A stabil kapcsolatok 4 pénzügyi szabálya

A veszekedések a pénz miatt észrevehetetlenül is ronthatják a kapcsolatot, mivel ritkán fordulnak elő csak a pénzügyi nézeteltérések miatt. Mögöttük gyakran rejtőznek sokkal mélyebb problémák. Próbálják meg megváltoztatni hozzáállásukat a pénzügyekhez, használva ezeket a szabályokat.

Előre tervezze el a beszélgetést a pénzről

Igyekezzenek kerülni a vitákat a pénzről. Beszéljék meg, hogy mikor lesz kényelmes mindkettőjüknek megvitatni a pénzügyi kérdéseket, és magyarázzák el, hogy a fontos a számukra.

Mondjuk, azt mondhatja: «Nekem úgy tűnik, hogy különböző képpen állunk hozzá a pénzhez, és aggódom, hogy ez meg fog mutatkozni a jövőnkön. Szeretném, ha minden rendben lenne nálunk. Döntsük el együtt, hogyan osszuk el a pénzt».

A jelenlegi értéket a kapcsolatukban a jövőbeli tervek határozzák meg

a stabil kapcsolatok  penzugyi szabalya

Amikor veszünk egy házat, eldöntjük, hogy mennyit vagyunk hajlandóak kifizetni érte, abból az értékből indulva ki, amelyet a jövőben fog érni. Eközben a véleményünkre befolyással van az, hogy milyen méretű, hol helyezkedik el és hogy milyen állapotban van. Amikor részvényeket veszünk valamilyen társaságnál, akkor felértékeljük a becsült bevételt belőlük.

Ha biztosak vagyunk a felhőtlen jövőben, akkor készek vagyunk többet fizetni az egyik vagy másik termékért. Ha viszont nem várunk semmi jóra, akkor kevesebbet akarunk fizetni ma.

Ugyan ez a helyzet a kapcsolatokkal is. Ha költi a pénzt úgy, mintha semmilyen jövőjük nem lenne a partnerével, akkor tudat alatt jelzést küld neki: «nekem mindegy, hogy mi lesz velünk holnap». Azonban ha együtt rakják le a pénzt, még, ha nem sokat is, elkészítik a boldog kapcsolatuk alapját.

Próbáljanak meg nyilvántartási könyvet vezetni vagy készítsenek akár egy egyszerű táblázatot— és észre fogják venni, hogy mennyire értékelik a közös jövőjüket.

Most pedig íme azon dolgok listája, amelyeket nem érdemes megosztani. 

A minőség fontosabb a mennyiségnél

a stabil kapcsolatok  penzugyi szabalya

Kezdve egy eljegyzési gyűrűvel gyémántkővel a közepén, amely mintha kifejezné a szerelmét (és mindez a sikeres marketing kampány eredménye, amely az 1940-es években volt lebonyolítva egy gyémánt bányász társaság által), annak a káros szokásának a hatalma alatt találjuk magunkat, hogy olyan dolgokra költjük a pénzt, amelyek fontosnak tűnnek a számunkra, de nem arra, amit valóban értékelünk, mint egy pár.

Gondolkozzon el rajta, Önnek valójában tetszenek a gyémántok?  És érdemes-e pénzt költeni egy nem megszokott esküvői tortára? Amikor elkezdik költeni a közös pénzüket a jelentéktelen vásárlásokra, ez gyorsan szokássá alakul át. Elkezdik jobban értékelni a dolgokat, mint a szerelem más megnyilvánulásait,  és ez megmutatkozik a kapcsolatukon.

Inkább tegyenek pótlólagos erőfeszítéseket, amikor egy közös vacsorát főznek. Hagyjanak feljegyzéseket, amikor korábban mennek munkába. Próbálják meg kifejezni az érzéseiket egy rajz formájában. Ez emlékezetesebb lesz, mint egy soros ajándék.

A kudarcok elkerülhetetlenek

a stabil kapcsolatok  penzugyi szabalya

A pénzügyi nehézségektől nem lehet elrejtőzni. Valószínű, hogy lesznek olyan időszakok, amikor partra futnak. Mindenki szembesül ezzel. Jusson eszükbe legalább Genri Ford: kétszer ment csődbe az előtt, hogy sikert ért volna el.

Álljanak készen a kudarcokra és emlékezzenek rá, hogy az erőfeszítéseink nem mindig hoznak eredményeket. Ebben rejlik a befektetés lényege: kockáztatunk és igyekszünk megtenni minden tőlünk függőt.

 

Hogyan osztják el a pénzt a kapcsolatukban?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük