Eltartani egy családot veszélyes az egészségre nézve, miért vonzódsz a női mellekhez és még 18 tény a férfiakról

 

Átlapozgatva a 2016-os tudományos kutatásokat, amelyek minket, férfiakat érintenek, újra sok minden újat és ellentéteset tudtunk meg saját magunkról. De nem kell hosszú időre elraktározni ezeket a tényeket a memóriánkban,   2017-ben ismét megváltozik minden.

 1. A nőknek nem kellenek kigyúrt macsókgiphy— erről ír a Yale Egyetem antropológia professzora a How Men Age című könyvében. A lényeg a következő: a természetes öregedés egészségesebb a kornak nem megfelelő formában történő mesterséges fenntartásnál. Azoknak a férfiaknak, akiknek van egy zsír a derekukon, azoknak jobbak a génjeik és immunrendszerük is jobban működik.  Ezt vallja Homer Simpson.
 2. A szójátékokra alapuló végtelen viccek, — egy jel, hogy gond van a fejeddel.Nem mindig, természetesen, de volt ilyen eset: egy feleség öt éven át tűrte férjének szójátékait (már 60 fölött jár), azután elvitte egy szakemberhez. Kiderült, hogy a bácsinak, egy nem veszélye bevérzés miatt megsérült a jobb homloklebenye, ami a furcsa állapot oka lett: az agynak ez a része felel a humorérzékért.
 3. giphyA mobiltelefonos beszélgetés megváltoztatja a járást.A Delawarei Egyetemen (USA) kiderítették, hogy járás közben beszélve, ösztönösen magasabbra emeled a térded és erősebben kihajolsz – így kevesebb a kockázata, hogy orra buksz. Vigyázz magadra – légy óvatos.
 4. Az akut légúti vírusfertőzéssekkel való megbetegedések kockázata a születés évétől függ, számol be a Science folyóirat. Így, azok, akik 1968-ig érkeztek erre a világra, kevésbé vannak kitéve bizonyos vírustörzseknek, mint azok, akik 1968 után születtek (azok, akik idősebbek, gyermekkorukban átvészeltek különböző betegségeket és erősebb az immunrendszerük).
 5. A poliészter alsónadrágok rontják a férfiak reproduktív funkcióit.Ahmed Shafik, a Kairói Egyetem szexológusa, „tekintélyes” Snóbel díjat kapott azért, mert patkányai gyapjú, pamut és poliészter alsóneműket hordtak  — és az utóbbiaknál idővel csökkent a spermák mennyisége az ondófolyadékban. Az ok — megsérült a hőszabályozás a herékben.
 6. Nem minden feldolgozott húsok olyan káros.Úgy tartják, hogy a kolbászok, a virslik, a  szalonna, stb. növelik a rák kockázatának kialakulását (50 gramm naponta – plusz 18% kockázat). Mit válasszunk helyettük? Enyhe nyersen pácolt húst. Vagy enyhén sült marhasültet.
 7. giphyNem kell erőteljesen edzeni, ha valami miatt nagyon el vagy keseredve, hitelesen állítja a Circulation tudományos folyóirat. Igen, megszoktuk azt hallani, hogy az edzések javítanak a hangulaton, de a tudósok figyelmeztetnek: az erős aggodalmak a fizikai megterheléssel párosítva  — túlságosan nagy kihívás a motorod számára. Ne kockáztass.
 8. Most pontosan tudjuk, miért vonzódsz annyira a női mellekhez. Na, majdnem pontosan. Megérintve a mellbimbókat, elindítod egy nőben ugyan azokat a válaszrekaciókat, amelyek akkor fordulnak elő, amikor gyermeket szoptat. Ragaszkodás, gyöngédség, gondoskodás— mindezt elkezdi tudat alatt irántad érezni, és neked csak ez kell. És, úgy tűnik, ez a mechanizmus már érkezett evolúciósan  rögződni az emberekben.
 1. Kitalálták az «alkoszintet» — szintetikus alkoholt, amely nem vált ki másnaposságot és nem károsítja a szervezetet. Szerzője, David Nett, az idegtudományok szakértője, megalapozza a feltalálást: «Az alkohol miatt évente négy millió ember hal meg. Meg kell állítanunk ezt a mészárlást». Az alkoholszint még nincs szabadalmaztatva, és összetétel sem ismert még, csak azt lehet tudni, hogy  körül-belül 90 komponenst tartalmaz. Az átlagos alkohol kis adagokban azonban még mindig egészségesnek minősül:  az ausztrál tudósok megjegyezték, hogy  10–20 gramm tiszta alkohol naponta (egy pohár bor ) csökkenti az anyagcsere szindróma kialakulásának kockázatát.
 2. giphy downsized largeJobb többet fényképezni az utazások közben, mint nem tenni ezt.Lehet, hogy valakit idegesít a kattogtatási szenvedélyed, de ne keseredj el:  a Dél-Karolinai Egyetem (USA) kutatói azt mondják, hogy ez nem csak hogy  nem teszi szegényebbé az utazás élményét, hanem épp ellenkezőleg – a fényképészek elégedettebb pihenéssel térnek haza.
 3. Megérkeztünk: a burgonya emeli a vérnyomást.Azoknál akik burgonyát esznek bármilyen formában, hetente négyszer vagy többször, a magas vérnyomás betegsége  11%-kal nő (azokkal összehasonlításban, akiknél a burgonya havonta egy alkalomnál nem gyakrabban jelenik meg). A haragtól nem kell a gumót a falhoz vágni. Egyszerűen más zöldségeket kell fogyasztani.
 4. A kövér férfiak rosszabbul értékelik a távolságot szemre,tájékoztat az  Acta Psychologica folyóirat. A különböző testtömegű indexel rendelkező embereket megkérték, hogy határozzák meg a távolságot a kúpokig, amelyek 10, 15, 20 és 25 méterre voltak tőlük, és felfedeztek egy szabályosságot: minél kövérebb egy ember, annál nagyobbnak tűnik neki a távolság. Azért, mert nem annyira a teret értékeli, mint az erőfráordításokat  a meghatározására.
 5. A szenvedély a nagyon forró italok iránt (forró 65°C) növeli a rák kialakulásának kockázatát.Szereted a forróságot  — hűtsd le magad. A  The Lancet Oncology tudományos kiadvány azt írja, hogy az ütést első sorban a nyelőcsöved kapja, amelynek sejtjei szenvednek minden egyes forró korty közben.
 6. Pokemon Go — hasznos vicc az egészség számára.Mondjon bárki bármit is, de az orvosok állítják a magukét: ülve pokemont nem találsz, sokat járni pedig  — jó. Ez az az eset, amikor a technológia bármilyen erőfeszítés nélkül megváltoztatja az ember viselkedését a jobbik irányba, lenne több ilyenből.
 7. Hogy többet érj el az edzőteremben, valakivel minden képpen versengeni kell.Az egészséges konkurencia  — a legjobb motivátor, számol be a Preventive Medicine Reports folyóirat és adatokat hoz fel: egy kísérlet során azok, akik csoportos foglalkozásokra jártak, 90%-kal több edzésre mentek el, mint azok, akik individuálisan foglalkoztak.  Nincs mire törekedni
 8. Eltartani egy családot veszélyes az egészségre nézve — ezt állítják a  Connecticuti Egyetem (USA) szociológusai. Az ok – több stressz és kevesebb esély jól gondoskodni önmagunkról. Nem, mintha ez újdonság lenne, de köszönet, hogy legalább valaki figyel ránk, kenyérkeresőkre
 9. A férfi agy nem alkalmas a többfeladatosságra.A NIU VSE neurolingvisztika tudományos-kutatási laboratórium munkatársai végeztek egy kísérletet és beszámolnak: a női agynak nem kell kiegészítő energia, hogy az egyik dolgokról átugorjon egy másikra. A férfi agynak – kell. Kész, téma lezárva, hagyjatok békén, hagyjátok, hogy egy dolgot befejezzek, aztán beszélünk a másikról!
 10. giphyNappali alvása modern ember kitalációja.Van egy olyan hétköznapi tanács: nem aludtad ki magad — aludj egyet nap közben. De az antropológusok azt állítják, hogy az alvás napközben egyáltalán nem jellemző az emberekre. A történelem során fajunknak nem volt ilyen szokása – nem is kell elkezdeni. Valahogy mégis megvoltak őseink enélkül.
 11. A férfiak jobban felismerik az arcokat, mint a nők!E csak meghatározottakat —a tarnszformer –játékok arcképeit. De ez is  — egy kis győzelem, hiszen korábban ők (a nők) feltétel nélkül vezettek az adott területen. Most pedig nem.
 12. A halálról való gondolatok emelik fizikai mutatóidat.Az Arizónai Egyetemen (USA)  egy kosárlabda csapatot a meccs előtt vagy szavak, vagy képek segítségével emlékeztettek arra, hogy mindannyian halandók vagyunk.  És a mezőre küldték őket. Ennek eredményeként minden játékos eredményesebben szerepelt, mint általában. Miért? Mivel a jó minőségű önmegvalósítás segít egy kicsit távolabb helyezni a halálfélelmet.

Azon szexuális dolgok listája, amelyek tetszenek a férfiaknak.

One thought on “Eltartani egy családot veszélyes az egészségre nézve, miért vonzódsz a női mellekhez és még 18 tény a férfiakról”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük