A sikeres emberek 10 tanácsa, amelyeket alkalmazni kell a hétvégéken  

Összeállítottuk azoknak a tnácsoknak a listáját, amelyeket tíz legismertebb és leggazdagabb embert adott arról, hogyan kell pihenni, hogy még sikeresebbekké váljunk.

Az ember sikeressége nem csak a totális munkamániában rejlik, hanem a képességben is megtervezni és felhasználni az idejét a pihenés számára.

Steve Jobs – a siker titka

a sikeres emberek  tanacsa amelyeket alkalmazni kell a hetvegeken

Az Аррle társaság alapítója

A legendás vállalkozó, Steve Jobs ismert kifejezése: “A dolgoknak nem muszáj fontosaknak lenniük, hogy megváltoztassák a világot”, mindig aktuális. Állandóan emlékezni kell az egyszerű, kis ügyekre, amelyek olyan fontosak az egyensúly és a harmónia fenntartásához  a munka és a magánélet  között. A hétvégék válhatnak azzá az idővé, amelyet a családnak tudunk szentelni, a gyermekeinknek és a barátainknak. Lehetséges, hogy ez nem lesz befolyással a pénzügyi állapotára, de erre szükség van az élet harmóniájának eléréséhez.

Bill Gates – az egy nap szabálya

a sikeres emberek  tanacsa amelyeket alkalmazni kell a hetvegeken

Amerikai vállalkozó, a Microsoft alapítója, közéleti személyiség
Ez a sikeres ember egyszer azt mondta: “Ünnepelni a sikert – csodálatos dolog, de fontosabb tanulni a hibákból és kudarcokból, tanulságokat vonva le belőlük”. Nap mint nap tanuljon gondolkozni. És a hétvégeken elég idő van rá, hogy hátranézzen és elgondolkozzon azon, hogy mit csinált már meg, és mit kell még megcsinálni. Válasszon ki a saját maga számára egy személyes napot, amikor az elvégzett munkán való elgondolkozással foglalkozhat, vonja le a következtetéseket, valamint tűzze ki a további perspektívákat.

Robert Eggers – a siker titka a korai felkelésben van

a sikeres emberek  tanacsa amelyeket alkalmazni kell a hetvegeken

Ismert amerikai rendező, forgatókönyvíró, festő

A sikeres emberek a hétvégéken nem töltik a fél napjukat az ágyban. A kutatások eredményei alapján, a legproduktívabb ideje az agy munkájának  – a felkelés után fél órával van. És körül-belül 3, 4 óráig tart. Keljen fel a hétvégeken korábban, és mindig az élen fog állni a versenytársai között.

Anna Wintour – a siker titka a sporthobbiban rejlik

a sikeres emberek  tanacsa amelyeket alkalmazni kell a hetvegeken

Újságíró, a Vogue folyólap főszerkesztője

ez az ismert üzletasszony naponta tölt 1 órát a tenisszel. A sikeres emberek állandóan foglalkoznak valamilyen kedvenc sporttal. Azok az emberek, akik nagy magaslatokat értek el, értik, hogy nem csak az elme fontos, hanem a test is. Fordítson legalább 2 órát a sportedzésekre: járjon edzőterembe, ússzon, biciklizzen. Még, ha nincs is mivel lefoglalnia magát egy szombat estén, ne üljön le a tv elé egy pohár borral és egy pizzával, hanem végezze kedvenc fizikai munkáját. Aktív életmódot folytatni – a siker fontos záloga.

Benjamin Franklin – a titok a tervezésben van

a sikeres emberek  tanacsa amelyeket alkalmazni kell a hetvegeken

Az Amerikai Egyesült Államok egyik alapítója, politikai személyiség

keljen fel a kövtekező kérdéssel: “Mi hasznosat kell ma megcsinálnom?”. A sikeres emberek értik, hogy mennyire fontos dolog minden nap meghatározott célokat tűzni ki maguk előtt. Természetesen, a pihenésre is időt kell szánni, a sétákra és a barátokkal való társalgásra is. De mindig tudni és emlékezni kell, hogy a lustaság nem vezet sikerhez. Ezért tervezze az idejét.

Opra Winfrey – a siker = harmónia önmagunkkal

a sikeres emberek  tanacsa amelyeket alkalmazni kell a hetvegeken

Amerikai televíziós műsorvezető, színésznő, producer, társadalmi aktivista

A legismertebb emberek Mindig találnak időt arra, hogy nyugodtan leüljenek és pihenjenek egyet. Minden nap kétszer 20 percet fordítanak erre. Ez a jóga titok alkalmazódik a sikeres emberek többségének gyakorlatában. A meditáció lehetővé teszi elkerülni a stresszt, emelni a munka hatékonyságát és javítani a hangulatot. És a hétvégeken is, maikor számos más feladat van, a sikeres emberek időt találnak a nyugalomra. Ön is tanuljon meg nyugodtnak lenni..

Timoti Ferris – a siker az egyfeladatúságban van

a sikeres emberek  tanacsa amelyeket alkalmazni kell a hetvegeken

Amerikai író, orátor

Összpontosítsa a figyelmét egy valamilyen problémára. Első látásra okos dolgoknak tűnik egyszerre több dologgal foglalkozni. Például, gyakorlatokat végezve a szobabiciklin, beszélgetni a mobiltelefonon, üzenetet írni vagy leellenőrizni az e-mailokat. Tegyen éppen ellenkezőleg –fordítson meghatározott időt egy konkrét feladat megoldására. Ferris véleménye szerint, nem több, mint két célt kell kitűzni magunk előtt egy nap, és el kell érni őket.

Richard Branson – a sikert kísérnie kell a jótékonyságnak

a sikeres emberek  tanacsa amelyeket alkalmazni kell a hetvegeken

Brit vállalkozó, a Virgin Group korporáció alapítója

Nagy-Britannia egyik leggazdagabb embere azt mondja: ” Meglepő, hogy mennyire meg tud változni a gondolkozása az olyan problémákon, mint az egészség, a szegénység, az ökológia.” A legsikeresebb emberek többsége kijelenti, hogy még senki sem lett közülünk szegényebb a jótékonykodás miatt. Az amerikai pénzügyi tanácsadó és a „A gazdagok szokásai: A gazdag személyiségek mindennapos sikeres szokásai” című könyv írója, Tom Korli a gazdag emberek tanulmányozásával foglalkozott 5 éven át. Arra a következtetésre jutott, hogy a 73%-uk a jótékonysági igényekre havonta több, mint 5 órát fordít. Éppen a hétvégi napokban a legjobb foglalkozni ezzel a jótékonysági üggyel. Foglalkozzon adományozással.

Uorren Baffet – egy sikeres embernek mindig van hobbija

a sikeres emberek  tanacsa amelyeket alkalmazni kell a hetvegeken

Az egyik legnagyobb amerikai vállalkozó és a legismertebb befektetők egyike

A kedvenc foglalkozása – játszani az ukulelen. A sikeres emberek általában, érdekes emberek. A hobbi segít nekik szellemileg és testileg, s emellett például, a golfozás lehetőséget ad a társalgásra és segít új üzleti ismeretségekre tenni szert. Hát ezért olyan fontos, hogy az embernek legyen kedvenc hobbija.

Randi Zuckerberg – a titok a szociális hálózatoktól való függetlenségben rejlik

a sikeres emberek  tanacsa amelyeket alkalmazni kell a hetvegeken

A Zuckerberg Media saját társaság vezetője, műsorvezető és Mark Zuckerberg, a Facebook tulajdonosának tetvére

A mindenki számára megszokott cselekmény – a szociális hálózatokban történő közzététel, a barátok híreinek megtekintése, a foloverseink, kedveléseink és hozzászólásaink megszámolása – nem egyszer vették el tőlünk a drága időnket. Ez az úgynevezett FOMO tér (fearoutofmissing – a félelem, kihagyni valamit). A hétvégéken pedig fejest ugrunk a FOMO-ba. Azonban az embereknek a JOMO-ra kell törekedniük (thejoyofmissingout – öröm attól, hogy valamit kihagyjanak). Sok ismert személyiség már régen kilépett a szociális hálózatok és a FOMO befolyásának szférájából. Ez lesz a kulcsfontosságú tényező a boldog hétvégékhez.

A sikeres emberek titkai

A legsikeresebb emberek meghatározott időt fordítanak arra, hogy foglalkozzanak a kedvenc sportjukkal vagy hobbijukkal, időt töltsenek a családjukkal vagy a barátaikkal, pihenjenek és feltöltődjenek erővel az utazások során.

Te hogyan töltöd a szabadidődet?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük