,ami általában idegen ezeknek az embereknek. Az ellenség nem fog sajnálni téged, és neked sem kell ezt tenned.

Gyakran az önsajnálat akadályt képez a nagy tettek útján. És a boxolók ezt tudják.

Egy orvos azt mondhatja, hogy ha feszültséget érzel, akkor jobb abbahagyni. De, ha nem fogod megfeszíteni az izmaidat, nem fogod megkapni a kívánt eredményt. Még akkor is folytatnod kell a futást, amikor a lábaid szinte felmondják a szolgálatot. Futnod és futnod kell előre – csak akkor fogod elérni azt, amit akarsz! Mohammed Ali

Hit a saját lehetőségeinkben

A boxolók nem azok, akik megállnak a nehézségek előtt. Arra törekszenek, hogy jobbak legyenek és elérjék a céljaikat függetlenül mindentől.

«Lehetetlen» — ez mindössze csak egy hangos szó, amely mögött elbújnak a kis emberek. Nekik egyszerűbb a megszokott világban élni, mint erőt találni magukban, hogy megváltoztassanak valamit. A lehetetlen — nem egy tény. Ez csak egy vélemény. A lehetetlen – egy esély megmutatni magunkat. A lehetetlen lehetséges. Mohammed Ali

Hogyan találjuk meg a motivációt és érjünk el sikereket

Nem muszáj boxolónak lenni, hogy higgyünk magunkban és elérjünk valamit. Egyáltalán nem kötelező sportolónak lenni, hogy értékeljük a nehéz munkát és értsük, hogy miért van szükség a fájdalomra. De, lehetséges, hogy az erről szó szavak a nagy harcosok ajkairól arra fogják késztetni, hogy egy kicsit másképpen nézzen rá az edzésekre, a motivációra és a sikerre.

Lehetséges, hogy Önt is meg fogja ihletni valami nagy dolog elérésére! Találja meg a saját motivációját – és hajrá!

Ön szerint hogyan lehet sikert elérni?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük