Az ember jellemének függősége az étkezésétől

Bizonyára hallotta a mondást: ” az vagyunk, amit eszünk”. A jelen kifejezés, általában, a helyes táplálkozással és a jó fizikai forma megőrzésével asszociálódik. De, létezik az érem másik oldala is, amely segíthet az étkezésnek abban, hogy kihatással legyen a fiizikai összetevőre, és természetére is.

Nemrégiben egy kutató csoport Chikagoból, amely a tudományos egészségügyet képviseli, bebizonyította a fogyasztott ételek kapcsolatát és közvetlen hatását  az ember jellemére. Az ember pszichológiai állapotára mindig is hatással volt és hatással van az, amit eszik.

Elvégeztek egy meghatározott kísérletet, amelyben nők vettek részt, akiket két csoportra osztottak. Az első csoport meghatározott diétát tartott be, míg a másik csoportnak minden meg volt engedve. Az eredmény 2-3 hét után vált láthatóvá. Egy sor kérdésből kiindulva a tudósok kiderítették, hogy a diétázó nők a horror és triller kategóriába tartozó filmek megtekintését részesítették előnyben, míg a másik csoport tagjai  a komédiákat és a romantikus filmeket nézték szívesebben. Idővel egyes nők, akik a szigorú diétát tartották be, különböző fokozatú pszichológiai betegségeket és egyéb negatív megnyilvánulások mutattak.

Ne igyekezz «beharapni a stresszt», ha elhagyott a barátnőd!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük