Egy elvált férfi őszinte vallomása

20 tanács egy elvált férfitől azoknak, akik még házasságban élnek. Gerald Rogers, amerikai író és sikeres üzleti – tréner elmesélte hibáit, melyek miatt nem tudta megőrizni családját.

Szemmel látható, hogy nem vagy szakember a kapcsolatok terén. De a válásnál kapott tapasztalatom, arra késztetett, hogy elgondolkozzak, mit is csináltam volna másként, ha lett volna egy második lehetőségem. Elveszítettem a feleségemet, akivel majdnem 16 évet éltünk le együtt. Nem szeretném, ha Önök is megismételnék a hibáimat.

 1. SOHA ne hagyják abba a gondoskodást. SOHA ne hagyják abba az ismerkedést.

A legnagyobb hibám a volt, hogy úgy álltam hozzá a feleségemhez, mint tényhez. Amikor megkérte kedvese kezét, akkor bizonyára biztos volt benne, hogy mindig harcolni fog a szívéért, védelmezni fogja. De az évek múltával, az ilyen ígéretekről elfeledkezünk.

Az Ön felesége  – a legfontosabb és legszentebb kincs életében. Ön maga választotta ki őt. Soha ne  feledkezzen meg erről. És soha ne legyen lusta fenntartani a szerelmét.

 1. Védelmezze szívét

Nem csak kedvese, hanem saját maga szívének védelmező kell, hogy legyen. Óvja más nőktől a lehető legalaposabban. Szeresse saját magát és engedjen az apróságoknak. Senki sem szabad igényt tartania a szívére, a feleségén kívül. Ő, éppen ellenkezőleg, bele kel, hogy hatoljon, az első óhajára.

 1. Legyen szerelmes. Újra , újra és újra

Ön állandóan változik. Már nem az az ember, aki megnősült. Öt év múlva már nem az lesz, aki ma. A változások – állandóak, ezért tudatosan kell kiválasztania a közös életüket nap mint nap. Küzdjön, harcolja ki a szerelmét – ugyan úgy mint az első hetekben az ismerkedésük után.

 1. Mindig keresse benne a legjobbat

Összpontosítsa a figyelmét arra, hogy mit szeret benne, nem pedig arra, hogy mi idegesíti. Csak ebben az esetben fog nőni a szerelme iránta. Összpontosítson azokra a pillanatokra az életben, amikor abszolút szeretettnek és abszolút boldog embernek érezte magát. Hiszen nem csak úgy vette feleségül ezt a hölgyet.

 1. Ne próbálja meg megváltoztatni. Ez nem az Ön feladata

Az Ön feladata  – szeretni. Ne próbálja meg maga alá igazítani természetének paramétereit.  És akkor ő maga fog megváltozni olyan módon, hogy Ön még jobban fogja szeretni.

 1. Vegye a teljes felelősséget magára

Vegye saját magára a teljes felelősséget érzelmeiért. Az Ön személyes boldogsága – nem a felesége gondja. Ő nem tudja Önt boldoggá tenni, ha Ön maga nem fogja ezt akarni.  Ön felelősséggel tartozik azért, hogy minden egyes családtagja boldog legyen. Ha Ön boldog lesz, akkor boldog lesz kedvese is, és egész családja is.

 1. Soha ne hibáztassa azért, hogy hibás, mert Ön haragszik

Ha Ön el van keseredve, vagy mérges a feleségére, akkor ez csakis az Ön személyes érzelmei és az Ön egyéni választása. Az Ön érzelmei – az Ön felelőssége.

Felesége nem köteles kezelgetni gyermekkori sebeit és szaladgálni Ön után és törölgetni a „nyálát”. Ha kell, tartsanak egy kis szünetet, legyen egy kicsit egyedül és gondolkozzon el. Amint sikerül stabilizálnia emocionális hátterét, észre fogja venni, hogy a kapcsolat a családban kezd helyre jönni.

 1. Engedje meg feleségének, hogy egyszerűen éljen

Amikor rossz kedve és nagyon el van keseredve, ne igyekezzen azonnal helyre hozni mindent. Az Ő pozitív hangulata – nem az Ön munkája. Egyszerűen magyarázza el neki, hogy haragudni, dühösnek lenni és elkeseredni időről időre – normális dolog.

A nők úgy vannak „felépítve”, hogy túlságosan érzelmesen fogják fel a világot. Ezzel nem lehet mit tenni. De jobb ha tudja, hogy mindig számíthat Önre. Amikor lehűl, akkor megérti, hogy Ön egy erős és  akaraterős férfi. Hogy bízhat Önben: hiszen Ön nem fut el otthonról minden egyes alkalommal, amikor kedvese dühös. Adjon neki bizonyosságot arról, hogy mellette lesz függetlenül attól, hogy milyen gyakran sír és milyen nehézségekkel kell szembenéznie.

 1. Legyen „buta”

Ne vegye túlságosan komolyan saját magát. Inkább nevessen gyakrabban. És késztesse őt is nevetésre. A nevetés egyszerűbbé teszi az életet.

 1. Hatoljon be a lelkébe MINDEN NAP

Tudja meg, hogy mi készteti őt arra, hogy szeretettnek és védelmezettnek érezze magát. Ha kell, állítson össze egy listát abból a 10 dologból, ami elégedetté teszi.  Tegye ezt a listát a  prioritást élvezővé. Tegyen úgy, hogy minden nap királynőnek érezze magát.

 1. Legyen jelen az életében

Figyelmesen álljon hozzá az életéhez. Ha valamit elmesél Önnek, hallgassa meg. Tegyen meg mindent, amit kell, hogy üres fejjel beszélgessen vele esténként. Álljon kedveséhez úgy, mintha értékes kliense lenne.

 1. Fogadja el a szexualitását

Ne álljon úgy hozzá a szexhez, mint egy módszerhez a stressz csökkentéséhez. Ez egy lehetőség az Ön számára arra, hogy behatoljon lelke legmélyére. Engedje meg magának, hogy elolvadjon gyöngédségében. Had tudja, hogy  100% -ban megbízhat Önben – az ágyban és az életben is.

 1. Ne legyen idióta, de ne is féljen néha annak lenni

Hibákat fog elkövetni. Ő is hibázni fog. Legyen férfias és ismerje ezt be, hogy ne kövessen el még nagyobb hibát. Önnek nem kötelessége tökéletesnek lenni,  de nem kell, hogy butának tűnjön a szemében  napi 24 órán át heti 7 nap folyamán.

 1. Adjon neki privát teret

Adjon neki szabadidőt. Engedje meg, hogy találkozzon a barátnőivel, és legyen kedvenc hobbija. Adjon neki lehetőséget, hogy megtöltse lelkét energiával. Időről időre vigyázzon Ön a gyermekekre. Feleségének ugyan annyira szüksége van a pihenésre, mint Önnek.

 1. Legyen sérülékeny

Legyen kész megosztani vele félelmeit és érzéseit. Ismerje el a hibáit. Kérjen bocsánatot.

 1. Légy teljesen őszinte vele

Ha szeretné, hogy bizalom legyen Önök között, legyen kész megosztani vele mindent – főként azokat a titkokat, amelyeket soha senkivel nem osztott meg. Ehhez férfiasság kell. De az igazi szerelem csak az után fog elkezdődni Önök között, miután teljesen megnyílik előtte. Viseljen álarcot amilyen sokáig csak szeretne, de vegye le minden alkalommal, amikor haza megy.

 1. SOHA ne hagyják abba, hogy együtt nőjenek

Az álló tó  – a malária melegágya, egy gyorsan áramló patak pedig mindig hűvös és friss. Sorvadás – természetes folyamat az izmok számára, amellyel nem foglalkoznak. Ugyan ez történik a kapcsolatukkal is. Ha abbahagyja a munkát a kapcsolatuk terén, az elkerülhetetlenül elhalványul. Találjanak közös célokat és álmokat. Állítsanak össze közös terveket. És dolgozzanak együtt a megvalósításukon.

 1. Ne aggódjon a pénz miatt

A pénz – egy forrás, amelyet közösen kell irányítaniuk, mint egy csapat. Soha nem segít, ha fél használni. Tanuljon meg bízni partnerében.  És ne feledje: elrejteni a pénzt  a feleségétől – nem vezet jóra.

 1. Tanuljon meg megbocsátani és felejteni

Bocsásson meg gyorsan és soha ne emlékezzen a régi sérelmekre. Összpontosítson a jövőre és hagyja, hogy a  múlt megzavarja terveit. Ne hagyja, hogy a múltja túszként tartsa fogva. Jegyezze meg a hibákat, amelyeket elkövetett, de csak gyakorlati célból.  A múltban elkövetett hibák házasságának nehéz horgonyai lehetnek.  Ezek lefelé fogják Önt húzni.  A másik oldalról, a megbocsátás – felszabadít.  Egyszerűen vágja le a horgony láncát és ússzon tovább, nem nézve hátra.

 1. Válassza mindig a SZERELMET

Végtére is, ez a tanács akár az egyetlen is lehet. Használja, mint élete fő elvét, amelynek köszönhetően mindent meg lehet változtatni. Ha a szerelmet fogja választani, akkor semmi sem les képes veszélybe sodorni a boldogságát. A szerelem mindent kibír és mindent eltűr.

A házasság – ez nem a  “és boldogan éltek míg meg nem haltak”. A házasság – munka. Készenlét állandóan invesztálni a kapcsolatba. Csak így lesz képes kiállni az idő próbáját. Dolgozzon a kapcsolatán, és a boldogság meg fog érkezni.

A házasság  olyan mint az élet, hullámhegyeken és hullámvölgyeken megy át. Tanuljon minden egyes szakaszán. Tanulják meg szeretni egymást, ez pedig erőt és perspektívát fog adni. Ezt a várat csak úgy lehet megőrizni, ha minden egyes nap kicserélni a hibás téglákat benne.

Ezek olyan tanulságok, amelyeket túlságosan későn értettem meg. Saját bőrömön.

Legyen olyan férfi a felesége számára, akivel egyszerűen nem tud nem dicsekedni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük