AZOKNÁL, AKIK RENDSZERESEN 23.00 ÓRA UTÁN FEKSZENEK LE ALUDNI, FOKOZATOSAN CSÖKKENNEK A SZELLEMI KÉPESSÉGEK 

Minden egyes pillanatban teljesen meghatározott folyamatok zajlanak le a szervezetünkben, és ezek lefolyása a Nap mozgási fázisától függ. Ez a rendszer hatalmas pontossággal működik. És mi nem tudnunk semmit sem megváltoztatni ebben a Nap és idő tevékenységben, ezért az ember alvási rendszere szigorúan szabályozva van.

Éjfélkor a Nap a legalacsonyabb helyzetében van, ezért ilyenkor maximális pihenés állapotában kell lennünk. Ezért, a legjobb uidő az alváshoz —  21.00-től — 3:00-ig, bár lehet aludni  22 –től reggel  4-ig, valamint este 20-tól éjjel 2-ig.

Miben rejlik a korai elalvás ereje?

Az ész és az elme legaktívabban mindössze este 9-től 11-ig pihen. Ezért, ha nem aludt el legalább este  10-kor, akkor szenvedni fognak esze és elméje funkciói.

Azoknál, akik rendszeresen este 23.00-nál később fekszenek le aludni, fokozatosan csökkennek a szellemi képességek. Az intellektuális erő csökkenése nem azonnal következik be, ezért az ember nem tud párhuzamot húzni az alvás és a szellemi kimerültség között.

Lehetséges, hogy Ön már tapasztalja magán az ész és az elme fáradságának jeleit: a figyelem koncentrációjának csökkenése vagy a káros szokások erősödése, az akaraterő csökkenése vagy az igények növekedése a szex, az étel, az alvás és a konfliktusok terén.  

Ha egy ember nem alszik reggel  11 –től éjjel egy óráig, akkor szenvedni fog a pránája ( az életereje), amely a szervezetben kering. A prána működési zavarának következménye az ideg- és izomrendszer megzavarása.

Az életerő csökkenésének tünetei gyengeség, pesszimuzmus, étvágy csökkenés, nehézség érzés a testben, fizikai és pszichológiai levertség. 

Ha egy ember nem alszik éjjel egytől éjjel háromig, akkor ettől az érzelmi ereje szenved. Ennek eredményeként túlzott ingerültség, agresszivitás, antagonizmus jelenik meg.

Ha az ember tevékenysége erős idegi feszültségben történik, akkor a  Védák szerint 7 órát kell aludnia és 4-5-kor kell kelnie, vagy egész 8 órát és 5-6-kor kell kelnie.

De minden esetben káros dolog este  10 után feküdni le aludni a pszichológiai és a fizikai egészség szempontjából egyaránt.

Mihez vezet ezeknek a szabályoknak a hidegen hagyása a felsoroltakon kívül? 

Ha az ember folytatja a helyes napirend ignorálását, fokozatosan elkezd depressziót érezni, s emellett a kialakulása nyom nélkül fog zajlani. 1-3 év múlva a depresszió felgyülemlik, és érezni fogjuk, hogy az élet színei fakulnak, és úgy tűnik, hogy körülöttünk   minden  elsötétül. Ez annak a jele, hogy az agy nem pihen és mentális funkciói kimerültek.

Ha már van úgy történt, hogy élénk vagy, maikor már nagyon szeretnél aludni, akkor segítségül a természetes energetikumok jönnek.

One thought on “AZOKNÁL, AKIK RENDSZERESEN 23.00 ÓRA UTÁN FEKSZENEK LE ALUDNI, FOKOZATOSAN CSÖKKENNEK A SZELLEMI KÉPESSÉGEK ”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük