Az etikett 14 alapvető szabálya a férfiak számára

 1. Sétálva egy hölggyel, a férfinak a bal oldalon kell mennie. Jobb oldalt csak a katonáknak van joguk menni, akik megfelelő helyzetben tisztelegni tudnak.
 2. Ha egy nő megbotlott, vagy közel van a leeséshez, a férfinak meg kell tartania a könyökét. Azonban, hogy viszonozza-e a hölgy ezt a döntést vagy sem, ő maga dönti el.
 3. Nők társaságában a férfinak nem szabad dohányoznia, engedély nélkül.
 4. Egy helyiségbe való belépéskor vagy kilépéskor a férfinak ki kell nyitnia a nő előtt az ajtót, mögötte haladva.
 5. Fel vagy lefelé való lépcsőzéskor a férfinak biztosítania kell a hölgyet. Ez abban rejlik, hogy 2-3 lépcsőfokkal előtte vagy mögötte megy.
 6. A liftajtó kinyílásakor elsőként általában a férfi lép be a liftbe, a kimentkor pedig ezt a szerepet a nő kapja.
 7. ha egy férfi autót vezet, akkor mielőtt beültetni a hölgyet, ki kell nyitnia neki az ajtót és tartania kell a könyökét abban a pillanatban amikor beül az első ülésre. Ha egy férfi és egy nő utasok, akkor a hátsó ülésen kell ülniük. Ebben az esetben a férfi előre engedi a hölgyet és megvárja, ameddig kényelmesen elhelyezkedik, miután maga is beül.
 8. Egy olyan helyiségbe való belépéskor, ahol le kell venni a felső ruházatot, a férfi segít a nőnek ebben, a kimenetkor pedig odaadja neki a kabátját.
 9. Egy nyilvános helyen, vagy a tömegközlekedési eszközben egy férfi nem ülhet le, ha a hölgy áll (egyáltalán nem fontos, hogy milyen okból).
 10. Egy férfinak pontosnak kell lennie és soha nem késhet el egy találkozóról. Épp ellenkezőleg, az lesz a legjobb, ha megtanul pár perccel korábban érkezni az ilyen találkozókra. Ha egy férfi elkésik, ez kellemetlen érzéseket fog kiváltani a hölgyből. Különleges esetekben érdemes minden képpen figyelmeztetni a hölgyet a lehetséges késésről.
 11. Minden férfi köteles segíteni egy nőnek vinni a nehéz tárgyait vagy táskáit, kortól függetlenül.
 12. Közösségben tartózkodva nagyon tapintatlan és műveletlen dolog harmadik személyeknek beszélni a hölgyről, főként, ha férfi társaságban vannak.
 13. A beszélgetés során a hölggyel a férfinak nem szabad a zsebében tartania a kezét vagy keresztbe rakva a mellkasán, különböző tárgyakat forgatni vagy játszani velük. Az ilyen cselekmények a hölgy iránti tiszteletlenséget fejezik ki.
 14. Belépve egy étterembe a férfi kell ,hogy először bemenjen, ezzel tudatja a főpincérrel, hogy ő a kezdeményezője az étterem látogatásának. Ha portás fogadja Önöket, akkor ellenkezőleg, a nőt kell előre engedni.

2 thoughts on “Az etikett 14 alapvető szabálya a férfiak számára”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük