A pozitív hangulat fontos a visszér kezelése során

Nem fogok ma beszélni a placebo-hatásról, az én történetem inkább arról szól, hogyan képes a gyógyulásra való ráhangolódás és az igyekezet legyőzni a leküzdhetetlennek tűnő problémát is.

A visszér kezelésével régóta foglalkoztam, de nem rendszeresen. Amint a fél-intézkedések eredményt hoztak, azonnal abbahagytam a kezelést. Logikus, hogy a fájdalom és a duzzadás mindig új erővel tért vissza.

Hogyan segítik elő a pozitív gondolatok a gyógyulást?

Őszintén szólva, jó magma is eléggé szkeptikusan állok hozzá az ilyen meggyőződésekhez. Mindig is a betegségek gyógyszeres kezelésének hittem jobban. De a feleségem mindig is ragaszkodott ahhoz, hogy ha hallgatunk minden egyes roszullétünkre, azonnal elkezdjük keresni az interneten a betegség tüneteit és problémákat találunk ki magunknak – minden csak rosszabb lesz. És ilyen negatív hangulattal valóban komoly betegségeket lehet vonzani.

A másik tényező szerinte, – az ember pszicho-emocionális állapota. Tanulmányozta Liz Bourbeau könyveit és állítja, hogy bármilyen betegség egyenes kapcsolatban áll a stresszel. És a  morális és pszichológiai feszültség esetében a szervezet reagál és fájdalom tör elő.

Az ő elméletéből az következik, hogy a visszér kezelésére olyan embernek lehet szüksége, aki problémákat zúdított a vállára és kényelmetlenséget érez a megoldásuk időhiánya miatt.  Emellett az is valószínű, hogy a visszérben szenvedő beteg  eltúlozza a kellemetlenségeket, úgy fogja fel a kialakult helyzetet, mintha nem lenne belőle kiút és szenved ettől. Önmaga űzve be magát a keretek közzé, az ember nem érez örömet az élettől, a munkától, a kapcsolatoktól.

A mentális blokkolás a végtagok duzzadásához vezet, a nehézség érzethez nem csak fizikai, de erkölcsi téren is.

Minden ember számára fontos feladat – tudatosítani kell, hogy nem minden cselekményt muszáj végrehajtani a „kell” szlogen alatt. És érdemes biztosítani magunknak a lazítást, a pihenést.

Miután meghallgattam a pozícióját, elgondolkoztam. Valóban, az állandó feszültség, a minden érkezni való vágy miatt tőlságosan feszültté váltam. És minden apró kudarcot vagy problémát túlságosan a szívemre veszek.

Hogyan kezeljük ki és előzzük meg a visszeretválasz van!

Nos, sok információt szereztem be a visszér megelőzéséről és kezeléséről. Fel voltam fegyverkezve egy speciális kenőccsel – a  Venum Pro krémmel,  kompressziós harisnyával, hetente kétszer jártam be a klinikára, ahol mezoterápián vettem részt (a procedúrákat és a krémet a phlebologist írta fel nekem). De a legfontosabb – kivettem néhány szabadnapot a munkahelyemen és magamra és családomra szenteltem az időmet.

Kialudtam magam, elutaztunk a városon túlra a feleségemmel, átadtam néhány költséges projektet a partnereimnek. És tudják, valahogy azonnal könnyebb lett.

Megszűntek éjszakánként a görcsök,  és a nap végén bár volt duzzadás, de szinte teljesen jelentéktelen.

Nem szenvedtem a gondolatoktól, hogy hogyan kezeljem ki a visszeret. Egyszerűen élveztem minden egyes napot, kezeltem magamat és nem összpontosítottam a figyelmemet a fájdalmaimra. És élni egysezrűbb lett!

Nagyon hálás vagyok a feleségemnek a támogatásért és a bölcs tanácsért.

A visszér megelőzésefontos intézkedés mindannyiunk számára!

Találkozzon az életben bármilyen problémával is, mindig fontos optimistának maradni, és ha közeli családtagjai és barátai még támogatják is ebben – ez egyszerűen felértékelhetetlen dolog.

Azonban mindenki tudja, hogy jobb időben elvégezni a betegség megelőzését, mint aztán a kezelésre költeni a pénzt.

Jó dolog ügyelni a táplálkozásra, vigyázni arra, hogy ne terheljük túl a szervezetünket fizikai megterhelésekkel és minden esetre vegyünk egy visszér elleni krémet.

És Ön hisz a pozitív hangulattól való hatásban?  Találkozott valaha fantasztikus gyógyulásokkal?

5 thoughts on “A pozitív hangulat fontos a visszér kezelése során”

  1. Nálam a pozitív gondolkozásnak és az imádságoknak köszönhetően a testvérem kigyógyult a rákból. Az ember akaratereje – sokkal több, mint az gondolnánk!

  2. A visszér – hálátlan dolog, épp hogy csak kicsit javul a helyzet, ellazulsz, amint újra előtörnek az éjszakai görcsök és a hirtelen fájdalom napközben… nem olyan egyszerű dolog megerősíteni az érfalakat, azonban hagyni, hogy a betegség előrehaladjon – nagyon egyszerű… már sok éve szenvedek((
    Remélem, hogy amikor abbahagyom az összpontosítást a fájdalomra, a szervezetem képes lesz leküzdeni a problémát!

  3. Én is olvastam Liz Bourbeau könyvét. És valóban, a visszérre azok hajlamosak, akik nagyon ellepik magukat problémákkal. Az előtt kell pihenni, hogy az ember elfáradna!

  4. A visszér elleni krém megelőzés céljából – jó döntés, de én még hozzáadnám ehhez a kontrasztos zuhanyt és a masszázst – kiválóan javítja a vérkeringést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük