Elektromos cigaretta: plusszok és minuszok

A papíralapú cigaretta helyettesítőjeként szolgálnak az elektronikai termékek. De a viták a hasznukról és az ártalmukról nem hagynak alá az orvosok körében.

A nikotinellenes társaságok a különöbző országokban nagyon sok erőfeszítést tesznek a dohányzással való harchoz. Ennek a szokásnak az egészségre való ártalmát el lehet olvasni a cigaretta csomagolásán, meg lehet hallani bármelyik televíziós csatornán.

Az elektromos cigaretták plusszai

Az egyik nyilvánvaló előnye ennek az eszköznek  – nem ártalmas a környezet számára, ami nagyon fontos, a dohányzó családjában vannak gyermekek. A tudósok bebizonyították, hogy maga a dohányzó is kevesebb nikotint fogyaszt az elektromos cigaretták használatakor, amellett megvéd a rákkeltő anyagoktól, a kátránytól és a káros szennyeződésektől, amelyek a papíralapú analógokban találhatóak meg.

Még egy plusz – a fogyasztó meg van védve a füstszagtól és a sárga lepedéktől a fogakon. A ruháknak, az autó szalonjának és a hajának nem lesz dohányfüst szaga, amely eltaszítja a környezetét.

Az elektromos cigaretták minuszai

Ami a berendezés minuszait illeti, el kell mondani, hogy elsődlegesen az elektromos cigaretta a papíralapú alternatívájaként volt létrehozva, most pedig a tudósok elkezdtek elgondolkozni azon, hogy függőséget okoz-e  a berendezés.

Úgy vélik, hogy ennek az eszköznek a használata – út a dohányzásról való lemondáshoz, mivel a gyűrű forgatásával csökkenteni lehet a nikotin adagját. Azonban ugyan ilyen módon növelni is lehet a dohányzás gyakroiságával.

Következtetések az elektromos cigarettákkal kapcsolatosan

Érdemes emlékezni arra, hogy egy csepp nikotin megöl egy lovat, és a rákkeltő anyagok megtalálhatóak a speciális oldószerekben a dohányzáshoz. Kivételt csak az aromafolyadékok képeznek, amelyek többek között az élelmiszeriparban is alkalmazásra kerülnek.

Te hogyan viszonyulsz az elektromos cigarettákhoz?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük