Az emberi test titka

Az emberi test egy meghatározott meg nem fejtett fejtörőt képez. Nem fontos, hogy mennyire sokat tudunk a szerveinkről, a szöveteinkről és a sejtjeinkről. Testünk nagy része akkor is tanulmányozatlan marad. De a tudomány nem áll egy helyben. Figyelmükbe ajánlunk néhány tényt a testünkről.

Pupilláink kitágulnak, amikor szerelmesek vagyunk.

Ha az izzadó kezei, a széles mosolya vagy a csuklása még nem árulta el Önt, akkor ideje rápillantani a pupillákra. Az idegrendszernek köszönhetően, amely kontrolálja a pupillákat, mivel kitágulnak, amikor valamit nagyon vonzónak tart. Mellesleg, ez akár egy szelet torta láttán is előfordulhat.

A nyelv — a testnek az a része, amely a leggyorsabban gyógyul be.

Ha valamilyen módon megsérült a nyelve, lehet, hogy véletlenül megharapta – akkor nem érdemes pánikba esni. A seb néhány óra múlva begyógyul.

Mindenkinek van úgynevezett «hetedik érzéke».

A tudósok kiderítették, hogy testünk képes előre megérezni az eseményeket, amelyek még nem történtek meg. Egy kísérlet során az embereknek különböző képeket mutattak meg. Egyes felvételeknek semleges jelleme volt, míg más képek felizgatott cselekményeket kellett, hogy kiváltsanak a tesztalanyokból.  A kísérlet eredményeként kiderült, hogy a tesztalanyok szívverése szaporodott 10 másodperccel  az előtt, hogy megmutatták nekik a „felizgató” képeket. Ami a semleges felvételeket illeti, ilyen hatást nem tapasztaltak. Ily módon testünk érzi a meghatározott „izgalmas” eseményeket, amelyek a jövőben várnak ránk.

Meg lehet vakulni a hideg miatt.

A borzalmas hideg közben összehúzódnak a vérerek a szemekben. Ily módon őrződik meg az energia. Ez  átmeneti vakságot okozhat.

Egy rövid időre «szupererőt» lehet kifejleszteni.

Ismeretesek olyan esetek, amikor az extrém helyzetekben az édesanyák képesek voltak felemelni egy autót, ahhoz, hogy megmentsék a gyermeküket. Ez valóban lehetséges. Stressz helyzetekben a szervezet olyan hormont termel, amely szintén a szívverés szaporodásához vezet, gyakori lélegzéshez és a pupillák gyors tágulásához, valamint az emésztőrendszer rövid időre történő leállásához. Az ezeknek a folyamatoknak a következményeként kieresztett energia, teljesen váratlan módon lehet kieresztve.

Az orr képes érzékelni 50.000 különböző illatot

A Vauxhall csapat értékelésének értelmében, egy átlagos ember legalább 50.000 különböző illatot tud megkülönböztetni. A tudósok úgy vélik, hogy a ténybeli szám valójában sokkal nagyobb. Egyszóval, mindannyian ki vagyunk téve ennek a szagos szokszínűségnek a mindennapi életben.

Ha a szem kamera lenne, akkor 576 megapixellel rendelkezne.

Például, kedvenc  IPhone márkájú telefonjaink  8-megapixeles kamerával rendelkeznek. Természetesen, ez csak idő kérdése, azonban, kétséges, hogy a tudósoknak sikerül olyan kamerát kifejleszteniük, amelyik jobb a szemünknél.

Az izzadságnak valójában nincs szaga.

Arról van szó, hogy a szag csak a bőrön lévő baktériumokkal kombinálva keletkezik.

A gyermekeknek több csontja van, mint  a felnőtteknek.

Míg a felnőtteknek  206 csontja van, a gyermekek 300 csonttal születnek. Ne féljenek, ezek nem tűnnek el sehova sem. Egyszerűen kicsit később egyes csontok összenőnek.

A kullancsok a szempillákon élnek.

Ha úgy gondolják, hogy csupán egy négyzetcentiméter van az ember testén, ahol nem élnek baktériumok, kullancsok és más életformák, akkor nagyot tévednek. Nézzenek körbe: mindenhol ott vannak.

A szem képes 100 millió különböző árnyalat megkülönböztetésére

Ez szolgál okként arra, hogy a nők kicsit másként látnak, mint  a férfiak. A kutatások megállapították, hogy a férfi nem képviselői minden kicsit kékes árnyalatokban látnak.

Az agy világít a sötétben.

Nagy sajnálatra, 576-megapixeles szemünk nem fogadja a sugárzásokat. Valójában, szinte minden élő lény kicsit világít. Ez a sejtekben történő kémiai folyamatokkal áll kapcsolatban.

A könnyeknek különböző struktúrája van, ami attól függ, hogy miért sírunk

Megnézve a könnyeket mikroszkóp alatt, fel volt fedezve a könnyek meglepő tulajdonsága.  Attól függően, hogy a könnyek szomorúság, öröm, vagy hagyma vágás miatt folynak, más-más struktúrával rendelkeznek. Tehát nem ugyan azokkal a könnyekkel sírunk.

Lehetetlen megízlelni az ételt nyál nélkül.

Erről maga is meggyőződhet Szárítsa ki a nyelvét és tegyen rá valamit. Csak az ízek a nyállal történő  degradációjának köszönhetően tudunk megízlelni egy bizonyos ízt.

A szívverés attól a zenétől függ, amelyet hallgat.

Úgyhogy, ha egy nyugodt estét szeretne, nem érdemes  Rammstein hallgatni.

Ismerve az emberi test titkait, könnyen meg tudod határozni, hogy mikor flörtöl egy lány veled

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük