Becsületbeli ügy – hogyan lehet nyerni a karbirkózásban

Az emberek többsége úgy véli, hogy a karbírkózás – erőverseny, de a karbírkózó bajnokok tudják, hogy a technikai fogások kidolgozása nagyon fontos. Ez a sportfajta veszélyes; sok sportoló szerez töréseket a harc közben, és a leggyakrabban a vállcsontjukat törik el. Használja ezeket az ismereteket ésszel és nem lesz fölösleges tudni, hogyan lehet elkerülni a kéztöréseket a karbirkózás közben.   becsuletbeli ugy hogyan lehet nyerni a karbirkozasban

1. Tegye előre a jobb lábát, ha a birkózás során a jobb kezét használja és fordítva. Az Ön súlya áttevődik az előre tett lábáról arra, amelyik hátul van.

2. Hajtsa be a nagyujját. Azután, hogy megfogják egymás kezét az ellenfelével – tegye a nagyujját a többi ujja alá.

3. Álljon fel úgy, hogy a hasa közel legyen az asztalhoz. Ha a jobb lába elől van, akkor jobb combja egyenesen az asztallal szemben lesz.

4. A távolság az alkarja és a teste között a lehető legkisebb kell, hogy legyen. Ilyen esetben, a test és a kéz ereje egyidejűleg fog alkalmazódni, ami jobb, mint csak magának a kéz erejének a használata.

5. Hajtsa végre az opponens kezének magas fogását. Rögzítse a nagyujját a többi ujjával.

6. Emelje meg a csuklóját. Először is, előre hajtva az ellenfél csuklóját, erősebbé tudja tenni a fogását, mivel az opponens azért küzd, hogy megtartsa a pozícióját. Ha ez nem sikerül, akkor egyszerűen tartsa csuklóját egyenesen.

7. Kergesse a sarokba az ellenfelét (a megnyomás során húzza magára az ellenfél kezét), hogy kinyissa a kezét. Amikor az ellenfél keze lant lesz, dolgoznia kellesz azon, hogy visszahelyezze a kellő pozícióba.

8. Használja a lent felsorolt technikák egyikét, a helyzettől függően.

Kampó – ez egy hasznos technika, ha Ön és ellenfele alkarjának, bicepszének, vagy mindkettőnek az ereje egyforma.

Csavarja be belülre a csuklóját. Ez arra fogja késztetni az ellenfelét, hogy megfeszítse a kezét, de Önnek is erősen meg kellesz feszítenie a bicepszét.

Tartsa fenn a kontaktust a csuklókkal az egész mérkőzés ideje alatt, úgy hogy az egész feszültség  a csuklókban, ne pedig a kezekben koncentrálódjon.

becsuletbeli ugy hogyan lehet nyerni a karbirkozasbanFeküdjön rá a testével (főként a vállával) az alkarjára és tartsa közel egymáshoz az alkarját és a testét.  Húzza magára az ellenfelét és nyomja lefelé.

Thetoproll – ez a fogás inkább a  kartechnika alkalmazására irányul, mint a brutális erő használatára. Ön nyomja az ellenfél kezét, ezzel pedig arra készteti, hogy kinyíljon és megnehezíti az ellenfélnek az izmai használatának lehetőségét.

Tegye a könyökeit közel egymáshoz. Ennek eredményeként, minél magasabban vannak a kézfejek, annál nagyobb az Ön előnye. Végezze el a fogást a lehető legmagasabban.

Amint meghallja a «Start!» parancsot, húzza magára a kezét, ezzel pedig eltávolítva az ellenfél kezét a testétől. Ez segít Önnek a magasabb fogásban. Ebben a technikában Önnek hátra kell hajolnia.

Miközben lefelé nyomja az ellenfél kezét, végezzen felső tekerést. Az ellenfél tenyerének fordulnia kell a mennyezet irányába.

9. Ahhoz, hogy felvigye a végső ütést, fordítsa meg a korpuszát és a vállát abba az irányba, amelyre szüksége van. Így fel tudja használni a győzelemhez a válla erejét és a teste súlyát.

Tanácsok

Önnek segíteni fog az erőgyakorlatok végrehajtása, mivel ezek erősítik a kezét.

Vizualizálja a fejében a mérkőzést egy perccel a kezdete előtt.

Amint meghallja a «Mars!» szót használja egész erejét egy rövid rántással, hogy sokkolja az opponensét és nyerjen magának néhány másodpercet, és ne fárassza ki magát a hosszú birkózás során.

Ne mutassa meg az ellenfélnek a félelmét és ne mondja, hogy veszíthet. Máskülönben az ellenfél  magabiztos viselkedést fog választani, ami csak növenlni fogja az esélyeit arra, hogy veszít.
Ne húzza a macskát a farkánál! Fejezze be a mérkőzést, mint egy háborút – kevesebb idő, kevesebb holttest.
Megijesztés. Nézzen egyenesen ellenfele szemébe és mosolyogjon.

A mérkőzés előtt mindig gondoljon arra, hogy megszerezi a győzelmet, ez pszichológiai téren előnyt fog biztosítani Önnek.
Cselekedjen gyorsan, használva a fent feltüntetett lépéseket, hogy előnyt szerezzen magának. Emellett, összpontosíthat a függőleges  helyzetben történő fenntartásra és az ellenfél kifárasztására. Amikor úgy gondolja, hogy az ellenfele már elfáradt – gyorsan nyomja a kezet a felülethez.

becsuletbeli ugy hogyan lehet nyerni a karbirkozasbanJátsszon becsületesen. Ha veszít, ne aggódjon, legközelebb minden képpen sikerülni fog győzni.
Ügyeljen az ellenfél kezére.

A férfiak imádják a szkandert, de gyönge ellenféllel nem nagyon akarnak megküzdeni. Még több érdekes tényt a férfiakról  bloggunkban olvashatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük