AZ ALACSONY NÖVÉS PLUSSZAI 

Az alacsony növéséért! És ez nem egy együttérző idézet, hanem egy asztalköszöntő! A tudósok megörvendeztették azokat, aki nem nőttek meg kosárlabdázóknak: íme teljes 4 indok arra, hogy klasszabbnak érezd magad másoknál, még ha alacsonyka is vagy.
1. Házasságuk stabilabb 

az alacsony noves plusszai

A  170 cm alacsonyabb férfiak általában  32%-kal ritkábban válnak el,  mint a közepes magasságú férfiak. Ez lett annak a kutatásnak a véleménye, amelyet a New Yorki Egyetem végzett el 2014-ben. A tudósok nagyon egyszerűen magyarázzák ezt a tényt: az alacsony növésűek később nősülnek meg.  «Őszinték leszünk, az alacsonyabb férfiaknak több időre van szükségük, hogy párt találjanak.  Azonban ha rátalálnak,  ez a házasság szilárdabb alapokon fog állni», — állítja Ebigel Veicman a munka szerzője.

Tanulj az alacsonyaktól. Nem fontos, hogy milyen magas vagy, — ne siess az oltárhoz. Azoknak a házasságoknak a 60%-a, amelyek fiatal korban köttetnek  (20 éves korig bezárólag), idővel össze omlanak. 22 éves kortól fogva  — a házzasságkötések csupán  40%-a bomlik fel. Érezd a különbséget és légy türelmes.
2.Nem szenvednek rákban

az alacsony noves plusszai

Na nem teljesen igaz, hogy egyáltalán nem szenvednek rákos megbetegedésekben – ez a figyelem felkeltésére írtuk. Azonban érdemes visszaemlékezni arra, hogy tavaly egy csoport európai tudós bemutatta egy teljes sor kutatás meta-elemzés eredményeit, amely hosszú évek során folyt összesen 585 000 ember részvételével. A vélemény egyértelmű: minél magasabb egy ember, annál nagyobb a kockázat, hogy egyszer daganatot találnak nála.

Példaként  —ezen meta-elemzés egyik kutatásának adatai. A Bristolli Egyetem munkatársai nyolc ezer 50 és 69 év közötti férfi anamnézisét tanulmányozták át és a következő összefüggést állapították meg: minden következő  10 cm a növésben —  plusz 6% a prosztata rák kialakulásának általános valószínűségében. Miért történik így – a tudósok egyenlőre nem tudják. Lehetséges, hogy ez valamilyen fajta világmindenségi igazságosság? Vagy, például, a rák kifejlődésében valamilyen szerepet játszik  a növés inzulin-szerű tényezője  — az a fehérje, amely befolyásolja a magasságodat. Vagy a magas embereknek több sejtjük van a szervezetükben, tehát, nagyobb a valószínűsége,  hogy az egyik rákos sejté mutálódik át? (De álljunk csak meg, ez csak a mi feltevésünk, a tudósok nevetnek rajtunk.)

Tanulj az alacsonyaktól. Mondj le a dohányzásról és tedd félre a kedvenc sült virslidet, a legfontosabb pedig – mozogj többet.  47% —ennyivel nagyobb a kockázata annak, hogy  rákban betegednek meg a fizikailag gyenge férfiak azokkal összehasonlításban, akik rendszeresen sportolnak. És, ha téged nem nyűgöz le ez a szám, akkor semmi sem ment meg.
3. Tovább élnek 

az alacsony noves plusszai

Legalábbis ezt állítja a PLOS ONE folyóirat. 2014-ben a kiadvány ezt a történetet tette közzé:  a tudósok 40 évif (!) figyelték a 8000 ezer főből álló japán származású amerikaiak csoportját. Úgy tartják, hogy a japánok — hosszú életű nemzet, ezért a kutatók úgy döntöttek, hogy közelebbről is szemügyre veszik a titkaikat. A kutatás során fényt derítettek egy mellékes tényre.  Igen, a japánok — hosszú életűek, de a magas japánok (nem, ez nem egy oximoron) hamarabb halnak meg mint mások, még annak ellenére is, hogy ügyelnek a súlyukra és a krónikus betegségeikre. A kutatók az úgynevezett hosszú élet génre hivatkoznak — a magas embereknél ritkábban fordul elő, mint az alacsonyaknál. Ennek a génnek a felfedezéséről  (pontosabban a gén ritka mutációjáról) körülbelül egy évvel ezelőtt tájékoztatott egy  spanyol tudósok csoportja  Timoti Pi Kiesem vezetésével: az adott mutáció  biztosítja a „rossz koleszterin” alacsony szintjét a vérben, ennek a következményeként, a hordozónak minden rendben van az ereivel és a szívével.

Tanulj az alacsonyaktól. Hasznos lesz átvenned  пa japánok étkezési szokásait. Ezek pedig a következőek: sok zöldség, rizs, hal és — meg fogsz lepődni — burgonya helyett batáta. Az édesburgonyában  (amely, természetesen, egyáltalán nem burgonya) sok káium, С vitamin, karotinoid és rost van. És a fehér burgonyától eltérően, az édes nem vezet a vércukor szint emelkedéséhez (bár úgy tűnhetne). Ha beszerzed a batátát — edd úgy, mint Okinawában, levesben vagy egyszerűen fűszerezd meg kurkumával, amely még a ráktól is véd.  De ha nem találsz — neveld fel a kertedben. A batáta hidegálló fajtái  még Moszkva külvárosában is megérnek, amire 90 – 110 napra van szükség.
4. És szexből is — többet kapnak 

az alacsony noves plusszai

És van-e ennél valami fontosabb? Kész, a játéknak vége, az alacsonyak győztek. 2014-ben a  Sexual Medicine folyólapban közzé lett téve a magyar tudósok nem egyértelmű kutatásának eredménye. A tudomány képviselői a budapesti andrológiai klinika 1146 páciensét kérdeztek meg 25 és 45 év között; azok a férfiak, akik magassága nem haladta meg a 175 cm-t, azt állították, hogy mintha általában  2,69 alkalommal szexelnének hetente. A magasak mutatója — 2,55 alkalom. Igaz, a tudósok ezt nem tudták megmagyarázni. És nem is mindenki hitte el — például, professzor Rurik Imre, a Debreceni Egyetemről a kutatást kommentálva kijelentette, hogy a szexualitás nem függ az ember antropometriai adataitól. Úgy hogy, lehetséges, hogy az alacsony férfiak szeretek hazudni egy kicsit.  De meggyőzően tenni ezt – ehhez már tehetség kell.

Tanulj az alacsonyaktól. Késztesd nevetésre. A Evolutionary Psychology folyólap olyaaaaat ír, amit egyszerűen nem tudunk nem idézni: «A humorérzék — a  hím az evolúció által olyan kidolgozott jele, mint a széles vállak /vékony csípők. Egy sikeresen viccelődő férfi, nyilvánvalóan értelmesebb, találóbb és gyorsabb a reakciókban. A felsoroltak pedig elegendőek ahhoz, hogy egy nő épp egy ilyen férfit válasszon – a nemzéshez és a jelen jelek átadásához az utódainak».

One thought on “AZ ALACSONY NÖVÉS PLUSSZAI ”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük