A tudósok elmondták, melyik bor egészséges

Úgy vélik, hogy a vörösbort mérsékelt adagokban bátran be lehet vonni az egészséges táplálkozási étrendbe. De valóban így van?

A Londoni Orvosi Iskola szakemberei arra a következtetésre jutottak, hogy nem minden bor egészséges az emberi szervezet számára. A tudósok elemezték, hogy milyen borokat szabad bevonni az egészséges étrendbe és milyen mennyiségben. Az analitikusok szerint, jó minőségű bor készítésekor, csak régi recepteket szabad használni. Ezekben a receptekben nagy figyelmet kap a bor kiegészítő érlelése és elkészítésének technológiája.

A leghasznosabb a  borkülönlegesség. Az ilyen bor pozitív hatással van a szív- és érrendszerre. A szakemberek olyan anyagok vannak benne, mint a procyanidin és a resveratrol, amelyek  semlegesítik a szív- és érrendszerre veszélyes vegyületeket (a rossz koleszterint). Ezek az anyagok emellett nagyon erős antioxidánsok is, amelyek segítenek megelőzni a rákot.

Ismeretes, hogy a vörös bor hazája Franciaország és Olaszország. Ezeknek az országoknak a szakképzett borászai a szőlő megmunkálásának régi hagyományos technológiáját használják. Ez nagyon fontos a bor minőségére nézve. Ami az ausztrál borokat illeti – ezek a borok szinte nem tartalmaznak hasznos tulajdonságokat. Azonban, ahogy a szakértők állítják, minden bor mérsékelt adagokban kell fogyasztani  — a megengedett adag – nem több mint 50 gramm. Ellenkező esetben, a szervezet intoxikációt kaphat.

A bor mellett van más hasznos alkohol is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük