A szép hasizom titka

A sport egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami, érthető módon, az erős és szép hasizomról való gondolatokkal kísérődik. Arról van szó, hogy éppen annyi mód létezik a jó hasizom kigyúrására, mint olyan ahány erről álmodozó ember, aki nem akar ehhez nagyobb erőfeszítéseket végezni, amelyek nélkül ez egyszerűen lehetetlen.  Elmesélünk 6 leellenőrzött szabályt, ami segít az erős és szép hasizom kigyúrásában.

  1. Genetika.

Ha minden rendben van, akkor bizonyára azonnal észre fogja ezt venni, más különben nagy erőfeszítéseket kellesz végezni a kitűzött cél eléréséhez. Az esetek többségében a rossz genetikai szintre a gyenge akaratú emberek panaszkodnak.

  1. A bőr alatti zsír százalékának csökkentése.

A pozitív eredmény eléréséhez az adott feladatban segíthet a magas intenzivitású kardio gyakorlatok végzése.  Ezeket minőségi anyagcsere kell, hogy kísérje, teljes értékű alvás és természetesen kiegyensúlyozott étrend.

  1. helyes étrend.

Izzadjon bármennyit is az edzőteremben, egészséges étrend nélkül nem lehet meglenni. Nem szabad megfeledkezni róla, hogy az edzési folyamat közben megsértjük az izomrostokat, a pihenés közben pedig ezek helyreállnak és növekednek.  A jó minőségű anyagcserét biztosítani lehet a gyakori és kiegyensúlyozott étkezéssel, amelyet a jó alvással kell kombinálni,  ami legalább 8-9 órát kell, hogy kitegyen.

  1. Megterhelések.

Ha hasizmot szeretne, nem szabad elfelejteni, hogy az adott cél eléréséhez minden egyes izomcsoportra oda kell figyelni, máskülönben a cél nem lesz elérve.

  1. Kardio.

Sokan úgy vélik, hogy minél többet foglalkoznak a futópadon, annál hamarabb sikerül megszabadulni a bőr alatti zsírrétegtől. De jó tudni, hogy a zsírral együtt az izmok is égnek. Úgyhogy a teljes értékű kardio edzés nem haladhatja meg az 50 percet.  A kevésbé intenzív gyakorlatok, mint például a séta vagy a lépcsőzés, szintén képesek segíteni a fölös testsúly leadásában.

  1. Technika.

Ne legyen lusta, és vegyen néhány órát egy kompetens embertől ezen a téren. Gyakran az újoncok a hasizom gyakorlatok leple alatt csak a gerincüket erőltetik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük