A tested köszönetet fog neked mondani, ha megcsinálod ezt

 Napjainkban egy ember körülbelül átlagosan olyan 7 órát és 3 percet fordít egy nap az alvásra. A tudósok úgy döntöttek, hogy megtalálják a választ a kérdésre, hogy miért alszanak kevesebbet az emberek.

Elemezték a különöbőz korosztályú lakosság valamennyi rétegének adatait, s a szakemberek kiderítették, hogy a lakosságnak több mint a fele 5 óra 30 perctől  8 óra 35 percig aludt; a háromnegyede  5-től 9 óráig aludt naponta.

Az emberek többet alszanak  a pihenőnapokon, mint  a munkanapokon, általában 20 perccel, és ez a szám hiteles valamennyi korcsoport vonatkozásában a nyugdíjba menetelig. Emellett a szakemberek azt is kiderítették, hogy az érett korban a nők többet alszanak, mint a férfiak.

A tudósok szerint, a laboratóriumi kísérletek alapján, amelyekben az embereknek gyakorlatilag korlátok nélküli alvása van, gyorsan „megtelítődnek”, azaz elérik a pontot, ahol az alvás mennyisége stabilizálódik.

Érdekes, hogy a kísérlet feltételei között, amikor egy ember megengedheti magának, hogy annyit aludjon, amennyit szeretne, gyorsan felkel. A hétköznapi életben a teendők, a munka, a család és a fizikai megterhelések elveszik az alvás idejét. “A családdal töltött idő, a fizikai gyakorlatok és más követelmények az ember életében a munka határain túl, valószínű, hogy kevesebb lehetőséget biztosítanak számára az alvásra, mint amennyit szeretne “, – vonták le a véleményt a szakértők.

A teljes értékű alvás fontos, hiszen a szervezetben a fontos folyamatok éjszaka zajlanak le.

One thought on “A tested köszönetet fog neked mondani, ha megcsinálod ezt”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük