Az ősz haj megjelenésének 6 oka, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni

Az ősz haj megjelenése – természetes biológiai folyamat, amely a korváltozásokkal áll összefüggésben a szervezetben. És a hozzáállás minden embernél más-más hozzá.
Azonban, ha az ősz hajszálak egy fiatal embernél jelentek meg, akik még nem töltötte be a 30-ik életévét, ez arról tanúskodik, hogy a szervezetben rossz irányú változások történnek.

A medikusok megnevezték az ősz hajszálak megjelenésének okait. Valamint felhívták a figyelmet arra, hogy miért nem javasolt figyelmen kívül hagyni az ősz hajszálak megjelenésének ezen tényeit.

Az ősz haj megjelenésének okai – problémák a szívvel és az erekkel

A szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy az ősz hajszálak korai megjelenése a férfiaknál kapcsolatban állhat a szív- és érrendszer munkájának zavaraival. És az ősz haj megjelenése tanúskodhat a szív isémiás betegségéről is, amely az elsődleges stádiumokban sehogyan sem tudat magáról. Sok őszülő férfi nem igyekszik megmutatni magát a kardiológusnak. De a rendszeres kivizsgálás a szakembernél egyszerűen elengedhetetlen. Ez lehetővé teszi a továbbiakban elkerülni a problémákat az egészséggel.

D3 és B12 vitamin hány – és az ősz haj megjelenik

Ismeretes, hogy a D3 és B12 vitaminok elősegítik a melanin képződését a szervezetben – ez az anyag a haj és a bőr színezéséhez szükséges. Ha a szervezetben nincs elegendő mennyiség ezekből az értékes vitaminokból, akkor melanin vesztés következik be, ennek következtében pedig megjelennek az ősz hajszálak. A szakemberek azt tanácsolják, hogy nézzük át az étrendet. Át kell térni a kiegyensúlyozott diétára  – ez segít valamilyen időre megoldani az őszhaj problémát. Sok D3 vitamin van a tejben és a tejtermékekben, a tenger gyümölcseiben és a zsíros halfajtákban (lazac, tonhal, szardínia, laposhal, hering, makréla), a darákban (főként a zabkásában). Ami a B12 vitamint illeti, legtöbb ebből az állati eredetű termékekben található meg, pontosabban: a májban, a vesékben, valamint a lépben és az izmokban.

A felesleges peroxid a szervezetben az ősz haj megjelenéséhez vezet

Általában, azoknál az embereknél, akik még nem találkoztak az ősz hajjal, a haj folliculusok csak minimális mennyiségű peroxidot termelnek.  Azonban, amikor zavar következik be a peroxid termelődésében, elkezdi színtelenné tenni a hajat. Hasonló jelenség esetében UV-aktivált keveréket használnak, amely szintén sikerrel alkalmazódik a bőr pigmentációjának zavara esetében.

Dohányzás = korai őszülés

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a dohányosok gyakrabban és korábban őszülnek meg, mint azok, akiknek nincs ilyen káros szokásuk. Ezért, ha túlságosan sokat dohányzol, ne lepődj meg, ha ősz hajszálak jelennek meg a fejeden. Időben megszabadulva a cigarettától, jelentősen le lehet lassítani az őszülés folyamatát. Emellett a dohányzás ártalmasan hat a szív- és érrendszerre, a potenciára és az ember reprodukciós funkciójára. 

Stressz, mint az őszülés oka

A tudósok elvégeztek egy kísérletet, amely bebizonyította, hogy az átélt stressz és az erős adrenalin kibocsátás struktúrális változásokat idézhet elő az ember DNS-áben. Végbemegy a DNS degradációja és a haj elveszíti a pigmentet. Ezért a stressz következményei nem csak negatívan hatnak az egészségre általánosan véve, hanem az őszülés megjelenésének okát is képezik.

A korai őszülés a genetika miatt jelenik meg

A korai ősz hajszálak nem csak az egészséggel való problémák okai lehetnek. Lehetséges, hogy az adott esetben a szervezet természetes sajátosságairól van szó. A korai ősüzlés megjelenésére gyakran hatással van az örökletesség. Ha  aszülők közül valamelyik fiatal korában már találkozott az ősz hajszálakkal, akkor a gyermekik is észrevehetik magukon az őszülést. Egy hosszas munka eredményeként a szakemberek olyan géneket találtak, amelyek az ősz hajszálak megjelenéséért felenek a fiataloknál és amelyeket örökölni lehet. Ebben az esetben az ősz haj megjelenésének problémáját nem lehet megoldani.

 Következtetések az őszülésről

Egyesek nyugodtan állnak hozzá az ősz haj megjelenéséhez, nem reagálnak erre. Mások, meglátva az ősz hajszálakat, próbálkoznak valamilyen módon megszabadulni tőlük (megnyírakodni, eltávolítani, befesteni). Ön dönti el, hogy miként tesz. Javasoljuk, hogy hallgasson a tanácsainkra.

Ön hogyan viszonyul az ősz hajhoz?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük