Az onychomycosis jelentősen megnehezítheti az életét

Soha sem voltam a népi orvoslás híve, de a gyógyszeresen kezelés sem az, ami alkalmas a számomra. Miért mondom ezt? Arról van szó, hogy valamilyen két hónappal ezelőtt kész voltam megszegni bármelyik elvemet, csak hogy megszabaduljak végre leküzdhetetlen problémámtól, amely egyszerűen kibírhatatlanná tette az életemet.

Viszketés, hámlás, kellemetlen erős szag, undorító kinézet – ezek a körömgomba fő tünetei. Ha az Önök számára ez nem csak egy betegség megnevezése, hanem valódi baj, akkor meg fognak érteni engem.

Hol szedtem fel a gombás fertőzést, fogalmam sincs. De a tény az tény marad – a probléma megvan. És a megoldásához azonnal hozzá kell kezdeni. Az elején nem tanúsítottam kellő jelentőséget a betegség első tüneteinek – na, gondoltam magamban, viszket a lábam, a körmeim pedig kicsit rétegesek lettek, semmi gond.

Nem volt igazam! A lábgomba – nem játék. Nagyon komoly megbetegedés, amelynek a kezelését nem szabad halogatni. Elmesélem, hogy milyen következményei lehetnek ennek.

Az elején a körömlemez megváltoztatja a színét, sárgás-szürkévé válik a standart rózsaszínes-bézs helyett. Ezután a köröm deformálódik, elkezd hullámos lenni, akár ki is lehet taszítva a körömágyból.  Ezt követően  – minden még rosszabb és komolyabb – megjelenik a borzalmas szag és viszketés.

Míg a körmeim esztétikai kinézetének romlását a lábaimon még túl tudtam élni, a szag lett az első vészharang, hogy ideje elkezdeni az  onychomycosis kezelését.

A gombás fertőzés még egy borzalmas következménye – a körmöt körülvevő szövetek gyulladása. A körömlemez eltávolodik a körömágytól, a bőr pedig durva, száraz lesz. A kellemetlen érzések, amelyek mindezeket a tüneteket kísérik, képesek jelenőtsen megnehezíteni a mindennapi életet. Hiszen, ha a lakásban az egyik embernek ilyen fertőzése van, könnyen átadhatja a családtagoknak is.Ezért érdemes betartani az alapfokú szabványos normákat – használni a személyes higiéniai eszközöket: törölköző, papucs, szappan.

Nekem egy speciális krém segített kikezelni a gombát

Elkezdtem kérdezősködni a barátaim, kollégáim és ismerősem körében a gombás fertőzésről. És meg voltam lepődve, amikor gyakorlatilag minden harmadik azt válaszolta, hogy saját tapasztalatából ismeri ezt a problémát. Sokan, már azután, hogy megszabadultak a problémáról továbbra is használták a gomba elleni krémet megelőzés céljából.

Igen, a számos hozzászólás között meg tudtam jelölni a kulcsfontosságú gondolatot –az  onychomycosis  elleni kenőcsöt naponta többször kell használni, minden képpen száraz bőrre kell felvinni, kicsit be kell dörzsölni és hagyni kell, hogy felszívódjon, mielőtt felvennénk a zoknit.

A barátaim különböző ajánlatokkal láttak el. Azonban volt a hozzászólások között egy készítmény, amelynek  a neve a leggyakrabban hangzott el – Fungaxim. Azt gondoltam, hogyha több, teljesen különböző – közte korban is – embernek (s voltak köztük 20 évnél fiatalabb srácok, és 55 évnél idősebb nők is) megfelelt egyetlen gomba elleni szer, akkor értelme van első sorban ezt próbálni ki.

Az adott krémet az interneten találtam meg. Elolvastam a leírást, áttanulmányoztam a komponenseket, odafigyeltem a felvitel módjára és megrendeltem.

Mi  történt tovább, mindjárt elmesélem.

A  Fungaxim segítségével megszabadultam a gombás fertőzéstől

Ha nem csak hallomásból ismeri az  onychomycosist, akkor hasznos lesz az Ön számára az adott információ.

Tehát ez a  gombás ellenes kenőcs:

  • Kiváló gyulladás csökkentő hatással bír, azaz nem csak enyhíti a tüneteket, hanem gyökerében oldja meg a problémát – elpusztítja a fertőzést, nem hagyva neki esélyt arra, hogy egy idő műlva ismét visszatérjen (mint a szerek többsége).
  • Nagyon egyszerűek az alkalmazási feltételi. Nem kell sok időt fordítani az összetett borogatásokra, mindössze néhány perc könnyű masszázs naponta – és egy hónap múlva megfeledkezik a betegségről.
  • A gombával vívott hatásos harc eredményeként enyhíti a viszketést, az égető érzést,  a hámlást, a kellemetlen szagot.
  • Egyenesebbé teszi a körmöket, megállítja a lemez kitaszítását a körömágyból, lehetővé teszi az új köröm számára, amely növekszik, hogy egészséges kinézete és színe legyen.

Úgy vélem, hogy a  körömgomba kezelése  az adott szer segítségével nagyon egyszerű. De a legkellemesebb  – alkalmazásának eredményessége.

A kenőcs összetételébe természetes komponensek tartoznak, amelyek világvezető medikusok ellenőrzitek le. Ezért nem volt semmilyen aggodalmam használatának biztonságossága kapcsán.

Sokat hallottam róla, hogy számos beteg ismét ezzel a problémával küzd a kezelés sikeres befejezése után. Alapjában véve az oka az, hogy a felületi onychomycosist kezelik. Azonban a gomba mélyebb formái  kiújulnak, és jelentősen károsíthatják a körmök külső kinézetét és számos kellemetlenséggel járnak .

A probléma visszatérésének elkerüléséhez, fontos a szabályok pontos betartásával kezelni a lábgombát,  hiszen csak a rendszeres procedúrák adják meg a kellő eredményt.

A helyreállás a gombás fertőzés után eléggé hosszas, ezért jobb elkezdeni a probléma kezelését még az első stádiumokban, még az előtt, hogy a fertőzés behatolna a szövetek mélyébe.

Nagyon remélem, hogy az én példámon megértik, hogy nem érdemes várni és halogatni a dolgot. Ideje cselekedni! És a gomba eltűnik.

2 thoughts on “Az onychomycosis jelentősen megnehezítheti az életét”

  1. Alvás előtt használom a Fungaximt, mivel reggel nincs erre időm. Masszázst is végzek. A körmeim többé nem hámlanak, a kellemetlen szag eltűnt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük