Egy kisebb business képzés

Nem csak egy kisebb business, hanem életképzés is. Tűzt ki magadnak a célt, hogy jobb legyél, válaszd ki a prioritásokat és találd meg az egyensúlyt. Élvezd az életmódodat.

Nem tűzze ki a célt, hogy a legolcsóbb legyen. Tűzze tűzze ki a célt, hogy a legjobb legyen. Azok az emberek, akik csak az árra figyelnek oda – nem  a legjobb ügyfelek. Azok a társaságok, amelyek az alacsony árra törekednek, ritkán termelnek jó minőségű termékeket. Mindenki felkínálható Önnek néhány centtel olcsóbb terméket. És bármelyik társaság csökkentheti az árat. De, amikor csökkenti az árat, még valami más is csökkent: a termék minőségét, a kiszolgálást, valamint teljességét. Nem kell alulbecsülni azt, hogy az ügyfél hajlandó egy kicsit többet fizetni, hogy egy kicsit többet kapjon. Az elme nyugalma, a magabiztosság, a kielégültség, valamint a büszkeség a birtoklástól megéri azt a pénzt, amelyet sokan készen állnak megfizetni.

Viszonyuljon az emberekhez jobban, mint ahogy szeretné, hogy Önhöz viszonyuljanak

Az aranyszabály hibás. Kevés úgy viszonyulni az emberekhez, mint ahogy szeretné, ha Önhöz viszonyulnának. Az Ön elvárási szintje elég alacsony lehet. Az én elvárási szintem, amikor az emberekkel dolgozok, eléggé alacsony. Például, amikor az étteremben kihozzák nekem az ételt, számomra ez már magában ünnep.  Így, Ön az ügyfélnél alacsonyabb szolgáltatás minőséget fogadhat el. Nem érdemes megítélni azt, hogy mit akarnak mások annak alapján, hogy mit akar Ön. Igyekezzen többet nyújtani, mint amennyit Öntől elvárnak. Legyen jobb, mint azt elvárják Öntől. Lepje meg az embereket, jobban viszonyulva hozzájuk, mint azt Öntől elvárják.

Ön nem tud jó sezrződést kötni egy rossz emberrel. Ez fontos pillanat. Próbáltam megkötni egy jó sezrződést egy rossz emberrel és ebből nem lett semmi. A rossz emberek azért válnak rosszá, mert rossz tetteket követnek el. Nem kell a saját elvárásai áldozatává válnia, abban reménykedve, hogy az egyetlen lesz, akinek sikerül jó szerződést kötnie. És, ha már megpróbálta, és megégette magát, akkor ez az Ön hibája, nem pedig másoké. Egyszer el akartam adni egy házat egy embernek, és amikor a szerződést írtuk volna alá, rossz érzésem jelent meg. Ez az ember egy hízelgő benyomását keltette. De nagyon el akartam adni a házat. Mint azt már sejtik, az ügylet meghiúsult, elveszítettem a pénzt és nagyon elégedetlen voltam magammal. Megtanultam néhány hasznos tanulságokat. Először is meg kell bízni az ösztöneinken. Ha furcsa előérzete van, inkább mondjon le az ötletéről. A második: egy kígyó mindig megpróbálja Önt megcsípni. Ne hibáztassa a kígyót – ilyen a természete. Hibáztassa magát azért, hogy a közelébe ment.

A barátoknak és a rokonoknak teljes árat kell fizetniük. Amikor telefonok értékesítésével foglalkoztam, az egyik barátom megkért, hogy szereljünk be neki egy telefont az irodájába.  És meghatároztam az árat, és mivel a barátomról volt szó, felajánlottam neki egy engedményt. Ő udvariasan elutasította, kijelentve, hogy szeretné kifizetni a valós árat. Megkérdeztem, hogy miért utasította el az ajánlatomat, és elmagyarázta nekem, hogy kifizetve a teljes árat megvásárolja magának a jogot, hogy kifogásokkal éljen, ha valami nem fog tetszeni neki. Azonban, ha kedvezménnyel vesz meg, akkor már nem fog tudni panaszkodni. Én megértettem ezt a fontos dolgot. Mellesleg, használhatja ezt, amikor a barátaival vagy a rokonaival  fog dolgozni. Mondja meg nekik, hogy szeretné meghagyni nekik a jogot arra, hogy kifogásokkal tudjanak élni a termék vagy a szolgáltatás iránt, elkérve a valós árat.
A legfontosabb tudnivaló a munkában és az üzletben. Csinálja azt, amit megígért, akkor, amikor megígérte és úgy, ahogy megígérte. Semmilyen kivétel nem lehet. Nem lehet semmilyen próbálkozás elhárítani a felelősséget valaki másra. Egyszerűen tartsa be a szavát. Pont. Legyen olyan ember, amiben munkatársai és ügyfelei kivétel nélkül bármilyen helyzetben megbízhatnak.

Csinálja azt, amit megígért, akkor, amikor megígérte és úgy, ahogy megígérte.

Válassza ki a prioritásokat

Vannak-e életében olyan dolgok, amelyeket egyszerűen meg kell csinálni, amelyeket valóban meg akar csinálni, de nem volt erre ideje? Ismerje e saját magának, hogy soha nem fogja megcsinálni ezeket a dolgokat, amíg nem válnak prioritást élvezőké az Ön számára. Gondolja át, hogy mi fontos valójában az Ön számára. Más szóval, válassza ki a prioritásokat.
Ez az egészsége? Ha ez így van, akkor emlékezni fog erre és azt fogja csinálni, ami egészségesebbé teszi: helyesen fog táplálkozni és sportolni fog. Semmi sem lesz képes zavarni Önnek. Sem a munkája, sem a kedvenc  tv showja, sem valamilyen más ürügy. Önnek elegendő ideje lesz arra, hogy egészségessé váljon, mivel időt fog erre szakítani.

lehet, hogy a prioritása – több időt tölteni a családjával?  Ha ez így van, akkor emlékezni fog erre és, és talál időt a szeretteire. Semmi sem lesz képes zavarni Önnek.

Nézzünk az igazság szemébe. Teljesen természetes dolog, hogy néha nem akar egyetlen prioritást sem választani. Például, néha nincs kedve elvenni a gyerekeket az óvodából, találkozni a vízvezeték szerelővel és elvégezni számos egyéb kötelezettséget. Én inkább elviselek egy verést, mint hogy találkoznom kelljen egy vízvezeték szerelővel. Mindig elkésnek és soha sem telefonálnak, hogy figyelmeztessenek erről. Általában kétszer járnak, mert elsőre nem tudnak megcsinálni mindent úgy, ahogy kell. Mindez egyszerűen dühít! Ennek ellenére, az élet megköveteli, hogy időről időre csináljam ezt. Ön találkozott ezzel? Hát, meg kellesz békélni. Itt nincs más tanács.  Egysezrűen békéljen meg és csináljon meg mindent, hogy elvégezze ezt a munkát.

Az életben sok kötelezettség van. Ez ellen semmit sem lehet tenni. Vannak nekem is, vannak Önnek is – olyan dolgaink, amelyektől nem vagyunk elragadtatva, de amelyeket meg kell csinálni. Üdvözlöm az életben. A kérdés az, hogy csinálja meg mindezt úgy, hogy maradjon ideje arra, amit meg akar csinálni.

Egyszerűen ne mondogassa többet, hogy nincs elég ideje. Idő van elég. Eljött az ideje, hogy gondoskodjon mindazokról a buta dolgokról, amelyeket el kell végezni. Mellesleg, valójában nem is ezekről a buta dolgokról van szó, amelyek mintha zavarnának foglalkozni a fontos dolgokkal. Arról van szó, hogy Ön megengedte, hogy mindez megtöltse az életét, nem választva ki a prioritásokat.

Önnek van elegendő ideje megcsinálni azt, ami valóban fontos az Ön számára. Nem kell elkeseredni. Igen, az idő gyorsan telik, és amikor idősebbekké válunk, még gyorsabban rohan. De Önnek soha sem lesz elegendő ideje arra, hogy elvégezni abszolút mindent. Azonban  elég ideje van arra, hogy elvégezze a valóban fontos dolgokat. És, ha nagyon akarja, akkor minden képpen talál ezekre időt.

A siker – egyensúly
Sok évvel ezelőtt megtaláltam a siker saját részemre történő meghatározását:: a siker – amikor Ön az, ami lehet, semmi mást nem áldozva fel az életében. Ez a meghatározás az egyensúlyra alapszik. Nincs értelme a világ legjobb eladójának lenni és egészségügyi problémákkal küzdeni. Nincs semmi siralmasabb annál, mint összegyűjteni egy teljes vagyont,  de feláldozni a családot a sikerhez vezető úton. Soha ne áldozza fel az egyik szférát a másikért.  Szerintem, Tom Hopkins egyszer azt mondta: „Gazdagnak és betegeknek lenni – ostobaság.”
Függetlenül attól, hogy én – az egyensúly híve vagyok, realisztikusan állok hozzá és a siker eléréséhez is az élet különböző szféráiban. Ahhoz, hogy elérje az egyensúlyt először éreznie kell az egyensúlytalanságot. Más szavakkal élve, ha Ön csődbe ment és pénzre van szüksége, akkor érezni kell az  egyensúlytalanságot, hogy azután érezhesse az egyensúlyt. Valószínű, hogy Önnek nincs ideje a lazításra, вы nem tud elég időt szentelni a családjára.  Önnek dolgoznia kell. Én megértem Önt. Sőt még meg is tudom ezt indokolni. Egy ideig. De nem sokáig. Az egyik pillanatban Önnek ismét oda kellesz figyelnie élete minden más szférájára. Amikor a munkára összpontosítunk, akkor elveszítjük a perspektívát és szenved életünk minden egyéb aspektusa.  Idővel megszokjuk azt, hogy ritkán látjuk a gyermekeinket, nem játszunk velük, megszokjuk, hogy figyelmen kívül hagyjuk a fizikai formánkat. És mielőtt még tudatosítani ezt, megromlik a kapcsolata a családjával, észreveszi, hogy beteg, és akkor fáradtnak, magányosnak és öregnek fogja magát érezni. Igen, Ön gazdag,  nagy irodája van, de mi az ára ennek? Legyen óvatos. Dolgozzon szorgalmasan, de ne annyira, hogy elveszítse az életét.

Igaz az ellenkezője is. Örüljön az életnek. De ne feledkezzen meg mindenről annyira, hogy a létezési eszközök nélkül maradjon. Az egyensúly – egy kulcs. Képzelje el az életét úgy, mint egy kereket küllőkkel. Minden egyes küllő – életének valamilyen szférája: egészség, intellektus, szellemiség,  kapcsolatot az emberekkel, a pénzügyi helyzet, karrier, család, szórakozás és játék, idő az egyedüllétre, a barátokra és a házassági kötelesség teljesítésére. Képzelje el ezt és válaszoljon a kérdésre: könnyű-e így haladni? Vajon minden küllő egyformán érinti a földet? Vagy lehet hogy egyesek nincsenek szimetrikusan elhelyezkedve?

Az intenzív növekedés egy területen azt jelenti, hogy egy másik területre egy kicsit kevesebb figyelmet fog fordítani. De a kulcsszó itt a – kevesebb. Ne  hagyja teljesen figyelmen kívül életének egyik szféráját azért, hogy igyekezzen mindent a másikban. Azok az emberek, akik így tesznek, és én biztos vagyok benne, hogy Ön ismer néhány ilyen szubjektumot, általában korlátozottak és unalmasak,  életük pedig fakó és örömtelen. Ők elárulták magukat, azokat, akik mellettük vannak, valamint egész világukat, amely körülveszi őket,  azért, mert nem élnek teljes életet.

Ne feledd, hogy mindenkinek – a magáé.  Íme egy srác nőkkel gyúr, az ő businesse épp így néz ki. Hozd létre a saját ideálod modelljét és érd el!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük