AZ 5X50-ES KIHÍVÁS

Teszteld az izomerőd és állóképességed ezzel a gyors tempójú próbával! Minden feladatból végezz 50 ismétlést az alábbi sorrendben, a lehető leggyorsabban, amit még a tökéletes technika megenged. Mérd az időd, hogy legközelebb túlszárnyalhasd!

Fegyenc guggolás

Állj a kezeket a tarkóra téve, nyomd ki a mellkast, a könyököket pedig húzd hátra. Térdhajlítással és a csípő hátranyomásával süllyeszd a súlypontod úgy, hogy a hát természetes pozíciója megmaradjon. A gyakorlat leolvasztja a hasadról, derekadról a felesleget, így láttatni engedi a kockákat.

Jumping Jack

Alapállásban (talpak csípőszélességben) a karjaidat a test oldala mellett tartod. Ugorj kis terpeszállásba (talpak vállszélességben) és ezzel párhuzamban vidd fel a karokat oldalt magastartásba. Majd ugorj vissza kiinduló-helyzetbe! Kösd össze a lábakat gumikötéllel, hogy növeld a pulzust és a szükséges izomerőt!

Hegymászás

Menj le fekvőtámasz helyzetébe. Tarts a fejedet végig a test meghosszabbításaként, majd hozd fel a jobb lábad a mellkashoz. Majd tedd vissza és ezzel egyidejűleg emeld fel a balt. Folytasd így felváltva!

Fekvőtámasz

Menj le fekvőtámasz alaphelyzetébe: lábak nyújtva, kezekkel a váll alatt támaszkova a talajon. Feszítsd meg a hasizmot. A testedet egyenesen tartva, könyökhajlítással közelítsd a mellkast a talajhoz, majd nyomd vissza magad kiindulóhelyzetbe. Amint ez már nem kihívás, nehezítsd egy másik variációjával (pl. szűk kenyértámaszú, feltett lábú vagy a spiderman fekvőtámasszal)

Hasprés

Feküdj le a talajra, térdeket behajlítva, talpak a talajon. Kezeket tedd a fejedre, a füleket érintve. Ne nyomd előre vele a fejedet, mert azzal a nyak túlfeszülne. A fejedet természetes tartásban hagyva, a hasizom összeszorításával emelkedj fel felsőtesttel (legyen a talaj és a váll/lapocka között pár centiméter). Majd engedd vissza magad és ismételj!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük