A tökéletes szakáll megnövesztése: 5 férfias tanács

Olvasd el, hogy mennyi idő alatt lehet szakállat növeszteni, mivel kell kezelni a bőrt, hogy ne legyen irritáció, és mit kell tenni, amikor állandóan viszket az áll.

Adj szabadságot a szőrzetnek

Ahhoz, hogy normális szakállat növessz a nulláról, legalább egy hónap kell. Bármennyire is szeretnél valamit igazítani, hagyd békén a szőrszálakat 30 napig. Így meg tudod határozni szakállad szőrzetének típusát és természetes formáját.

A bőr is fontos

Bár a fő szerepet a szakáll megformálásában a szőrtüszők kapják, bőröd és helyes kezelése – a siker elengedhetetlen része. Érdemes megismerni bőrtípusodat (száraz, zsíros, érzékeny), hogy ne tévedj a krémek kiválasztása közben. Ha mégsem vagy biztos, menj el a fodrászhoz és pontosítsd ezt a  kérdést.

Hidratálj

Szakállad potenciálja megnyitásának két fő szabálya — szőrszállaid típusának megértése és egy borbély megléte, aki tudja  a dolgát. Az egyik és a másik is ahhoz kell, hogy minden nap helyes hidratáló krémet használj. «A piacon  több millió termék van, de én a kókuszolajat részesítem előnyben. Ez természetes, jó az illata, könnyen lemosható és tartalmaz minden szükséges tápelemet», – mondja a New York-i Barber Steve borbély.

Viszket? Ne add fel

Egy meghatározott pillanatban a bőröd elkezdhet ellenkezni a szőrzettel. Nagyon viszkethet,  de ez még nem ok, hogy a borotvához nyúlj. Egyszerűen használd továbbra is a sampont és a hidratáló krémet, és az arcod alkalmazkodni fog az újdonsághoz.

Add meg a formát

Egy hónapi hidratálás, növesztés után és persze a leborotválás iránti vágyat követően, tökéletes vászont kapsz egy műremek megalkotásához az arcodon. A kívánt forma megalkotásához fordulj egy borbélyhoz, vagy szerelkezz fel egy trimmerrel és láss neki a tükör előtt a megvalósításnak. «Ez nem olyan könnyű, — mondja Kellett. —  De nem olyan nagy baj, ha nem sikerül, hiszen mindig ott van a lehetőség borbélyhoz fordulni».

Azonban gondolkozz el a barangolásaid célszerűségén ha kapcsolatban élsz, és a választottad nagyon kategorikus ezen a téren. Egyeztesd vele ezt a kérdést, hogy ne kövesd el a tipikus  férfi hibákat egy kapcsolatban

One thought on “A tökéletes szakáll megnövesztése: 5 férfias tanács”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük