A modern etikett 24 legfontosabb szabálya

Napjainkban nem lehet meglenni az etikett szabályai, sajátos normák és erkölcsi szabályok nélkül, amelyeket be kell tartani egyik vagy másik helyzetben. Gyakran az emberek győzködik magukat arról, hogy éppen most érdemes megfeledkezni az illem valamennyi korlátjairól, de ennek ellenére nem szabad elfelejteni, hogy   tisztelettudóan viselkedni és tiszteletet tanúsítani valaki vagy valami iránt – különböző dolgok.

Figyelmükbe ajánlunk egy sor fontos dolgot, amelyeket figyelembe kell venni, amikor az etikettről van szó.

 1. Ha szeretne Ön fizetni kísérője helyett a moziban, nem használja a „meghívlak” szót, inkább fogalmazzon valahogy úgy, hogy „mi lenne, ha elmennénk”.
 2. nem érdemes vendégségbe menni előzetes hívás nélkül. De ha már így történt, akkor az események két fajta lezajlására lehet számítani. Vagy behívják, vagy pedig azt mondják, hogy éppen indulóban vannak.
 3. Ha a barátai vagy ismerősei társaságában van, igyekezzen elrejteni kapcsolattartási készülékét, mivel ellenkező esetben tiszteletlenségét fejezi ki és azt, hogy hajlandó lecserélni az élő emberek figyelmét egy hírcsatornára.
 4. Ha meghív egy lányt egy randira, ne tegye ezt internetes úton, vagy sms üzenetben.
 5. Egy férfinak soha nem szabad női táskát vinnie. Egyes esetekben csak a az megengedett, hogy odaadja a hölgynek a kabátját és elvigyen más felső ruházatot a fogasra.
 6. Ha kísérője köszön egy Ön számára ismeretlen embernek, Ön is tegye ezt.
 7. Miközben a nők a hagyományos pálcákkal esik a szusit,a férfiaknak egyáltalán nem kötelező megfeledkezni a kézzel való evésről.
 8. Tartsa tökéletes rendben a lábbelijét.
 9. Ne húzza el a telefonos beszélgetéseket végtelen tárgyalásokra, az ügy az ügy, de a lelki beszélgetésekhez használja az élő társalgást.
 10. Sétálva barátnőjével, mindig emlékezzen rá, hogy jobb oldalt csak a katonáknak van joguk menniük, akiknél felmerülhet a szükség, hogy „tisztelegjenek”.
 11. Ha volánnál van, tisztelje az Ön mellett elmenő embereket, főként az esős időben.
 12. Egy helyiségben egy nő tartózkodhat sapkában, és kesztyűben is, a téli ruháknak ehhez semmi közük.
 13. Soha ne meséljen a kevésbé ismerős embereknek a koráról, jólétéről, otthonáról, imáiról, gyógyszereiről, szerelmi vonalairól, ajándékairól, a becsületről és a gyalázatról.
 14. A helyéhez közeledve a moziban vagy a színházban, az utat arcával a közelben ülő emberek felé tegye meg.
 15. Elsőként egy közösségi helyre az megy be, aki fizet. Ha társaságról van szó, akkor az, aki a kezdeményező. Ha hölgy társasgában portás üdvözli Önöket, akkor a hölgyet kell előre engedni minden esetben.
 16. Ne érintsen meg egy nőt az ő kívánsága nélkül.
 17. Mérséklet – az amin el kell gondolkozni, amikor parfümöt használ.
 18. Egy férfinak rágyújtania vagy elfogyasztani egy italt egy hölgy társaságában csak az ő engedélyével lehet.
 19. A helyzettől függetlenül, belépve egy helyiségbe Önnek kell elsőként köszönnie.
 20. Soha ne olvassa el más leveleit és ne hozzá nyilvánosságra a sajátjait.
 21. A divatot követve emlékezzen, hogy jobb jól, de nem divatosan kinézni, mint divatosan, de rosszul.
 22. Ha Önt megbocsátották egy tettéért, ne térjen vissza a lezárt témához és ne kövesse el ugyan azt a hibát.
 23. A hangos beszélgetés és a nevetés, valamint a megrögzött figyelem rendkívül műveletlen dolog, és néha kúlturálatlan dolog is.
 24. Mindig fejezze ki háláját rokonainak, közeli hozzátartozóinak és barátainak, mivel az ő segítség valóban szívből jövő.

One thought on “A modern etikett 24 legfontosabb szabálya”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük