Egészséges tüdő, ha dohányzol vagy épp leszoktál

Mindenki tudja, hogy a dohány szenvedély károsan hat az egészségre, ezért a kívánság, hogy megszabaduljunk a káros szokástól gyakran kísérődik a nikotin által rokkantá tett és szerencsétlen szervezet helyreállításának szükségletével. A szervezet a dohányzás után gyengévé válik, és azonnal rehabilitációra szorul. Az erős, tüdőt irritáló köhögés – közel sem az első, de valószínűleg az egyik legkellemetlenebb következménye a káros szokásnak. A mi Bloggunk elmeséli, hogyan lehet rendbe hozni a szervezetet a hosszas cigaretta szenvedély után.

A legfontosabb pont arról szól, hogy le tudjunk mondani a dohányzásról. Ön már lemondott? Nos, akkor gratulálunk, a helyes úton jár. Hogy teljesen megtisztítsuk a tüdőnket a felgyülemlett kátránytól, fogadja meg tanácsainkat.

1.Kezdje és zárja a napot zöld teával

egeszseges tudo ha dohanyzol vagy epp leszoktal

Megszokta, hogy egy csésze fekete kávéval ébred fel reggel? Lehetséges, hogy érdemes lenne megváltoztatni a szokását. Zöld teával kezdve a reggelt, két legyet üt egy csapásra — azonnal feltöltődik energiával és megtisztítja  a tüdejét a dohányzás után. Szintén javasolt az ital fogyasztása az esti órákban is, körülbelül egy órával a vacsora után. A zöld tea hasznos tulajdonságaiért a katekin felel – erős antioxidáns és harcos a toxinok ellen. Emellett, ez a lenyűgöző anyag erősíti az immunrendszert, és elvégzi a rossz indulatú daganatok megelőzését.

2.Adjon hozzá egy kis fűszert

egeszseges tudo ha dohanyzol vagy epp leszoktalHa szeretne megfeledkezni a dohányosok erős köhögéséről egyszer és mindörökre, akkor legalább egy időre abba kellesz hagynia, hogy a környezete véleményével foglalkozik. Az egyik termék, amely kiválóan alkalmas a légutak tisztítására a kátránytól és nyálkáktól – a fokhagyma. Természetesen, senki sem akar ilyen illattal hatni a kollégákra és barátokra, de az egészség érdekében áldozatokat is kell hozni.  Igyekezzen hozzáadni a fokhagymát a lehető legtöbb ételbe, vagy egye magában. Ha a nem friss lehelet zavarja Önt, akkor hagyja ezt a terméket estére, akkor a családtagjain kívül senki másnak nem kellesz szenvednie.

3.Ananász— út a megmentéshez

egeszseges tudo ha dohanyzol vagy epp leszoktal  e

A trópikus gyümölcs nem csak terápiás hatással van a légutakra, hanem megfiatalítja az egész szervezetet is. Az ananászban bromelain van – olyan anyag, amely segít megerősíteni az immunrendszert, és felgyorsítja a sejtek megújulásának folyamatát. A gyümölcs rendszeres fogyasztása esetében észre fogja venni, hogy kevésbé kihangsúlyozottá válik, a szervezet általános állapota pedig javul. Mellesleg az ananász kiváló nyugtató hatással bír.

4. Alma — az étrend kötelező eleme

egeszseges tudo ha dohanyzol vagy epp leszoktalA dohányzásról való lemondás — eléggé összetett folyamat, amellett, hogy nagyon stresszes a szervezet számára. Helyesen szabályozni kell az étrendet, hogy felgyorsítsuk a tüdő szöveteinek helyreállását. Ezért, a diétában minden képpen szerepelniük kell a gyümölcsöknek, és a legjobb – nagyon sok gyümölcsnek. Legyen az alma étrendjének favoritja. Ebben a gyümölcsben nagyon sok vas,  magnézium és az aszkorbinsav van. A telítettség ezekkel az anyagokkal a helyes úttá válik a tüdő megfelelő működésének helyreállításához.

5.Mondjon le a technikáról

Nem azt javasoljuk, hogy felejtse el a mosógépet, a mobiltelefont, a hűtőszekrényt és más hasznos dolgokat. Egyszerűen próbálja meg korlátozni a technika használatot nagy szükség nélkül. Egy soros melodráma megtekintése helyett a televízióban, inkább menjen el a parkba és tegyen egy sétát a friss levegőn. A tudósoknak meggyőződése, hogy a légkondicionálók, a számítógépek és egyéb technika irritálják a hámot, amellyel a tüdő belső felülete van borítva.  Ezért, ha a dohányos az ionsugárzási forrás mellett van, ismét köhögni kezd. Ha azt szeretné, hogy a tisztulás kevésbé fájdalmasan menjen végbe a tüdő számára, legyen többet a friss levegőn.

6.Végezzen inhalációt

Ha valaha végzett belélegzéseket a fazék fölött krumplival a szezonális megfázás idején, akkor nem kell, hogy problémái adódjanak ezzel a tanáccsal.  Azonban itt nem lesz jó ez a banális recept – a tüdő megtisztításához hatásosabb szerre van szükség. Az orvosok azt javasolják, hogy adjon hozzá az inhalációs folyadékhoz valamilyen illóolajat (levendula, eukaliptusz, fenyő, és így tovább). Ezeknek a párája immunstimuláns és antiszeptikus hatású, valamint elősegíti a tüdőben felgyülemlett nyálka eltávolítását. A lépésenkénti receptet nem fogjuk leírni, mivel az inhaláció elvégzésének elve nagyon egyszerű.  A forralt vízhez hozzá kell adni egy pár csepp illóolajat, miután el lehet kezdeni a belélegzést az edény fölött.  Ha érdekli, hogyan lehet megtisztítani a tüdőt a legrövidebb időn belül, napi szinten végezzen ilyen procedúrát.

Miért öregszik az ember.

httpsferfi egeszsege

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük