Egy modern férfi tökéletes alapszekrénye: 9 musthave ruhadarab

A divat jön és megy, de vannak ruhadarabok, amelyek semmilyen körülmények között sem veszítik el aktualitásukat. És, ha úgy döntöttél, hogy megtöltöd a ruhásszekrényedet „helyes” elemekkel, eláruljuk, mire kell főként odafigyelni.

 

 1. Férfi pulóver kerek vagy V-alakú nyakkal

egy modern ferfi tokeletes alapszekrenye musthave ruhadarabTéli ruhásszekrényedből biztos, hogy nem  hiányozhat a meleg ruha, ezért az első, amiért a boltba kell szaladni – egy pár pulóver. Az utóbbi előnye az, hogy minden korosztály számára alkalmas, és nagyon jól beleillik gyakorlatilag minden megjelenésbe. A lényeg – emlékezni kell egy fontos szabályra: a kerek kivágású pulóver tökéletes egy laza és  könnyű casual-look’hoz, míg V- alakú nyakkal rendelkező pulóvert jobb kombinálni egy üzleti férfi kösztümmel.  

Ha nem tudod eldönteni ,hogy milyen árnyalatot válassz, akkor állj meg a biztos győztes variáción – a semleges skálájú pulóveren, amelyet a kék, szürke, barna és bézs színek alkotnak. Ezekre a modellekre lesz szükségek a leggyakrabban. Amikor a fent felsoroltakból valami már helyet kap a szekrényedben, vásárolhatsz magadnak más, specifikusabb és modern színű pulóvereket is, amelyek segítségével jól fel lehet oldani a visszafogott megjelenést.

Mellesleg, pulóver választásakor mindig nézd meg az összetételt. Ha több, mint 10-15% műszál van benne – inkább mondj le a vásárlásról. Ami a mosás sajátosságait illeti, itt nagyon fontos tanulmányozni a címkét. Rendkívül óvatosan kell kezelni a természetes gyapjúból és angórából készült ruhákat: hogy megőrizzük a pulóver elsődleges kinézetét, a legkímélőbb mosási módokat kell választani, valamint mosószereket és balzsamokat, amelyek gyapjú termékek számára vannak rendeltetve.

 1. Sötét férfi farmernadrág

egy modern ferfi tokeletes alapszekrenye musthave ruhadarab eSötét-kék farmer – ez az a variáció soha, semmilyen körülmények között nem megy ki a divatból. Emellett, a ruhásszekrény adott darabja abszolút univerzális: a farmer nagyon jól kombinálható a pólókkal, a kardigánokkal, a  parkakabátokkal, ingekkel, öltönyökkel, dzsekikkel és a brutális bőr kabátokkal.

Nem érdemes az adott esetben spórolni: mindössze egy pár jó minőségű farmer, tökéletes szabással több évig fog neked szolgálni, kiválóan kiegészítve valamennyi megjelenésedet. Érdemes nagy figyelmet fordítani az olyan híres márkájú farmerekre, mint a Levi’s, Diesel, Acne, A.P.C. vagy AllSaints – ezek a márkák a farmerekre szakosodnak és tudják, hogyan kell úgy csinálni, hogy a farmerek igazi élvezetet nyújtsanak neked.

 1. Egyszínű póló

egy modern ferfi tokeletes alapszekrenye musthave ruhadarab ePólókból nem lehet sok, főként, ha egyszínűek. A legnépszerűbb színek – fehér, szürke, kék és fekete:  ezek a variációk kiválóan  kombinálhatóak blézerekkel, kardigánokkal, kiskabátokkal és dzsekikkel. Ismét csak, ne légy fukar és részesítsd előnyben a jó minőségű dolgokat: egy jó póló megőrzi a formáját maximálisan hosszú ideig, nem deformálódik el a mosások után.

 1. Világos ing

egy modern ferfi tokeletes alapszekrenye musthave ruhadarabUgyan úgy, mint az előbbi esetben is, a fehér és égszínkék színű ingek dicsekedhetnek sokoldalúságukkal: – nemhiába nevezik a férfiak teljes értékű ruhásszekrénye  egyik pillérének. Szereld fel fegyvertáradat mindössze  két-három világos árnyalatú inggel, bátran létrehozhatod ezek alapján a hétköznapi look-odat (például, farmerrel és bőrkabáttal), vagy a teljesen hivatalosat (klasszikus nadrággal és öltönnyel).

 1. Klasszikus férfi kosztüm

egy modern ferfi tokeletes alapszekrenye musthave ruhadarab eMinden magát tisztelő férfi rendelkezik ruhásszekrényben egy jó klasszikus szabású kosztümmel. És, ha valamilyen oknál fogva, neked még nincs ilyened – minden képpen javítsd ki ezt a félreértést. Ahhoz, hogy megértsd, hogy milyen kosztüm illik neked a legjobban, minden képpen fel kell próbálni egy párat (magával érthetődik, hogy az internetes boltban történő vásárlás az adott esetben , kizárt).

A választáshoz szigorúan állj hozzá: a kosztümnek tökéletesen kell állnia rajtad, hiszen fontos és felelősségteljes pillanatokban kellesz használnod. Kétsoros vagy egysoros – nem játszik nagy szerepet, azonban az árnyalatok között jobb a sötéteket részesíteni előnyben – ezek sokoldalúbbak.

Mellesleg, egy jó klasszikus kosztüm soha nem fog kevesebbe kerülni, mint 100€, ezért  nagyon nem ajánlott spórolni a vásárlásán.

 1. Kockás ing

egy modern ferfi tokeletes alapszekrenye musthave ruhadarabEz a stílusos ruhadarab egyszerűen helyettesíthetetlen, ha életed nagyobb részében  nem hivatalos, laza stílust. A kockás ing kiváló alternatívája a fehér és égszínkék variációknak, nem nem érdemes megfeledkezni arról, hogy a nagy és kontrasztos kocka semmi képpen sem illik bele az üzleti megjelenésbe. Azonban, ha a minta apró és egy skálán van megtartva,   akkor bátran kombináld ezt az inget a klasszikus kosztümmel és egészítsd ki egy nyakkendővel.

 1. Kötött kardigán

egy modern ferfi tokeletes alapszekrenye musthave ruhadarab eA pulóver mellett, a téli férfi ruhásszekrényben minden képpen helyet kell, hogy kapjon a kardigán is – ez az a ruhadarab, amely képes bármilyen megjelenésnek stílust tud kölcsönözni. A kardigán egyik legfőbb előnye az, hogy segítségével el lehet érni a napjainkban nagyon aktuális többrétegűséget: bátran kombináld ingekkel, pólókkal és vékony szvetterekkel, erre felöltve dzsekit, párkadzsekit vagy kabátot.

 1. Melegítőfelső és svitshot

egy modern ferfi tokeletes alapszekrenye musthave ruhadarabEzek a ruhadarabok nem olyan régen jelentek meg divatos életünkben, de napjainkban szinte lehetetlen elérni a befejezett alap ruhásszekrényt. Bár eredetileg a svitshotok a melegítőfelsőkkel  a sportos stílus attribútumai voltak,  jelenleg sokkal sokoldalúbbak. Más szóval, elengedhetetlen részei az urbánus stílusnak, amelyet aktívan betartanak a nagyvárosok lakosai. Bátran kombinálhatod ezeket sportnadrágokkal, rövidnadrágokkal, farmerekkel, klasszikus nadrágokkal pamutból és chinosokkal, valamint bármilyen dzsekivel és akár  egysoros zakókkal is.

 1. Desert-cipők

egy modern ferfi tokeletes alapszekrenye musthave ruhadarabA cipő klasszikus megnevezése úgy hangzik, hogy Desert Boots: körül-belül ilyen modellek tartoztak a brit katonák „fegyvertárába” a Második Világháború idején Egyiptomban.  A desertek – kényelmesség és stílus, párosulva a funkcionalitással. Az ilyen cipők kiválóan beleillenek  a casualba és a sportos stílusba, valamint kiválóan ki fogják egészíteni a mindennapos üzleti kosztümöt.

Nagyon gyakran a hanyag kinézet oka az ízlés hiánya az öltözékben. Mi segítünk neked javítani ezen a helyzeten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük