Az idő örök szorításában – szabályok a túléléshez

Bizonyára ismerős számodra az állandó sietség érzése. Amikor a feladatok hamarabb alakulnak ki, mint ahogy érkezel őket megoldani. Épp csak hogy kigondoltad az egyik megoldást, amint megjelenik a következő probléma. Bekerülsz a munka-otthon-munka körbe, és a rutin behúz, nem hagyva erőt valami valóban fontos dologra. A boldogság utáni futásban a kísérteties jövőben, elveszíted a mai napot, nem érkezel élvezni a kapcsolatodat, a gyermekeidet, a barátaidat, a hobbidat.

A sietség  – számos erkölcsi és fiziológiai probléma oka. Miért? Megmagyarázom. Reggel késel a munkahelyedre, a zuhanyzás után sietségben öltözöl és sietsz az irodába. Ennek eredménye – felborult étrend, lábgomba, hátfájdalmak, migrén. Adjuk hozzá ehhez a stresszt, a feszültséget, az irritációt – s íme – a problémacsokor kész is van

A gyomor szenved a gyors beharapnivalóktól, a bőr – a nedves és meleg környezettől, amely kedvező a mycosis kifejlődéséhez (amikor nem érkezve kiszáradni a zuhanyzás után, felhuzakodsz és kimész az utcára), az izmok a hirtelen megterhelések közben elveszítik a tónusukat  (elaludtál- gyorsan felugrottál), a gerinc legyengül, nincs elegendő táplálás az agysejtekben és valamennyi más szervben.

Hogyan törjünk ki ebből a körből? Hogyan ne gondoljunk arra, hogy miként végezzük el az  oszteoartritisz, migrén, vagy köröm gomba kezelését?

Először is, ki kell helyezni a prioritásokat. Érkezni mindent és egyszerre legfeljebb csak Chuck Norrisnak sikerül. Ezt követően pontosan meg kell határozni a nap/hét/hónap rendjét és tartani kell magunkat hozzá. Azaz, ha a felkelés reggel 7.00 van, akkor ne állíts be harminc ébresztőt, hanem kelj fel az első csörgésére, és csinálj egy kis tornát.A hátad nagyon hálás lesz neked,  a fejed pedig jobban fog működni a nap folyamán! Ezután – egy friss élénkítő zuhany, tápláló reggeli (ne hagyd ki a reggeli evést – ez adja meg a tónust az egész napra).

A bőr –  a legnagyobb szerv, gondoskodj róla. Ha látod, hogy a lábbőröd hámlik, a körmeid pedig sárgulnak, vegyél magadnak egy jó gomba elleni krémet. Ha a borotválkozás után irritációd van – szerezz be egy jó arcápolót.  Fáj a hátad – ülj helyesen a számítógép előtt, tartsál szüneteket, ügyelj a testtartásodra. Hallgass tested jelzéseire – a létező problémákról tanúskodnak!

Elkerülheted az onychomycosis, az osteochondrosis vagy a visszér kezelését

Megosztom veled a tanácsokat arról, hogyan lehet megfelelően megszervezni az idődet, annak érdekében, hogy mindent ékezzél és ne idegeskedj.

  • Csökkentsd a jelentősséget. A mindenki által ismert Zeland transurfing elméletében arról beszél, hogy a problémák többsége életünkben – képzeletünk gyümölcsei. Ha alacsonyabbra teszed a jelentőség mércéjét és bármilyen helyzethez semlegesen fogsz hozzáállni, sokkal produktívabban fogsz dolgozni és villámgyorsan megoldod a problémákat, amelyek az utadon alakulnak ki. De, lehet, hogy ezek nem is problémák?

Példa: repedéseket vettél észre a lábbőrömön, a körömlemezed elkezdett kidobódni a körömágyból. Az első reakció: bizalmas, mit tegyek most? Undorodni fognak tőlem most a nők, a lábaimnak kellemetlen szaga van, tragédia. Megoldás: van probléma – lábgomba. Veszek egy kenőcsöt, rendszeresen fogom használni – nincs probléma.

  • Tudatosítsd, hogy mindenre képes vagy. Helyezd ki a prioritásokat. Mi fontos az adott életszakaszban? Hogyan kapjam ezt meg? Mit tudok feláldozni?

Példa: átköltöztem egy új lakásba, nagyjavítás kell. Megoldás: maximális megrendeléseket kapni a munkahelyen, hogy legyen elegendő pénz, találni egy jó mestert, megvitatni a kívánt eredményt a családtagokkal.  Igen,  az élet nem lesz egészen tökéletes, de ez nem halálos! Fel lehet áldozni a kényelmet, amíg a javítás tart, de azután 20 évig nem kellesz erre gondolni.

  • Szánj időt magadra és a családodra. Leyen bárhogyan is, a családtagoknál és az egészségnél nincs fontosabb. Ezért találj időt a családra, válassz egy hobbit, ha még nincs neked, sportolj. Érezni fogod, hogyan válnak élénkebbé és érdekesebbé a napjaid.

Egyszóval, találd meg azt, ami örömet szerez neked. És tedd ezt életed elválaszthatatlan részévé. Akkor semmilyen egészségügyi probléma sem lesz félelmetes a számodra – sem a fejfájás, sem az álmatlanság, sem a lábgomba, sem a cukorbetegség…

Ha megvan a probléma – cselekedj!

Az élet kiszámíthatatlan. És különböző dolgok megtörténhetnek. De bármilyen akadályt le lehet küzdeni. Hiszen férfi vagy. Ez pedig azt jelenti, hogy bármivel megbirkózol…

Nézzük egyes élethelyzetek még néhány példáját, amelyek bármelyikünkkel előfordulhatnak.

Nyaralni készültök, megvettétek a jegyeket, az úszógatyát/fürdőruhát, már csak néhány hét maradt, és egyszer csak észre veszed magadon/a feleségeden/a gyermekeden a lábbőr viszketését és hámlását. Az onychomycosis kezelése, amely korai stádiumban volt felfedezve – néhány hét kérdése. Tehát egyszerűen vásárolsz magadnak/a feleségednek/a gyermekednek egy gomba elleni kenőcsöt és a nagy része már meg is oldódott a problémának.

Egy másik helyzet. Nagy vásárlást csináltál, amelyre ráment minden megtakarításod. De egyszer csak megjelenik egy újabb dolog, amely kiadásokat igényel. Bizonyára ismered a szabadúszás széles körű lehetőségeit. Legyen munkád bármilyen szférával is kapcsolatos, mindig lehet pótlólagos megrendeléseket találni. Így megőrzöd a hírnevedet a fő munkahelyeden, nem kérve előleget, megoldod a családi ügyeket és egyszerűen győztesként kerülsz ki a helyzetből.

És végezetül egy tanács – beszélj a világgal. Ne tarts mindent magadban. Válaszd ki magadnak, hogy melyik érzelmedet hova jobb irányítani mit lehet megvitatni a kedveseddel és mivel jobb inkább a szülőkhöz fordulni.

Például, gomba elleni szert inkább az idősebb emberek tudnak neked tanácsolni, pénzkeresési módszert – a kollégáid, viselkedési taktikát a kellemetlen emberekkel – a feleséged.

Jó egészséged kívánok neked és örömet az élettől!

5 thoughts on “Az idő örök szorításában – szabályok a túléléshez”

  1. Nekem úgy tűnik, hogy az állandó sietség – minden egyes modern férfi problémája. Saját magunkat űzzük keretek közzé, azután pedig szenvedünk. Valóban egyszerűbbnek kell lenni. Ha valami nem sikerült – nem kell elkeseredni. Sajnos, nem mindig sikerül!

  2. Számomra a tengerparti pihenés – a legjobb kikapcsolódás) Semmit se csinálni, а feküdni a napon és koktélokat inni – mennyország!

  3. A gombát illetően ont célba talált! Épp most vettem egy krémet az onychomycosis ellen)) Igazat mondtak – megoldhatatlan problémák nincsenek!

  4. Nagyon érdekes cikk. Csak az utóbbival nem értek egyet – jobb távol tartani a személyes problémákat a feleségünktől, hogy kőszikla maradjunk a szemében, ne pedig kisfiú.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük