Elektromos cigaretta: plusszok és minuszok

A papíralapú cigaretta helyettesítőjeként szolgálnak az elektronikai termékek. De a viták a hasznukról és az ártalmukról nem hagynak alá az orvosok körében.

A nikotinellenes társaságok a különöbző országokban nagyon sok erőfeszítést tesznek a dohányzással való harchoz. Ennek a szokásnak az egészségre való ártalmát el lehet olvasni a cigaretta csomagolásán, meg lehet hallani bármelyik televíziós csatornán.

Az elektromos cigaretták plusszai

Az egyik nyilvánvaló előnye ennek az eszköznek  – nem ártalmas a környezet számára, ami nagyon fontos, a dohányzó családjában vannak gyermekek. A tudósok bebizonyították, hogy maga a dohányzó is kevesebb nikotint fogyaszt az elektromos cigaretták használatakor, amellett megvéd a rákkeltő anyagoktól, a kátránytól és a káros szennyeződésektől, amelyek a papíralapú analógokban találhatóak meg.

Még egy plusz – a fogyasztó meg van védve a füstszagtól és a sárga lepedéktől a fogakon. A ruháknak, az autó szalonjának és a hajának nem lesz dohányfüst szaga, amely eltaszítja a környezetét.

Loading...

Az elektromos cigaretták minuszai

Ami a berendezés minuszait illeti, el kell mondani, hogy elsődlegesen az elektromos cigaretta a papíralapú alternatívájaként volt létrehozva, most pedig a tudósok elkezdtek elgondolkozni azon, hogy függőséget okoz-e  a berendezés.

Úgy vélik, hogy ennek az eszköznek a használata – út a dohányzásról való lemondáshoz, mivel a gyűrű forgatásával csökkenteni lehet a nikotin adagját. Azonban ugyan ilyen módon növelni is lehet a dohányzás gyakroiságával.

Következtetések az elektromos cigarettákkal kapcsolatosan

Érdemes emlékezni arra, hogy egy csepp nikotin megöl egy lovat, és a rákkeltő anyagok megtalálhatóak a speciális oldószerekben a dohányzáshoz. Kivételt csak az aromafolyadékok képeznek, amelyek többek között az élelmiszeriparban is alkalmazásra kerülnek.

Te hogyan viszonyulsz az elektromos cigarettákhoz?

Loading ... Loading ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.