A tökéletes rend titka 

Elmész valakinél vendégségbe, és mit látsz? Hogy a házukban tökéletes rend van és miden dolog a helyén áll – semmi fölöslegeset nem lehet észrevenni. És ez állandóan így van náluk. Nálad pedig épp ellenkezőleg.

Íme a tökéletes rend titka.

  1. Kedvenc zene. Ez segít javítani a hangulaton. Dúdolgatva és táncolgatva kell hozzá látni a családi fészek takarításához. A zene segít gyorsabban végezni mindennel és pozitív hangulatot biztosít.
  1. A cselekmények egyértelmű sorrendje. Először meg kell határozni a takarítás idejét, ezt jobb a nap első felében végezni. Először porszívózzon ki minden kanapét,  tisztítsa ki a szőnyegeket. Azután törölje le a port a tv-ről, a számítógépről és az egyéb felületekről. És csak ezt követően kezdje el mosni a padlót.
  1. A takarítás rendszeressége. A házban érdemes minden nap takarítani. Ez azt jelenti, hogy minden nap fel kell mosni a padlót, a dolgokat pedig a munkából hazatérve egyszerűen azonnal a helyükre kell rakni. A port letörölgetni bizonyára olyan kétnaponta szükséges.
  1. család minden tagja rendre tanítása. Had ügyeljen mindenki arra, hogy a lakás meghatározott övezetében mindig rend legyen. Például, a gyermek mindig elrakja a játékait a szobájában, a férj pedig az ebédlőért felel és nem dobálja szerte-szét  a zoknijait.
  1. Ahhoz, hogy a házban tökéletes rend legyen, rendszeresen kell takarítani, de ismerni is az olyan tudomány részleteit, mint a  háztartás, azaz meg kell tanulni hogyan lehet kivinni a különböző foltokat, fényesre törölni a tükröt és az ablakot,  leküzdeni a port a hozzáférhetetlen helyeken.

Csak akkor érhető el a tökéletes tisztaság, ha be lesz tartva a helyes takarítás minden egyes követelménye. Ezért meg kell tanulni fegyelmezettnek lenni.

 

One thought on “A tökéletes rend titka ”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük