Az 1 másodperc egyszerű szabálya népszerűbbé és sikeresebbé teszi Önt

Mindössze lassítva a válasszal, Ön képes megváltoztatni a beszélgetőtársa elképzelését Önről és tiszteletet érthet el nála.

Arról, hogyan érjünk el sikereket, több száz könyv és cikk van megírva, de az egyik legjobb tanácsot Napoleon Hill adta, a „Gondolkozz és gazdagodj című könyv írója”.

Gondold meg kétszer az előtt, hogy mondanál valamit, azért mert a szavaid és a befolyásod elvetik a siker vagy a kudarc magvait a hallgatók elméjében.

Ezt az általános szabályt le lehet csökkenteni egy egyszerű trükkig, amely a beszélgetés során azonnal népszerűbbé és tiszteltebbé tesz Önt, – várjon egy másodpercet az előtt, hogy válaszolna.

Hogyan váltsunk ki tiszteletet

Ez a jelentéktelen változás a megszokott beszélgetési stílusban sok hasznot képes hozni.

Ön nem szakít meg másokat

az  masodperc egyszeru szabalya nepszerubbe es sikeresebbe teszi ont

Amikor megszakítjuk a beszélgetőtársunkat, akkor megmutatjuk neki, hogy nem tiszteljük. Ha megszakítjuk azért, mert tudjuk, hogy mit akar mondani a beszélgetőtársunk, még arra is utalunk ezzel, hogy unalmas és kiszámítható.

Azonban, amikor habozunk a válasszal, megmutatjuk a beszélgetőtársunknak, hogy ő és a véleménye nem közömbösek a számunkra. Tiszteletet tanúsítunk, ezért tiszteletet kapunk viszonzásul is.

Érkezik összpontosítani

Az emberek többsége az üzleti tárgyalások közben használja a Michael Masterson által leírt „Lőjjél, célzás nélkül” hozzáállást (azaz gondolkozás nélkül beszélnek). Vagy annyira elbeszélgetnek, hogy felesleges információkat fecsegnek ki.

Azonban minden beszélgetésnek konkrét célja kell, hogy legyen, főként az üzletben. Máskülönben minek egyáltalán elkezdeni a beszélgetést? Habozva a válasszal, Ön képes lesz kiválasztani a megfelelő szavakat, amelyek hasznosak lesznek az ön és a beszélgetőtársa számára is.

Önnek könnyebb kifejezni a gondolatát

Sokan használják a beszédben az „élősködő szavakat” („hát, mintha”, „izé…”). Ez ad egy kis időt átgondolni a következő kifejezést. Azonban az ilyen beszéd elkenten és nem meggyőzően hangzik.

Ha elgondolkozunk a válaszon, akkor érkezünk összeszedni magunkat és pontosan megformálni a gondolatunkat.

Okosabbnak fog tűnni

az  masodperc egyszeru szabalya nepszerubbe es sikeresebbe teszi ont e

Senki sem tiszteli azokat, akik megállás nélkül beszélnek és nem figyelnek a beszélgetőtársukra. Ha azonban Ön megáll a válaszadás előtt, akkor Önt átgondoltnak fogják tartani, és hallgatni fogják azt, mit beszél.

Következtetések

Ez a trükk nem csak abban segít, hogy nagyobb tiszteletre tegyen szert a munkában, de erősíti a kapcsolatait is a családtagjaival. Hiszen minden alkalommal, amikor átgondolja a szavait, kimutatja a szeretetét és a tiszteletét. És ez nagyon fontos minden kapcsolatban.

Ön hogyan vált ki tiszteletet maga iránt?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük