A siker arany formulája

A „Siker arany formulájának” fő titka abban rejlik, hogy nem létezik. Sem az életben, sem pedig az üzletben.

Colin Powell egyszer azt mondta: “Nincs olyan dolog, mint a siker titka, ne vesztegesd az időt arra, hogy keresed. A siker –  az öntökéletesítés eredménye, a nehéz munkáé, a tanulságok levonása a kudarcokból, lojalitás azok iránt, akikre dolgozol, és kitartás”.

Azonban van itt egy olyan “arany kulcs”, amelyik kinyitja a varázslatos ajtót és nem csak hogy jelentősen megkönnyíti az utat a sikerhez, de hihetetlenül kellemessé is teszi: ha megtalálod a kedvenc dolgodat és ennek szenteled magadat, összetett feladatok nem lesznek. Csak érdekesek. A munkád élvezetté fog átalakulni. Az pedig, hogy a kiemelkedő dolgokat csak olyan emberek hozták létre, akik nagyon szeretik munkájukat, ősidők óta ismert tény.

A vesztesek titkai: Négy mágikus szó

Létezik négy ártalmas szó, amelyek annyira erőteljesen hatnak, hogy elérhetetlen távolságra taszítják a sikertől azokat az embereket, akik használják. Ennek ellenére sok ember – érthető módon a vesztesek – szinte állandóan használják ezeket a szavakat.

Ez a négy szó: “Én mind ezt tudom”…

4 mágikus szó

Ahhoz, hogy elérj valamit, úgy próbáltad, ahogyan tanítottak tégedet, bebeszélted önmagadnak, hogy “Nyugodt vagyok”,  “Egészséges vagyok”, “Gazdag vagyok “, “Már fogyok “, “Szép vagyok”, “Szerencsés vagyok ” stb., de ezek az állítások (pozitív kijelentések önmagukról) nem működtek? Nem vagy egyedül ezzel.

Meg lehet-e tanulni azonnal kikapcsolódni a folyó helyzettől és ráhangolódni a sikeres eredményre? Igen, meglehet. A négy mágikus szó éppen ezt segít neked megcsinálni.

Ihlet

Ahhoz, hogy sikert érjél el, égető vágyad kell, hogy legyen az eléréséhez. „Hogyan” másodlagos. Először is megihletettnek kell lenned.  Ha valóban akarsz valamit, akkor csodálatos módszereket találsz ahhoz, hogy elérd ezt.

Az egyensúly ereje

A helyes egyensúly kulcsfontosságú elem a boldog élethez és a jó egészséghez, valamint a fenntartható és harmonikus üzlethez is. A helyes egyensúly megtalálása a testben, a gondolkodásban, az életben, az üzletben segít neked abban, hogy tisztábban formázd meg a céljaidat és gyorsabban érd el azokat. A helyes egyensúly segít neked megszerezni a  jó egészséget  is az élet valamennyi szférájában és a jólétet is.

Inspiráló elégedetlenség

A sikeres emberek mindig elégedetlenek a folyó helyzettel. Ez az elégedetlenség az, ami ösztönzi őket.

A vesztesek, akik elégedetlenek a dolgok állásával, állandóan panaszkodnak és fáradságot éreznek a középszerűségük miatt. A sikeres embereket a helyzettel való elégedetlenség megihleti az új sikerek elérésére és a céljaikhoz vezető út megtételéhez.

Hogyan tűzzün ki effektív célokat

A megihlető elégedetlenség – a segéded és a motivátorod. Segít neked többet érni el. Neked elégedetlennek kell lenned a folyó helyzettel és kényelmetlenül kell érezned magadat, hogy elkezdjél cselekedni és megváltoztatni az életedet. Ha mindennel elégedett vagy, akkor egy helyben fogsz ülni és nem fogod tudni megmutatni a legjobb képességeidet.

Nos, ha valamivel nem vagy elégedett, kérdezd meg magadat, hogyan lehet kreatívan megoldani ezt a problémát, és ezt követően kezdj el cselekedni.

Vállalkozói kreativitás: 4 oszlop

Találd meg az Utat és tarts felé

“Minden ember előtt megnyílik a saját útja. Ez szűkülhet, tágulhat, tarthat felfelé, vagy éppen ellenkezőleg, lefelé is. Az úton gyakran várnak ránk csalódások. De csak a bátorság és a kitartás segít az embernek megnyitni az igazi útját. Éppen ez az, mai az igazi örömet hozza meg”. – Konosuke Matsushita

Nem olyannak lenni, mint mindenki, – a vállalkozók taktikai sikerének titka.

Ahhoz, hogy stratégiai sikereket érjünk el az életben és az üzletben is, a helyes irányba kell haladni.

A keleti bölcsesség  azt mondja: “Sokfelé lehet menni, de út csak egy van.”

Ez a bölcsesség univerzális minden kultúra számára.

Ha megtalálod ezt az utat, nem kellesz igyekezned azon, hogy vonzd magadhoz az embereket. Az emberek maguk fognak hozzád vonzódni.

Ez az örök igazság működik az életben és az üzletben is.

Egy kiemelkedő színész azt mondta: “A legnehezebb a színészi munkában – idegen szerepet játszani. A legkönnyebb – a saját szerepet játszani.”

Az életben és az üzletben is ugyan az a helyzet. A lényeg – megtalálni magadat és a kedvenc dolgodat, és akkor minden könnyen és örömteljesen fog sikerülni.

Cselekedj vállalkozóian

Nem lehet valami újat hozni létre anélkül, hogy kockáztatnánk. Minél radikálisabbak az innovációk, annál nagyobb a kudarc kockázata. De annál nagyobb a potenciális nyereség is. Határozd meg a saját magad számára a megengedett kockázatot, készítsd el az úti térképet egy blokk-séma formájában, és kezdj el cselekedni.  Kezd kicsivel. Az első feladatod – átalakítani a nyugalmi állapotot mozgási állapottá. És eközben minden egyes lépéssel fölfelé új horizontok fognak megnyílni előtted.

Michael Dell – a Dell Computers alapítója sikerének története

Michael Dell létrehozta a Dell Computer Corp. 19 éves korában, elsőéves hallgatóként. Kitűzte céljául, hogy versengeni fog  az IBM-el és győzött. A Dell induló tőkéje mindössze 1 ezer dollár volt. Amikor Michael betöltötte a 40 életévét, a társaság  értékesítési volumenje 45 milliárd dollárt tett ki. A piac kapitalizációja szerint a Dell az első helyre lépett a világban a számítógép gyártók között, messze megelőzve az IBM-et.

Az innovációk éllovasai

Az innovációk éllovasai forradalmat csinálnak a piacon, újat teremtenek és minden mást ember maguk után vezetnek.

Az innovációk éllovasai  – az emberek egy különleges kategóriája. Nem olyanok mint mások. Nem mennek a kitaposott úton. Beleszaladnak az ismeretlenbe, és elérik a lehetetlent.

A győztesek törvényei

Részletek Bodo Schaefer “A nyertesek törvénye ” könyvéből

  • A győztesek hisznek a képességeikben és nem annak az alapján értékelik magukat, hogy mit értek el jelen pillanatig, hanem annak alapján, hogy mit akarnak még elérni.
  • Légy más, ne olyan mint mindenki! A siker elérésének titka az életben az, hogy ne úgy nézzünk az életre, mint mindenki, lássuk a külnböző árnyalatait és eredményeit. Senki sem képes előre törni, ha valami elavultat próbál lemásolni, vagy utánozni próbálja a versenytársait.

Jack Welch sikerének története

Jack Welch, a legendás СЕО General Electric (GE) gigantikus korporáció kapitalizációját 43-szorosra (!!!) növelte, és sokak vélik a XX század legjobb vállalati vezetőjének.

Jack Welch a GE vezetőjének volt kinevezve azokban az időkben, amikor a társaságot az amerikai business ikonjának tartották. Azonban Welch, mint egy igazi éllovas, tovább látott mint mások, és megértette, hogy ha az egyre jobban gyorsuló gazdaságban nem kezdik el újjáépíteni és újjáalakítani a céget, akkor ma, vagy 3-4 évvel később, túlságosan lassúnak lévén, a GE átalakul egy elavult céggé. És Welch elkezdte a „forradalmat fentről”, figyelmen kívül hagyva a tiltakozásokat és a figyelmeztetéseket a környezet oldaláról.

Meghatározva a három kulcsot a sikerhez a businessben – magabiztosság, egyszerűség és gyorsaság – Welch elkezdte meghonosítani az innovációkat egymás után és végeredményként átalakította a GE társaságot egy fiatal, dinamikus céggé, amely nagyon nagy csodálatot váltott ki az egész világon.

Larry Ellison, az Oracle alapítója

Larry Ellisson – szerencsés vállalkozó, innovátor és üzleti vezető, az Oracle korporáció alapítója és változatlan vezetője állandóan kihívásokat dob a piacnak. Hát ebben rejlik a sikerének a fő titka. “Bebizonyítom Önöknek, hogy nincs igazuk”, – mondja Larry újra és újra, egy új, a külső megfigyelőknél pesszimizmust váltó ki forradalmi projektbe kezdve, és újra és újra igaza van.

A probléma kreatív megoldása

Ne koncentráljon a problémára, a megoldásának a keresésére koncentráljon.

Először is, szabadulj meg a sztereotípiáktól és nézetektől való félelemtől, amelyek az ismereteid jelenlegi struktúrájából származnak, és amelyek korlátozzák a gondolkodásod rugalmasságát. Másodszor pedig, változtasd meg a gondolkozási módodat. Képzeld el magadat klönböző szerepekben, alakulj át sorjában más emberekké, hogy megnyisd a problémák megoldásának új módszereit.

Az önmotiváció ereje

Elérhetsz mindent, amit el akartál érni, amit át akartál érezni, akivé válni akartál. Ez a hatalom benned rejlik és mindig ott lesz. De semmi sem fog történni addig, ameddig el nem éred a motiváció kellő szintjét és nem őrződ meg, hogy megváltoztasd az életedet, megtedd azt, amit meg kell tenni, és elérd a kívántakat.

A nagy erők igazságai

A nagy erők igazságai a használatukban vannak. A vesztesek, akik az „Én mindezt tudom” szindrómában szenvednek, leintik a nagy erők igazságait, ismerve őket, de nem alkalmazva ezeket a gyakorlatban. A sikeres emberek nem csak felszerelkeznek a nagy erők igazságaival. Ők a szokásukká teszik, a másik énjükké.

Érzelmi kompetencia

Az “Érzelmi komptencia” (EK vagy IQ) azon képességeidhez kapcsolódik, hogy felismerd a saját érzéseidet és más emberek érzéseit, az önmotiváció céljából, valamint a belső érzéseid irányításának céljából és az érzések vezérlése céljából más emberekkel szemben. Sok ember, aki gazdag könyvi észben, de nem rendelkezik elegendő érzelmi intelligenciával, végül az alacsonyabb IQ-val rendelkező emberek vezetése alatt találja magát, akik jobban kifejlesztették az érzelmi kompetenciájukat.

Az emberek befolyásolása – kulcs a sikeredhez

Minden nap, minden órában, minden percben, a társadalom és a business minden egyes szintjén azok az emberek, akik befolyásolni tudnak más embereket, sikereket érnek el, azok pedig, akik nem tudják hogyan kell ezt csinálni, a vesztesek között találják magukat.

Deil Karnegi tanítása: Csak egyetlen módszer létezik a világon arra, hogy befolyásoljunk valakit: arról kell beszélni az emberrel, ami a vágyainak a tárgyát képezi, és meg kell mutatni neki, hogyan érje ezt el.  Jusson eszébe ez holnap, amikor igyekezni fogsz valakit arra késztetni, hogy megcsináljon valamit.

Humoros business-terv: Sikeres házasság

Egy rövid történet: “20 évet éltünk le boldogan a feleségemmel. Azután találkoztunk.” – Rundi Dendzserfield…

A házasság irányításának készségei: “A legjobb házasság egy vak nő és egy süket férfi között köttetik.”– Monten…

Marketing stratégia: “Az, hogy a házas párok képesek nap nap után egymás mellett élni egy csoda, amelyet a templom nézett át.– Bill Kozbi.

Keidzen mentalitásráhangolódás a szüntelen jobbuláshoz

Keidzen (szüntelen jobbulás) – a szüntelen tökéletesítés és növekedés filozófiája, amely a japán cégek sikerének alapját képezi. A Keidzen mentalitás, avagy a szüntelen jobbulásra való ráhangolódás, segít sikereket érni el az üzletben és az életben is.

Koncentráljon a sikerekre és az új lehetőségekre

Az elmei hangulatod a sikereid és a kudarcaid fő motorja is lehet.

Minél többet fogsz gondolni a kudarcaidra, annál több szerencsétlenséget fogsz vonzani magadhoz. És elenkezőleg is igaz ez, minél kevesebbet fogsz gondolni a kudarcokra és a problémákra, és minél többet fogsz töprengeni a sikereiden és az előtted megnyíló lehetőségeken, annál jelentősebbek lesznek a sikereid. A vesztesek állandóan kellemetenségekről, katasztrófákról, problémákról és kellemetlen helyzetekről beszélnek. A győztesek általában a sikereikről, a törkevéseikről és az őj lehetőségekről beszélnek.

A kudarcok, mint a siker fő motorja

Bár sok ember nem szereti magát „vesztesnek” nevezni, minden kiemelkedő sikerhez éppen a kudarcokon át vezető út vezetett. Az, hogy mit lehet „kudarcnak” és mit lehet „sikernek” nevezni, csak annak az embernek a nézetétől függ, aki ezt a meghatározást adja. Általában kudarcnak a dolgok látható állását tartják, nem véve figyelembe azt, hogy mi van elrejtve a mélységben. Például, ha nem érjük el a köztes célt, akkor a látható eredmény kudarcnak tűnhet, ha nem vesszük figyelembe az ebből levont tanulságot, amelyik segít sikeresen elérni a végső célt.

Megihlető üzleti terv: Sikeres innovációk

Egy rövid történet: “nem szenvedtem kudarcot 700 alkalommal. Én eleve egyszer sem szenvedtem kudarcot. Én sikert értem el, bebizonyítva, hogy az a 700 út, amelyet megjártam, nem a helyes volt. Kizárva a helytelen utakat meg fogom találni a helyeset.” – Tomas Edison.

Jog a kudarcra

A kudarcok – a siker fő mozgató ereje. A kudarcra való jog az innovációra való jogot jelenti, a kísérletezésre, a felfedezésekre és sikerekre az új irányokban, ahol „még nem járt ember”. Minél több kudarcot élsz meg, annál nagyobb sikereket fogsz elérni. Tanulsz, amikor átlépsz a cselekvés mezejére, amikor hibákat vétesz el, áttanulmányozod a visszajelzéseket, tanulságokat vonsz le és előrefelé haladsz.

Az eladás művészete és készsége

Függetlenül attól, hogy mivel foglalkozol, az eladási képességedtől függ a sikered az üzletben és az életben is egyaránt. Ha szeretnéd úgymond megfertőzni az embereket az ötleteddel, akkor tudnod kell „eladni” nekik ezt. Ha, éllovasként, olyan változásokat eszközölsz, amelyek mindig természetes ellenállást váltanak ki, és szeretnéd a te oldaladra csábítani azokat az embereket, akiktől ez függ vagy akikre befolyással van a meghonosításuk, akkor meg kell tanulnod „eladni” nekik  az új mozgási irányt, hogy a pártfogóiddá tedd őket, ne pedig az ellenfeleiddé. Ha valakinek a nevelésével foglalkozol, akkor meg kell tanulnod „eladni” neki a cselekmények új megnyilvánulásának előnyeit. Ha politikus vagy, akkor meg kell tanulnod „eladni” az embereknek a programodat. És, ha üzlettel foglalkozol, a készség eladni az ötleteidet, a döntéseidet, a termékeidet – a túlélés kulcsa.

Te milyen közel vagy a sikeredhez?

Betöltés ... Betöltés ...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük