A női megcsalás okai

A megcsalás kérdése mindig is annyira érzékeny volt a társadalomban, hogy nagyon ritkán vetődik fel. A férfiak a fórumokon – nagyon ritka vendégek, ezért ennek a témának a megvitatását általuk kevés helyen lehet megtalálni. Ezt a témát az utóbbi időben csak azok a nők vetik fel, akik összegabajodtak kapcsolatukban és külső,  elfogulatlan segítséget keresnek.

A megcsaláshoz a férfiak és nők különböző képen állnak hozzá. Ha egy férfi csalja meg a párját, akkor a nők mindig igyekeznek megérteni, hogy miért történt ez és mély „önásásba” kezdenek. Viszont, ha a barrikád másik oldalán a férfi áll, akkor általában mindenben a nőt hibáztatja.

Úgy jön ki, hogy mindenről a nő tehet.

Miért határoz úgy egy nő, hogy megcsalja párját?

Gondolom, helyesebb lesz a tudósok véleményével kezdeni:

“Az evolúció folyamatában olyan stratégiai alakult ki, amelynek köszönhetően a nők stabil kapcsolatra vannak elkötelezve a férfiakkal, amelyek biztonságot adnak, a külső kalandok pedig arra alkalmazódnak, hogy  genetikailag teljesebb utódok szülessenek. Ezzel egyidejűleg, a Kaliforniai Egyetem tudósainak véleménye szerint, azok a férfiak, akik kevésbé vonzóak szexuális téren a nők számára,  eltérnek nagyobb odaadásukkal és gondoskodásukkal”.

Nekem úgy tűnt, hogy a tudósok véleménye nagyon filozofikus. Nincs vita, az állati ösztönök befolyását senki sem vonta vissza, de életünk nem ennyire egyoldalú és egyszerű.

Az én női, szubjektív rátekintésem szerint a kérdésre: Miért csalnak meg a  nők?” nm lehet egyértelmű választ adni. A női megcsalás minden egyes konkrét esetben individuális, de leggyakrabban  a következők miatt történik:

  • Új szerelem. Egy nőnek szerelemre van szüksége. Egy nő nem tud szerelem nélkül élni. Ha már a kialakult családi életben feszült a kapcsolat, amely közömbösséggel és közönnyel van átszőve, akkor egy új szerelem egy nő számára – egy lélegzetnyi friss levegő.
  • Az érzelmek lázadása. A családi élet sok embernél ugyan azon a forgatókönyv szerint alakul. A szexuális unalom és a partnerek „összecsiszoltsága” arra a leheletnyi friss levegő keresésére ösztönöz. Külföldön könnyebben átélik az ilyen pillanatokat, mivel ott “(inner-link) az emberek (mit jelent emberek lenni?)”: szabadabbak a háztartási élettől, gyakrabban utaznak, sportolnak, megengedhetik maguknak  a tanulást kedvtelési célból. Bármilyen új vagy éles érzés – nem szeszély, hanem pszichéjének igénye.
  • Kevés szex. Bármelyik nő számára a kielégületlenség a szexuális életben – hatalmas probléma a családi kapcsolatban. Egyes nők úgy döntenek hogy egész életükben idegesek és ingerültek maradnak, a másik rész pedig kívül keres  vigaszt. Mindenki maga választ…
  • Önértékelés. Amint azt a mindenütt jelenlévő statisztika jegyzi meg: azon nők többsége, akik anyagilag teljesen függnek a férfitól, állítja, hogy ha pénze lenne, akkor azonnal otthagyná a férjét.

Gyakori esetnek számít, amikor egy nő a kétéves gyermekgondozási időszak után a férjtől való anyagi függést követően ismét munkába áll, és „elbódulva” a rázúduló függetlenségtől,  igyekszik jelentős és vonzó lenni. Ha ebben az időben a kapcsolat nem túl só a családban, akkor a megcsalásért nem kellesz messze menni.

Minden esetben is, egy nő nem csak úgy csalja meg a férjét, mindannyiuknak vannak jó okaik. A nő eltér a férfitól azzal, hogy ezt a lépést meggondoltan és mérlegelve teszi meg. A férfiak számára ez a lépés a leggyakrabban spontán.

És végezetül találtam egy eléggé érdekes statisztikát. Valamelyik évben az angol tudósok elvégeztek egy érdekes szociológiai közvélemény kutatást 5000 nő körében.  Az eredmények  mindenkit megleptek: minden gyermek 11%-a a megkérdezett nőknél – más férfi gyermeke. Ebből az következik, ha gyorsan utánaszámolunk, hogy körülbelül minden tizedik nő megcsalta a férjét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük