A szexuális problémák 10 oka és megoldásaik

Az intim élet — finom és előrelthatatlan dolog: a kellemetlen meglepetések bekerülhetnek azoknak a pároknak az ágyába is, akik sok éve élnek boldogan együtt és teljes egészében ismerik a kedvesüket.

Bloggunk összeállította azoknak az elterjedt okoknak a listáját, amelyek a szex problémákról tehenek, valamint kiderítette, hogyan lehet megszabadulni tőlük.

A jó szex záloga – van-e az Ön párjuknál? Megvizsgáljuk a variációkat  

Az érzések elhalványultak

Elfogadott úgy vélni, hogy a férfi számára nem játszik nagy szerepet, hogy kivel tölti az éjszakát. De a tény mégis más: hogy mindkét partner egészséges vonzalmat érezzen a másik iránt, minden képpen lenniük kell közöttük egy finom érzelmi kapcsolatnak. Sajnos, magával a szenvedéllyel sokat nem érsz – idővel biztosan el fog múlni, az érzelmek hiánya pedig visszafordíthatatlan változásokat fog maga után vonni.

Szexuális természetű diszfunkció

Gyakran előfordul, hogy a problémákról a saját szervezetünk tehet: egyes férfiaknak szembesülniük kell a merevedési zavarokkal, míg a nők az anorgazmus túszaivá válnak (az orgazmus teljes hiánya). Sokan szégyellik a hasonló problémákat, ezért elhallgatják őket és mindent szabadjára hagynak. Valójában, pontosan ellenkezőleg érdemes tenni: minél hamarabb felkeresel egy szakembert a problémáddal, annál hamarabb visszatérsz a korábbi életedmódodhoz és  teljes harmóniához az ágyban. Az urológusok szerint, a merevedési zavarok eseteinek 85- 90% -át lehet napjainkban sikeresen kezelni.

Önzés

Sajnos, gyakran előfordul, hogy a kapcsolatban elkezd virágozni az önzés, amikor az egyik fél egyáltalán nem kíván gondoskodni a másik partner érzéseiről. Az esetek többségében főként azok a férfiak követik el ezt a bűnt, akik nem ismerik az egyik egyszerű igazságot: soha nem fogsz igazi élvezetet kapni a szextől, am1g a partnerednek nem lesz úgy igazán jó.

A libidó eltérése – a szexuális zavargások egyik fontos oka

A helyzet, amikor az egyik partner minden harmadik nap szexet akar, a másik pedig két hétben egyszer, nem minősül ritkaságnak. Mindenről itt a különböző libidó szint tehet: valakinél magas, valakinél pedig éppen ellenkezőleg, alacsony. Nagyon jó, amikor egy párnál ez az aspektus megegyezik, hiszen a nemi alkotmány vele született tulajdonság. A problémának sok megoldása van.

Ha a libidó szintje magas vagy alacsony meghatározott hormonok hiánya vagy fölöslege miatt, akkor ezt korrigálni lehet a hormonális terápia segítségével, de érdemes kizárólag orvosi elenőrzés alatt végezni. Emellett értelme van tökéletesen áttanulmányozni a partner erogén zónáit és megatnulni helyesen stimulálni: hidd el, hogy a képesség felkelteni a szenvedélyt, soha nem fölösleges. Hiszen a jó minőségű erotikus előjáték – szinte mindig a legjobb út a csodálatos szexhez.

Anatómia

Amikor férfi pénisz méretei jelentősen eltérnek a női vagina méretétől és hosszától, akkor minden képpen kényelmetlenség alakul ki, fájdalmas érzések és akár meghatározott sérülések is. De nem kell sietni megszakítani a kapcsolatot, az első sikertelen szexuális tapasztalat után: lehetséges, hogy a partnereknek geyszerűen érdemes elmélyíteni az ismereteiket a szex terén, egyedi pózokat próbálva ki, amelyek segítenek korrigálni a nemi szervek anatómiai paramétereinek eltéréseit.

Minden rendben van a kapcsolatban? Szex – íme a válasz

Gyakori konfliktusok

A gyakori veszekedések és nézeteltérések csak a filmekben vezetnek őrült szexhez. Valójában, az ilyen helyzetekben a partnerek mindegyike elkezdi felhalmozni a sérelmeket, amelyek megölik a vonzalmat.  Ezért, a legjobb kiút a kialakult helyzetből – mindig igyekezni kompromisszumot találni és semilyen esetben sem szabad megengedni az elhallgatásokat: minél gyakrabban beszélgetnek a partnerek lelki témákra, annál jobban lesz a további közös életük, és közte a szexuális is.

Nem hajlandóság a fejlődésre

A szex minősége egyenesen függ a tapasztalattól. Igen, mindenkinél megvan az első alkalom – néha szerencsétlen, néha pedig teljesen kudarcba fulladt. De egyesek dolgoznak saját magukon, tanulmányozzák az erogén zónákat, a különböző pózok előnyeit és hátrányait, a szex technikákat, mások pedig ottmaradnak a kezdeti szinten, mert egyáltalán nem kívánnak fejlődni és növelni intim életük minőségét. Érdemes-e beszélni arról, hogy az emberek ezen két kategóriája közül melyiknek van nagyobb sikere a kapcsolatokban?

Pszichológiai problémák – akadály a szexben

Ha a partner bezárkózott és hideg, vagy egyáltalán nem élvezi a szexet, lehet, hogy a problémát a fejében kell keresni. Gyakran erről az első szexuális tapasztalat tehet: ha erős fájdalom kísérte agy pszichológiai kellemetlenség, ez a benyomás biztosan megmaradt a memóriában tudat alatti szinten és nagy hatással van a további intim életre.

Ide érdemes sorolni a túlzottan szigorú, szentséges nevelést is: azok a gyerekek, akik ilyen családokban nőttek fel, nagyon gyakran szembesülnek a pszichoszexuális fejlődés visszamaradásával. Ennek eredménye – alacsony libidó és az intim kapcsolatba való lépés nem kívánása, még ha erős érzelmekről is van szó. A problmát teljesen csak egy szakképzett pszichológussal való beszélgetés tudja megoldani.

A kudarctól való félelem

Semmilyen esetben sem szabad kudarcra hangolódni még a szex előtt: tudat alatt arra várva, hogy az ágyban kudarcot fogsz vallani, valószínű, hogy ezt a forgatókönyvet fogod valóra váltani. Ne programozd be magadat a vereségre: egysezrűen lazulj el és gondolj arra, hogy milyen élvezet vár rád a párod forró ölelései közben.

A bioritmusok eltérése

Az emberek mindig pacsirtákra és baglyokra fognak oszlani: ezzel meg kell békélni és lehetőség szerint kompromisszumokat kell keresni. A szakemberek a ravaszságot ajánlják: például, ha az egyik partner este csak megölelni akarja a másikat, és ezt követően elaludni, akkor csinálni lehet neki egy ellazító masszázst, amely fokozatosan áttér az előjátékba. Akkor az alvásra gondolni sem fog már.

Következtetések, hogyan lehet jobbá tenni a szexet

És, végezetül, ne feledd: ha a partnered nem akarja a szexet, ez még nem jelenti azt, hogy a kapcsolatotokban problémák léptek fel. Lehetséges, hogy egyszerűen nincs hangulata: nehéz volt a napja a munkahelyén, megjött neki vagy egyszerűen szerotonin hiánya van, amelyet a köznyelvben úgy neveznek, hogy az „élvezet hormonja”. Emellett, a férfi és női szexualitásnak számos különbsége van: így lett kitalálva a természet által, hogy a gyengébbik nemnek sokkal kevesebb szexre van szüksége, mint az erősebbiknek. Ezért adj egy kis időt a kedvesednek, és még jobb – beszélgess vele. Lehetséges, hogy a banális csevegés egy pohárka bor mellett  és a meleg ölelések egész máshogyan alakítják majd az esti terveiteket.

Hogyan oldjátok meg a szexuális problémákat a kapcsolatban?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük