Egy tető alatt élni a kedveseddel: készen állsz?

A kölcsönös érzelmek és a nagy szerelem természetes megnyílvánulásának abszolút módon tekinthető az együttélés. De mielőtt felajánlanád barátnődnek az együtt lakást, elemezd minden előnyét és hátrányát.

Mit jelenthet egy lány számára az együttélés?

Szeretitek egymást és úgy határoztatok, hogy együtt akartok élni. Első látásra minden nagyon egyszerű. De érteni kell, hogy egy nő ennek egészen más jelentőséget adhat, mint te.

«Nagyon gyakran a férfiak és a nők különböző képen látják az együttélést. És előfordulhat,  hogy a következő, amit választottad elvárd majd tőled – hogy megkérd a kezét», – magyarázza Karen Serman, családi pszichológus.

Ezért, minden képen beszéljetek barátnőddel és derítsétek ki, hogy mit vártok a közös együttéléstől. És, ha a jövőben nem tudod elképzelni feleséged, vagy gyermekeid édesanyjának szerepében, akkor jobb, ha nem fogadsz el olyan komoly döntéseket, mint az együttélés.

Pénzügyi kérdések

Egy szerelmes pár számára nincs semmi lehetetlen, a pénzügyi problémák pedig nem képezhetnek akadályt a boldog családi élet számára. Bárcsak így lenne!

«Az együttélés így vagy úgy, de ahhoz vezet, hogy közös költségvetésetek lesz. És minden képen meg kell vitatnotok életetek pénzügyi oldalát», – tanácsolja Tina Tessina, pszichoterapeuta.

Az első, amit meg kell vitatni  – hogy milyen jövedelmed van és milyen jövedelemmel rendelkezik a barátnőd. Ez elég lesz-e ahhoz, hogy kifizessétek a rezsit, élelmiszereket vásároljatok, megvegyétek a szükséges dolgokat. És, ha úgy tervezed, hogy a költségek nagy részét felvállalod, akkor valószínű, hogy el fogod várni, hogy a házimunkát a barátnőd végezze.   És itt fokozatosan áttérünk a következő ponthoz…

Háztartási kötelezettségek

A házimunka a családi konfliktusok gyakori okát képezi. És a legjobb megoldás a házimunka felosztása lesz ebben a kérdésben. Ha ő foglalkozik a főzéssel, a mosással, a vasalással, akkor te legalább porszívózzál. Ilyen felosztás nélkül nem lehet meglenni.

Szintén ne feledkezz meg arról, hogy neked néha szintén ott kellesz állnod a konyhában a gáztűzhely mellett, hiszen ő még nem a törvényes feleséged, és nem köteles állandóan főzni neked.

«Teljes felelősséggel állj hozzá ehhez  a kérdéshez, ha komolyak a szándékaid. Hiszen, valószínű, hogy barátnőd nem fog tudni belenyugodni abba, hogy folyamatosan kibúj a házi munka alól» – mondja Tina Tessina.

És még mielőtt elhatároznád, hogy fejest ugrasz egy komoly kapcsolatba, érdemes meggyőződni arról, hogy valóban készen állsz-e erre és valóban ez az, amit akarsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük